Ενα ιδιαιτερα σημαντικο γεγονος ανακοινωθηκε κατα την διαρκεια του 21ου Ετησιου Capital Link Invest in Greece Forum στη Νεα Υορκη που πραγματοποιηθηκε τη Δευτερα 9 Κεκεμβριου 2019.

Πραγματοποιήθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της  Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. («ΕΛΠΕ») για την από κοινού πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε.», που θα διενεργήσει το ΤΑΙΠΕΔ, η οποία θα δημιουργηθεί μετά την διάσπαση του κλάδου των υποδομών της ΔΕΠΑ Α.Ε.. Στην υπογραφή παρευρέθησαν οι κκ. Άρης Ξενόφος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ,  Ριχάρδος Λαμπίρης, Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Σιαμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΠΕ.

Σημερα το ΤΑΙΠΕΔ κατεχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Α.Ε.. Κατόπιν της μερικής διάσπασης της ΔΕΠΑ Α.Ε., οι δυο μετοχοι θα κατεχουν τα αναλογα ποσοστά στη ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ  Α.Ε. (65% το ΤΑΙΠΕΔ και 35% η ΕΛΠΕ) και θα ενεργήσουν ως από κοινού πωλητές.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας , ο κ. Γεράσιμος Θωμάς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για Θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοίνωσε την έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση αυτή. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος  που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ (www.hradf.gr). 

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει την βούληση της κυβέρνησης να επισπεύσει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και να προσελκύσει άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε απευθυνθείτε:

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ // κα Όλγα Μπορνόζη  & κα Ελένη Μπέη & κα Anny Zhu

Τηλ: +1 212 661 75 66 – Email : [email protected] ; [email protected] ; [email protected]

ΑΘΗΝΑ – κα. Κυβέλη Κούβελα & κα. Αθηνά Κοσμαδάκη

Τηλ. +30 210 6109800 – Email: [email protected] ; [email protected]

Ή επισκεφθείτε:

http://forums.capitallink.com/greece/2019/

www.capitallink.com 

www.capitallinkforum.com

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ CAPITAL LINK

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Όσλο, η Capital Link δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication) παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στο τομέα των χρηματοοικονομικών επικοινωνιών και των επιχειρήσεων με στρατηγική εστίαση στους τομείς της ναυτιλίας, των εμπορευμάτων και της ενέργειας, των MLP, των Closed_End Funds καθώς και των ETF.
Η Capital Link είναι μέλος του Baltic Exchange και συνεργάζεται στενά με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το NASDAQ και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς και με σημαντικούς διεθνείς και παγκόσμιους οργανισμούς του κλάδου, εστιάζοντας στους κύριους τομείς της δραστηριότητος της
.

H Capital Link διοργανώνει ετησίως μία σειρά δεκατεσσάρων Συνεδρίων στη Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Αθήνα, Λεμεσό, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, Τόκυο και από φέτος στο Hong Kong, που αφορούν στους κύριους τομείς δραστηριότητάς της. Δέκα από τα Συνέδρια αυτά επικεντρώνονται στον ναυτιλιακό τομέα. Τα Συνέδρια της Capital Link προσελκύουν την ελίτ των οικονομικών, επενδυτικών και ναυτιλιακών κοινοτήτων και παρέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό πληροφοριακού περιεχομένου, ευκαιριών μάρκετινγκ και δικτύωσης.

Εκτός από τα συνέδρια, η Capital Link διοργανώνει Webinars με έμφαση σε επενδυτικές στρατηγικές, σε διάφορους τομείς και  κρίσιμα θέματα ενδιαφέροντος για την επενδυτική κοινότητα και εταιρικές παρουσιάσεις. Η παγκόσμια πλατφόρμα μάρκετινγκ της Capital Link ενισχύει την προβολή και την εμβέλεια αυτών των γεγονότων σε παγκόσμια κλίμακα, με διάρκεια  πέραν της ημερομηνίας κατά την οποία πραγματοποιείται το κάθε γεγονός, καθιστώντας ένα συνεχές σημείο αναφοράς για τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Οι προσπάθειες και η συμβολή της Capital Link έχουν αναγνωριστεί το 2011 από τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία Lloyds’s List, το 2012, το 2013 από το περιοδικό InterContinental Finance, το 2016 από το περιοδικό Wealth & Finance. Επίσης, το 2016, από το Propeller Club και το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο AHI στην Washington.