Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΗ Ελληνική Επανάσταση, ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός, και η Ελευθερία

Η Ελληνική Επανάσταση, ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός, και η Ελευθερία

Evangelos Vallianatos
Evangelos Vallianatos
Contributing Editor. The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μέγα γεγονός Ελληνικής και Ευρωπαϊκής ιστορίας. Ο αγώνας εναντίον των Τούρκων κατακτητών ήταν στην ίδια βαθμίδα ηρωισμού των Ελληνικών αγώνων εναντίον των Περσών στις αρχές του 5ου αιώνα Π. Χ.

Το ιδεώδες της Ελληνικής Επανάστασης, ο αγώνας για την ελευθερία, είχε ρίζες στην αρχαία Ελλάδα. 

Αδαμάντιος Κοραῆς

Ο Αδαμάντιος Κοραῆς, 1748-1833, έγινε ο σύνδεσμος των Ελλήνων της εποχής του με την αρχαία Ελληνική ποίηση, λογοτεχνία, φιλοσοφία, ηθική, επιστήμη και πολιτική θεωρία. 

Μετά των ιατρικών του σπουδών στη Γαλλία, ο Κοραῆς έγινε ο πνευματικός και επαναστατικός αρχηγός των Ελλήνων. Έκδωσε και μετάφρασε τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, ούτως ώστε να δυναμώσει την ανδρεία και την γνώση και αγάπη των επαναστατῶν για την ελευθερία. 

Thanks for reading Hellenic News of America

Οι ιδέες και τα βιβλία του Κοραῆ έγιναν τα ευαγγέλια και όπλα των Ελλήνων πολεμιστών. Ο Κοραῆς ήταν ο δάσκαλος της Επανάστασης. 

Αναγέννηση

Το χρέος των νεοελλήνων είναι να συνεχίσουνε το έργο ελευθερίας και πολιτισμοῦ του Κοραῆ και της Επανάστασης. Πρέπει να έχουν την δική τους Αναγέννηση για να μάθουν ποιοι είναι για να ξαναρχίσουν τον πολιτισμό των προγόνων τους.

Αναγέννηση είναι επιστροφή στις αρχαίες πολιτισμικές ρίζες και αρετές της Ελλάδας. Τα Ελληνόπουλα πρέπει να διδάσκονται τα αρχαία Ελληνικά στο δημοτικό και γυμνάσιο-λύκειο για να πλουτίζουν την Ελληνική γλώσσα που μιλούν και γράφουν. Τα αρχαία θα ανοίξουν τον δρόμο για την φιλοσοφία και επιστήμη και ελευθερία.

Οι νεοέλληνες λόγιοι πρέπει να μελετήσουν τα αρχαία Ελληνικά συγγράμματα για πολιτικές, φιλοσοφικές, επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις και αρετές.

Τότε η Αναγέννησης θα φέρει τους καρπούς πολιτισμού και ελευθερίας στην νέα Ελλάδα.

Αυτή η Αναγέννηση είναι αναγκαία διότι το Ελληνικό έθνος έχει εχθρούς. 

Εχθροί

Οι Τούρκοι, παραδείγματος χάριν, έχουν ήδη ηγεμονία σε σχεδόν την μισή Κύπρο. Με την υποστήριξη της Αμερικής και της Αμερικανικής στρατιωτικής συμμαχίας ΝΑΤΟ, η Τουρκία προσπαθεί να αποσπάσει την Θράκη και το Αιγαίο από την Ελλάδα.

Οι Ευρωπαίοι έγιναν πολιτισμένοι με τις εκτενές μελέτες που έκαναν του Ελληνικού πολιτισμού, δηλαδή της αρχαίας Ελληνικής σκέψης στην αστρονομία, μαθηματικά, μηχανική, βιολογία, ιατρική, γεωγραφία, αρχιτεκτονική, ιστορία, ιστορία της Ελληνικής επιστήμης, θέατρο, ζωγραφική και λογοτεχνία.

Αρκετοί από τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς λόγιους υμνούν την Ελλάδα ως μητέρα του Δυτικού πολιτισμού.

Αλλά τα Δυτικά κράτη, και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προτιμούν την Τουρκία ως θεωρητικό εμπόδιο επεκτάσεως της Ρωσίας στη Μεσόγειο.

Αυτές οι στρατηγικές δικαιολογίες και η στρατιωτική δύναμη που αντιπροσωπεύουνε, έχουν ανθελληνικές επιδράσεις. Συχνά η Ελληνική κυβέρνηση υποκύπτει σε αυτές τις ξένες πολιτικές απειλές. 

Τα αποτελέσματα είναι ολέθρια. Η Τουρκία στέλνει συνεχώς κυρίως Μωαμεθανούς μετανάστες από την Αφρική, Μέση Ανατολή, και Πακιστάν και Αφγανιστάν στα νησιά του Αιγαίου Σάμος, Χίος και Λέσβος. Αυτοί οι ακόλουθοι του Ισλάμ δεν είναι δυνατό να αφομοιωθούν από την Ελληνική κοινωνία. Παραμένουν αόρατοι εχθροί. Το γρηγορότερο επιστρέψουν στην πατρίδα τους, το καλύτερο και το ποιο ασφαλές για την Ελλάδα.

Το Ελληνικό ναυτικό, που έπρεπε να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, μένει αδρανές. Αυτή η επικίνδυνη πολιτική πρέπει να αλλάξει. Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας χάνουν την αξία τους όταν η χώρα είναι σαν άφρακτο αμπέλι.

Ξένη οικονομική ηγεμονία της Ελλάδας

Επιπροσθέτως, η Ελλάδα έχει χρεωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε τόσο βαθμό που οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί δανειστές κατάργησαν την ηγεμονία της Ελλάδας. Δηλαδή, η Ελλάδα από το 2009 και εξής κυβερνάται από ξένους. 

Αυτό το θράσος, ύβρις, και χλευασμός των ξένων δανειστών προς τους Έλληνες γίνεται μέγας κίνδυνος για τον πολιτισμό και την ελευθερία στην Ελλάδα. 

Κατά κάποιο τρόπο, οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί και μερικοί λόγιοι προσπαθούν να υποτιμήσουν και να σβήσουν την Ελληνική Επανάσταση και να ξαναγράψουν την Ελληνική ιστορία. 

Η συμπεριφορά αυτή βιάζει τις δημοκρατικές αρχές και αρετές του πολιτισμού και της ελευθερίας — και είναι απαράδεκτη.

Ελευθερία 

Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι γιατί η Αναγέννησης είναι αναγκαία. Η Ελληνική Επανάστασης άνοιξε την πηγή της ελευθερίας και ένωσε τους Έλληνες όλων των εποχών. 

Οι Έλληνες πρέπει να προστατεύουν την ελευθερία της πατρίδας των με την ζωή τους.  

Ο Αθηναίος ποιητής Αισχύλος το 472 Π. Χ., στο έργο του Οι Πέρσες, έγραψε Νῦν Υπέρ Πάντων Αγών, ότι, δηλαδή, ο αγώνας των Ελλήνων στη Σαλαμίνα το 480 Π. Χ. εναντίον των Περσών ήταν αγώνας ζωής και θανάτου. Τα πάντα ήταν ο αγώνας αυτός για την ελευθερία.

Οι Έλληνες της σήμερον αγωνίζονται για την ελευθερία της πολιτικής των υπάρξεως, την ελευθερία σκέψης, την ελευθερία της ανάγκης να καλλιεργούν την Γη στα χωριά της χώρας για να γίνουν αυτάρκεις, και την ελευθερία να μετατρέψουν την ηλεκτρική ενέργεια από το κάψιμο λιγνίτη, φυσικού αερίου, και πετρελαίου σε ηλεκτρική ενέργεια από τον Ήλιο και τον άνεμο. Η Ελλάδα είναι πλούσια και από τα δύο αυτά αγαθά της φύσης.

 

Η φύσης

Το περιβάλλον, ο φυσικός κόσμος, είναι η ζωή. Οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν την φύση. Η φύσης ήταν ιερή. Τώρα, όμως, οι μηχανοποιημένες κοινωνίες εξαρτώνται τόσο πολύ από αγροτικά εργοστάσια τροφής και εργοστάσια τροφής και σφαγής ζώων, και από πετρέλαια, φυσικό αέριο, και λιγνίτη, που έχουν αλλάξει την φύση. Της έχουν δηλητηριάσει πολλά πολύτιμα έντομα, πτηνά, ζώα και φυτά. 

Κλιματική αλλαγή

Το τραγικό αποτέλεσμα της συνεχούς καταστροφής του φυσικού κόσμου και της συνεχούς αυξήσεως του διοξειδίου του άνθρακος και άλλων αερίων που θερμαίνουν τον πλανήτη είναι η κλιματική αλλαγή. 

Αυτή η φοβερή ανθρωπογενή επίδραση στην Γη ήδη φέρνει τρομακτικές μεταμορφώσεις στις κοινωνίες και στη φύση. 

Αρχικά το τέρας της κλιματικής αλλαγής απαιτεί ήπιες ενέργειες όπως η Ηλιακή και η Αιολική. Η Ελλάδα έχει την ευθύνη και την παράδοση να επιστρέψει στον Ήλιο και στον Αιόλο (άνεμο) (θεοί στην αρχαία Ελλάδα).     

Το Νῦν Υπέρ Πάντων Αγών εκφράζει και τον αγώνα για την ζωή και την Γη. Είναι ζωντανή αρετή που πρέπει να αφυπνίζει και να δυναμώνει τούς απανταχού Έλληνες. 

Ο Παρθενών και ο Αριστοτέλης

Το παράδειγμα της Ελλάδας πρέπει να είναι η αρχαία δημοκρατική Αθήνα του 5ου και του 4ου αιώνα Π. Χ. και η Ελληνική Αλεξάνδρεια των πρώτων τριών αιώνων μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου του Μέγα.

Και η δύο εποχές μας έδωσαν παραδείγματα πολιτισμού που δόξασαν και δοξάζουν τον Ελληνισμό. 

Ο Παρθενών, σχεδόν τέλειον έργο τέχνης και αρχιτεκτονικής, και ο Αριστοτέλης, μέγας φιλόσοφος και εφευρέτης της επιστήμης, ήταν οι βάσεις και κολοφώνες της πρώτης χρυσής εποχής. Ο Αριστοτέλης αύξησε την γνώση, τέχνη, φιλοσοφία, και επιστήμη που έκτισε τον Παρθενώνα. Δίδαξε τον Αλέξανδρο που κυρίευσε την Περσία και άρχισε την Αλεξάνδρεια στη Αίγυπτο. Η επιστήμη του Αριστοτέλη έγινε η βάσης της χρυσής εποχής επιστήμης στην Αλεξάνδρεια. 

Υπολογιστής ουρανού και Γης

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ήταν ο δεύτερος Παρθενών, ένα σχεδόν τέλειον δείγμα Ελληνικής επιστημονικής τεχνολογίας του 2ου αιώνα Π.Χ. Αυτός ο αστρονομικός Υπολογιστής είχε χάλκινους οδοντοφόρους τροχούς και καταπληκτικές ικανότητες. Προέβλεπε τις εκλείψεις του Ήλιου και Σελήνης και τις κινήσεις και θέσεις των πλανητών, και μέγιστων αστερισμών. Ο Υπολογιστής ήταν ένας κόσμος που μηχανοποίησε τις προβλέψεις επιστημονικών θεωριών.

Οι Έλληνες που δημιούργησαν αυτόν τον Υπολογιστή είχαν ανώτερη αστρονομία, μαθηματικά και μηχανολογία, 2,200 χρόνια πριν από σήμερα. 

Παρόμοια τεχνολογία δεν υπήρχε σε καμίαν κοινωνία μέχρι τον 18ον αιώνα.

Να γιατί οι νεοέλληνες αξίζει να μελετήσουν τον πολιτισμό των προγόνων τους. Μόνον με αυτό τον τρόπο (με την γνώση, την ηθική, και αγάπη που θα κερδίσουν από τις μελέτες) θα διατηρήσουν την σημασία της Ελληνικής Επανάστασης, του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, και την ελευθερία στην πατρίδα τους.

—————————

Ιστορικός, ο Εὐάγγελος Βαλλιανᾶτος είναι συγγραφέας εκατοντάδων άρθρων και 6 βιβλίων, μεταξύ των οποίων είναι και το Δηλητήριο Άνοιξη (Poison Spring).  

   

       

          

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img