Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
CommunityTο 2015 Αξιώνει Υπέρβαση Εγωισµών

Tο 2015 Αξιώνει Υπέρβαση Εγωισµών

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Του Παύλου Κοτρότσιου

Το 2014 υπήρξε µία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τους συµπατριώτες µας στην Ελλάδα οι οποίοι τα τελευταία πέντε χρόνια διαβιώνουν σε κλίµα κοινωνικής αδικίας, διαρκούς ανασφάλειας και κρίσης θεσµών µέσα στη γεωπολιτική δίνη στην ευρύτερη περιοχή. Το 2015 αναµένεται να είναι µία εξαιρετικά κρίσιµη χρονιά εθνικά, οικονοµικά, πολιτικά και κοινωνικά για τη γενέτειρα ενώ µεγάλες θα είναι οι προκλήσεις και στην Αµερική και στην παγκόσµια κοινωνία.

Μέσα στα επώδυνα αυτά γεγονότα που ζούµε και θα ζήσουµε οι οµογενειακές µας οργανώσεις δεν πέτυχαν να βρουν έναν κοινό άξονα δράσης για την αντιµετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Την ίδια στιγµή οι γέφυρες επικοινωνίας µε την Ελληνική πολιτεία έχουν χαθεί.

Τι είναι όµως αυτό που µας εµποδίζει να καθίσουµε όλοι στο ίδιο τραπέζι και να αναπτύξουµε κοινή στρατηγική και πολιτική στους βασικούς άξονες των θεµάτων που µας απασχολούν;

Βάζοντας το χέρι στην καρδιά και µε διάθεση αυτοκριτικής τα απαριθµώ: Οι εγωισµοί, ο ξερωλισµός, οι προσωπικές διαφορές, ο έντονος τοπικιστικός χαρακτήρας ορισµένων οργανώσεων, η ανάγκη αυτοπροβολής.. λόγοι που σε τελική ανάλυση ανάγονται στο «Εγώ» και στην «Φιλοπρωτία», τη νόµιµη θυγατέρα του τροµερού των εγωισµών. Κι ενώ το «Εγώ» και η «Φιλοπρωτία» του Έλληνα είναι η δηµιουργική του ορµή συνάµα όµως είναι κι η «Αχίλλειος πτέρνα» του.

Thanks for reading Hellenic News of America

Αν και µέχρι και τη δεκαετία του 90 οι οργανώσεις µας εξυπηρέτησαν τις ανάγκες του Ελληνισµού σήµερα δεν καταφέρνουν να εξυπηρετήσουν την επείγουσα ανάγκη συλλογικών πρωτοβουλιών:

1) Για την υποστήριξη των εθνικών µας ζητηµάτων στην Αµερικανική πρωτεύουσα, προβάλλοντας την ισχύ µας µέσω της ψήφου µας κι αναβαθµίζοντας τον ρόλο µας ως εθνικότητα στις Η.Π.Α.

2) Για σοβαρές προτάσεις µας ως σύνολο Ελληνισµού στις Η.Π.Α. προς την Ελληνική Πολιτεία στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται

3) Για αποτελεσµατικά προγράµµατα αλληλεγγύης προς τους δοκιµαζόµενους συµπατριώτες µας

4) Για την ενίσχυση της Ελληνόγλωσσης και Ελληνικής Παιδείας στις Η.Π.Α. µε συνέπεια κι υπευθυνότητα

5) Για τη µέριµνα για τους νέους και τις νέες µας

Βρισκόµαστε σε µία δύσκολη καµπή της ιστορίας του Ελληνισµού, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Οµογένειας. Αποτελεί ιστορική ευθύνη όλων µας να αναζητήσουµε άµεσα τρόπους συντονισµού και συνέργειας των δυνάµεών µας, υπερβαίνοντας τους εγωισµούς. Το ζητούµενο µας δεν πρέπει να είναι το ποιος θα ηγηθεί ή το ποιος θα αναδειχθεί αλλά να βρεθεί κοινός τόπος για αποτελεσµατική δράση. Μοναδικά µας κίνητρα πρέπει νάναι ο αγνός πατριωτισµός, η ανιδιοτέλεια κι ο ανθρωπισµός.

Ευχή και επιθυµία όλων µας είναι το 2015 να µας βρει πιο δυνατούς και ενωµένους απέναντι στις προκλήσεις που βρίσκονται µπροστά µας. Ως Οµογένεια ας  διατηρήσουµε ισχυρό και συνεκτικό τον κοινωνικό µας ιστό.

Ευτυχισµένο το Νέο Έτος!

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img