Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ   Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ...

Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ   Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ   Τα κόμματα που «φωτογραφίζουν» πολιτικές πεποιθήσεις καλλιεργούν αυταπάτες  

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

Άρθρο του Εκδότη και Διευθυντού της HELLENIC NEWS OF AMERICA

Παύλου Κοτρότσιου

 

 

Thanks for reading Hellenic News of America

Οι απανταχού Έλληνες της Διασποράς αγωνιούν για την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση της πατρίδος μας η οποία έχει να προσλάβει και διαστάσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Για κανέναν Ομογενή είναι ευχάριστο να πληροφορείται από τα μέσα ενημέρωσης τις προεκτάσεις της οικονομικής δυσπραγίας του τόπου μας.

 

Είναι γεγονός ότι πρωτοβουλίες των Ελλήνων της διασποράς για την ενίσχυση της Πατρίδος έχουν αναπτυχθεί και συνεχώς αναπτύσσονται. Οι πρωτοβουλίες αυτές ενίοτε είναι μεμονωμένες και άλλοτε συντονισμένες από Ομογενειακές Οργανώσεις.

 

Το μέγεθος της Οικονομικής κρίσης ασφαλώς απαιτεί μεγαλύτερες πρωτοβουλίες, εκ μέρους των Ελλήνων Ομογενών. Για να γίνει όμως αυτό κρίνεται σκόπιμο να αναλάβει ενεργότερο ρόλο και η Ελληνική Πολιτεία. Τι μπορεί να κάνει προς αυτή την κατεύθυνση; Πολλά πράγματα μπορεί να γίνουν. Το κυριότερο είναι να αξιοποιήσει το επιστημονικό και επιχειρηματικό κεφάλαιο που βρίσκεται στη διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της διασποράς ανά την υφήλιο.

 

Δεν αρκούν οι κατά καιρούς κάποιες επαφές παραγόντων της Πολιτείας με το Ομογενειακό στοιχείο. Χρειάζονται οργανωμένες επαφές με συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες να είναι υλοποιήσιμες. Στον επενδυτικό τομέα πολλοί Ομογενείς έχουν επιχειρήσει να επενδύσουν στην χώρα μας, αλλά οι επενδύσεις αυτές προσέκρουσαν σε ένα δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα, αλλά και σε ένα ανεπαρκές σύστημα υποδοχής επενδύσεων -σε αυτό περιλαμβάνεται και η φορολογία- που εκ των πραγμάτων αποθαρρύνουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

 

Οι αφηγήσεις Ελλήνων της διασποράς που επιχείρησαν να επενδύσουν στην Ελλάδα είναι χαρακτηριστικές. Πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου παραμένουν σε εκκρεμότητα επενδύσεις εκατομμυρίων λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων και ελλιπών νομοθετικών ρυθμίσεων. Οι εκάστοτε κυβερνητικές εξαγγελίες για βαθιά μεταρρυθμιστική τομή βρίσκονται στις καλένδες και ουδείς ακόμη γνωρίζει, πότε θα υπάρξει πολιτική βούληση να απεγκλωβιστεί το επενδυτικό τοπίο από τα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας.

 

 

 

 

Ασφαλώς τα προβλήματα αυτά δεν τα αντιμετωπίζουν μόνο οι ‘Έλληνες Ομογενείς, αλλά συναφή προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλοι επενδυτές. Η Ελληνική Πολιτεία μπορεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερη βοήθεια των Ελλήνων της διασποράς αρκεί να εφαρμόσει υγιείς επενδυτικούς κανόνες.

 

 

Να έρθει κοντά τους. Να τους ενημερώσει για την ανάγκη συμμετοχής τους στο ευρύτατο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και στις προοπτικές που διανοίγονται. Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται πολιτική βούληση.

 

Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος σε καμία περίπτωση πρέπει να βλέπει τους Έλληνες της διασποράς μόνο ως εν δυνάμει εκλογικό σώμα.

 

 

Η πλειονότητα των Ελλήνων Ομογενών ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ανόρθωση της χειμαζόμενης ελληνικής οικονομίας. Πριν λίγους μήνες με την ευκαιρία συζήτησης στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου, εισακούστηκαν πολλές απόψεις από τα κόμματα για την παροχή δυνατότητας ψήφου των Ελλήνων της διασποράς.

 

Μάλιστα ορισμένα κόμματα θεωρούν ότι πολλοί Ομογενείς ανήκουν σε πολιτικούς χώρους που εκφράζουν τα κόμματά τους. Προφανώς πρόκειται περί λάθους εκτιμήσεως. Οι απανταχού Έλληνες Ομογενείς έχουν τα βλέμματά τους στραμένα μόνο στην πατρίδα και γι’ αυτή αγωνιούν. Τα κόμματα που επιχειρούν έστω και θεωρητικά να εντάξουν στη δύναμή τους ένα μεγάλο κομμάτι της Ομογένειας μάλλον καλλιεργούν αυταπάτες.

 

Οι Ομογενείς λοιπόν ας εκλέξουν τους δικούς τους εκπροσώπους ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ αλλιώς θα διαιρέσουν ακόμη μια φορα τον κοιμώμενο γιγαντα, ποιός ξέρει για ποσο καιρό ακόμα.

Η άλλη λύση είναι να γίνει ΚΟΜΜΑ μέσα απο τα σπλάχνα της Ομογένειας με μρποστάρηδες την Νεολαία μας και να αφήσουμε π΄ίσω όλους τους παλιούς και τα μικροπολιτικά.

 

Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΕΤΕΙΡΑ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

1 COMMENT

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img