Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΗ επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανεπιστημίου Johns Hopkins θα γίνει στην...

Η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανεπιστημίου Johns Hopkins θα γίνει στην Αθήνα γιορτάζοντας την συνεργασία του με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins πραγματοποιεί την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου στην Αθήνα, γιορτάζοντας τη συνεργασία του με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας και πολυδιάστατης συνεργασίας μεταξύ του διεθνούς αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος, με έδρα τη Βαλτιμόρη στις ΗΠΑ, και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins θα πραγματοποιήσει την προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου (Δ.Σ.), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα.

Επιπλέον, σε συνέχεια των συναντήσεων τους, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, τα μέλη του Δ.Σ. του Πανεπιστημίου Johns Hopkins θα ξεναγηθούν στην αρχαία Αγορά, υπό την καθοδήγηση του Δρ. John Camp. Ο Δρ John Camp κατέχει τον τίτλο του Καθηγητή ΙΣΝ, στο τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Randolph Macon, και έχει καθοδηγήσει τις ανασκαφές στην περιοχή της αρχαίας Αγοράς τη Αθήνας. Η αρχαία Aγορά ως αρχέτυπο δημόσιου χώρου ενέπνευσε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συνεργασία μεταξύ του ΙΣΝ και του Πανεπιστημίου Johns Hopkins: τη δημιουργία, το 2018, του Stavros Niarchos Foundation (SNF) Agora Institute, μίας διεπιστημονικής θερμοκοιτίδας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins για την ενίσχυση του διαλόγου και της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά.

«Όπως η Αγορά στην αρχαία Αθήνα, έτσι και το SNF Agora Institute στο Johns Hopkins προσφέρει ένα ζωντανό σημείο συνάντησης, όπου διατυπώνονται ιδέες με μεταμορφωτική δύναμη για τον κόσμο μας -έναν κόσμο που βρίσκεται σε κρίση», δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του ΙΣΝ που είναι, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Hopkins. «Επιπλέον, η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, όπως και η αρχαία Αγορά, έχει αναπτυχθεί οργανικά μέσω της γόνιμης συνεργασίας και της ανταλλαγής ιδεών, για να επιφέρει αποτελέσματα πολύ μεγαλύτερα από το άθροισμα μεμονωμένων ενεργειών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα μέλη του Δ.Σ. του Πανεπιστημίου συνεδριάζουν στην Αθήνα, το λίκνο της δημοκρατίας και ένα από τα αγαπημένα μας μέρη στον κόσμο, και πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το οποίο είναι σχεδιασμένο να πρεσβεύει τις αξίες της αρχαίας Αγοράς και του δημόσιου βίου στο σύνολό του. Όλοι εμείς εδώ στο ΙΣΝ είμαστε υπερήφανοι που μοιραζόμαστε αυτό το δημιουργικό ταξίδι με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins».

«To IΣΝ είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς φιλανθρωπικούς οργανισμούς», ανέφερε ο πρόεδρος του Johns Hopkins, Ron Daniels. «Η μακροχρόνια συνεργασία του Johns Hopkins με το ΙΣΝ έχει δώσει τη δυνατότητα στους δύο οργανισμούς μας να θέσουν σε εφαρμογή ιδέες από διαφορετικά επιστημονικά πεδία για να ανταποκριθούν σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες ανάγκες της κοινωνίας μας, όπως τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19, το μέλλον της βιοηθικής, καθώς και το μέλλον της δημοκρατίας μας».

Thanks for reading Hellenic News of America

Το ΙΣΝ και το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins έχουν συνεργαστεί στο πλαίσιο προσπαθειών ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ της Ελλάδας και του Πανεπιστημίου, στον τομέα διεθνών σπουδών, για να ενισχύσουν ακαδημαϊκά χαρισματικούς μαθητές στην Ελλάδα, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, εφαρμόζοντας μία μέθοδο που τελειοποιήθηκε στις ΗΠΑ, καθώς επίσης και για την ανακαίνιση του ερειπωμένου θεάτρου Parkway της Βαλτιμόρης και τη μετατροπή του σε ένα ανοιχτό δημοτικό κέντρο που έχει να προσφέρει κάτι για όλους.

Οι δύο οργανισμοί έχουν επίσης συνεργαστεί εκτενώς σε θέματα υγείας, με το ΙΣΝ να υποστηρίζει την έρευνα και πρακτική σε διάφορους τομείς του Johns Hopkins Medicine, από την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας COVID-19, την ενίσχυση της υγείας των ματιών μέχρι την υποστήριξη προγράμματος παιδιατρικής παρηγορητικής φροντίδας και τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins για την παροχή τεχνογνωσίας στο πλαίσιο της δωρεάς του ΙΣΝ για την αντικατάσταση ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων σε όλη τη χώρα.

Την ίδια χρονική περίοδο με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, το SNF Agora Institute θα διοργανώσει ένα Συνέδριο για την Υγεία της Δημοκρατίας στο ΚΠΙΣΝ στις 22 Ιουνίου, συνδυάζοντας δύο βασικές πτυχές της συνεργασίας του ΙΣΝ και του Πανεπιστημίου Johns Hopkins —την υγεία και την αγωγή του πολίτη— αναπτύσσοντας την ιδέα της άμεσης σχέσης της υγείας των πολιτών με τη σωστή λειτουργία των κυβερνήσεών τους και το αντίστροφο.

Οι συζητήσεις για την υγεία θα συνεχιστούν και στο SNF Nostos Health, στις 23 και 24 Ιουνίου, στο ΚΠΙΣΝ, με την ετήσια, ανοιχτή καλοκαιρινή εκδήλωση του Ιδρύματος για όλους.

Στον τομέα της υγείας και όχι μόνο, η συνεργασία ανάμεσα στο ΙΣΝ και στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες, επικεντρώνεται και στη διερεύνηση θεμελιωδών ζητημάτων βιοηθικής -συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας ηθικής τροφίμων- αλλά και την ενίσχυση του τομέα στην Ελλάδα. Το τρίτο ετήσιο SNF Bioethics Academy, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΙΣΝ από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, έχει σκοπό να συμβάλει στην ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ εμπειρογνωμόνων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και επαγγελματιών στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img