Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Η Μαρία Ζουπανιώτη υπήρξε πρότυπο δημόσιου λειτουργού

Η Μαρία Ζουπανιώτη υπήρξε πρότυπο δημόσιου λειτουργού

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Τη θλίψη του για τον θάνατο της Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη και σύζυγο του δημοσιογράφου Αποστόλη Ζουμπανιώτη, Μαρίας Ζουμπανιώτη, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:
«Είναι με βαθύτατη θλίψη που έλαβα την είδηση για το θάνατο της Μαρίας Ζουπανιώτη, Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, η οποία απεβίωσε χθες.
Η Μαρία υπήρξε πρότυπο δημόσιου λειτουργού που πάντοτε χαρακτηριζόταν από την εργατικότητα, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση της. Διακρινόταν από το ήθος και τη γενναιοψυχία της.
Θα θυμόμαστε πάντοτε τη Μαρία για το έργο και την προσφορά της προς την Κύπρο, αλλά και για την καλοσύνη της απέναντι σε όλους όσοι είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν.
Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά, εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια της και ιδιαίτερα στον επί 40 χρόνια σύντροφο της, δημοσιογράφο, Αποστόλη Ζουπανιώτη και τα δύο παιδιά τους.»

Πηγή: http://politis.com.cy/article/ke-protipo-dimosiou-litourgou-i-maria-zoumpaniotiαν από την εργατικότητα, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση της

 

Αιωνία της η Μνήμη

Στον συνάδελφο Αποστόλη Ζουπανιώτη και την οικογένεια στέλνουμε τα θαρμά συλληπητήριά μας

Thanks for reading Hellenic News of America

Παύλος Κοτρότσιος και Οικογένεια

Να Ζήσετε να την θυμόσαστε

ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΟΤΥΠΟ Η ΜΑΡΙΑ

Αιωνία η Μνήμη της

 

—————————————————

Απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πέθανε τη Μεγάλη Πέμπτη μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 58 ετών, η Μαρία Γερμανού – Ζουπανιώτη, διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Η Μαρία Ζουπανιώτη γεννήθηκε στην Πάφο στις 25 Νοεμβρίου 1958 και σπούδασε Οικονομικά και Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησε Master στα Οικονομικά από το Queens College του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, Από το 1987-1989 εργάστηκε ως λειτουργός στο Cyprus Children’s Fund. Το 1989 προσελήφθη ως διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ.

Ηταν επίσης, υπεύθυνη εκ μέρους της Κύπρου για του χειρισμούς των οικονομικών θεμάτων, με τα οποία ασχολείται η Δεύτερη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους εμπειρογνώμονες της Κυπριακής Δημοκρατίας στα θέματα των Στόχων της Χιλιετίας και της Αειφόρου Ανάπτυξης.

Ηταν παντρεμένη με τον Απόστολο Ζουπανιώτη, εκδότη και διευθυντή της ομογενειακής εφημερίδας Greek News και ανταποκριτή του ΚΥΠΕ και του ΡΙΚ .

Τα συλλυπητήρια της εξέφρασε με σχετική ανακοίνωση η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας της υπήρξε πρότυπο πατριωτισμού, ευσυνειδησίας, ανιδιοτέλειας, επαγγελματισμού, συναδελφικότητας, φιλοτιμίας και αφοσίωσης. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος που κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης υπηρεσίας της δημιούργησε μόνο φίλους και εκτιμητές του έργου και της προσφοράς της. Διακρινόταν για το ήθος και την εργατικότητα της και έχαιρε καθολικής εκτίμησης ανάμεσα στους συναδέλφους και συνεργάτες της. Η επαγγελματική της πορεία έχει ταυτιστεί με την ιστορία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ για τρεις σχεδόν δεκαετίες. Αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό».

Η κηδεία θα τελεστεί στην Κύπρο και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από την οικογένεια.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img