Thursday, April 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΗ Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης….

Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης….

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

By: Vicky Rizou

Preveza, Greece

Με συντριπτική νίκη του ΟΧΙ (62%) έναντι του Ναι (38%) στη συμφωνία με τους εταίρους, γιορτάζει απόψε η Ελλάδα. Ελεύθερη, ανεξάρτητη, γελαστή  ανάμεσα στο Αιγαίο και στο Ιόνιο λάμπει στην κορυφή της Ευρώπης. Με γεωπολιτική σημασία τεράστια και πολύ ανώτερη από τις χώρες του Βορρά που στριμώχνονται στην Ευρωπαϊκή ενδοχώρα πάσχισε απόψε το βράδυ να αποδείξει πως θέλει να αντικρύσει και πάλι τις θάλασσές της, πως θέλει να αναπνεύσει ελεύθερα, να σταθεί στα πόδια της, πως θέλει να διεκδικήσει και πάλι τον ελληνικό προσανατολισμό της, εκείνον που της στέρησε αδίκως η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Έδιωξε για μια εβδομάδα τα δεκανίκια. Πληγώθηκε. Απειλήθηκε. Εκβιάστηκε. Έσκυψε το κεφάλι.  Έφτασε στα άκρα. Πόνεσε και τον λαό της. Αλλά τα κατάφερε. Άστραψε το ΟΧΙ και σείστηκε η Ευρώπη. Σείστηκε και η υφήλιος. Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε. Ο λαός της την σήκωσε στα χέρια του και θα την κουβαλά για όσο χρειαστεί. To “OXI” υπερίσχυσε σε όλες τις περιφέρειες. Από τον Έβρο ως την Κρήτη και από την Κέρκυρα ως της Σάμο. Οι οπαδοί του ΝΑΙ, αν και ηττημένοι συνειδητοποιούν τη δύναμη του ΟΧΙ. Άλλωστε, το πρωί της Δευτέρας θα μας βρει όλους στην ίδια χώρα. Με τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ελπίδες έχοντας όμως στο οπλοστάσιό μας το σημαντικότερο διαπραγματευτικό εργαλείο, τη φωνή μας. Η χώρα που γέννησε την δημοκρατία, απόψε τη γιορτάζει πιο δυνατά από ποτέ. Χάρη στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της, Αλέξη Τσίπρα να διεξάγει δημοψήφισμα. Μια πρωτοβουλία που ενείχε υψηλότατο πολιτικό ρίσκο. Μια πρωτοβουλία που είτε θα συρρίκνωνε τον ίδιο και το κόμμα του ή μια πρωτοβουλία που θα του έδινε την μεγάλη ευκαιρία να τον απογειώσει η ιστορία. Και του την έδωσε…

Καταιγιστικές λοιπόν οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες.

 Άμεση ήταν και η παραίτηση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη για τον κίνδυνο να βρεθεί η χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Άμεση και η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ζήτησε σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να δώσει ένα μήνυμα ενότητας  τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα η Angela Merkel και ο François Hollande συγκαλούν Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Τρίτη. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παγκοσμίως, την πρώτη ώρα μετάδοσης του αποτελέσματος κλείνουν εξώφυλλα και πρωτοσέλιδα αφιερωμένα στους Έλληνες. Χαρακτηριστικός ο τίτλος της Γαλλικής  «Liberation» με το «Σεισμός στην Ευρώπη – ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΙΑ» .

Thanks for reading Hellenic News of America

Ταυτόχρονα στην πλατεία Συντάγματος, εκεί που την Παρασκευή πριν το δημοψήφισμα έγινε η μεγαλύτερη ιστορικά συγκέντρωση των Ελλήνων εκεί στήθηκε από νωρίς το απόγευμα μια μεγάλη γιορτή. Γιορτή της δημοκρατίας την ονόμασαν οι Έλληνες. Τα θεμέλια της Ευρώπης αρχίζουν να τρίζουν στην ανατολική της είσοδο. Η μικρότερη σε έκταση και πληθυσμό αλλά η πλουσιότερη γεωπολιτικά χώρα της Ευρώπης ήρθε να δώσει το βροντερό παρόν επιλέγοντας η ίδια ποιο θα είναι το μέλλον της.  Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων εκπέμπουν πλάνα από την ολόφωτη Ελληνική Βουλή και το ατελείωτο γλέντι που στήθηκε στους ελληνικούς δρόμους.  Η μικρή Ελλαδίτσα έγινε σήμερα πολύ μεγάλη. Πήρε πίσω την χαμένη της αυτοπεποίθηση για να μπορέσει αύριο να συνεχίσει τον οικονομικό πόλεμο που της κήρυξαν οι εταίροι.  Ήδη τα ταμειακά διαθέσιμα έφτασαν σε σημείο οριακό. Από αύριο όμως ο αγώνας θα συνεχιστεί καθαρός, έξω από τα χαρακώματα, μακριά από συρματοπλέγματα. Η Ελλάδα σήμερα ξαναδίδαξε δημοκρατία. Από αύριο θα ξαναδιδάξει πολιτισμό.

Καλή δύναμη Έλληνες

Photo Credit: roarmag.com

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img