Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Φωτεινό Παράδειγμα προς Μίμηση

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Φωτεινό Παράδειγμα προς Μίμηση

Latest articles

Η είδηση του απρόσμενου θανάτου του αγαπητού μας φίλου και άοκνου ευπατρίδη Θεόδωρου Σπυρόπουλου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και μας γέμισε θλίψη στην Ακαδημία Σωκράτη αλλά και στην ευρύτερη ελληνοαμερικανική κοινωνία της Βόρεια Καρολίνας. Ο κ. Σπυρόπουλος υπήρξε ένας ειλικρινής ανιδιοτελής αγωνιστής της διδασκαλίας, διατήρησης και προαγωγής της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνοχριστιανικής κληρονομιάς. Για όλους εμάς θα παραμένει στις καρδιές μας ζωντανή η εικόνα τού ενθουσιώδη καθοδηγητή που σφράγισε την διαδρομή της ελληνικής παιδείας στη διασπορά με τις απόψεις του, τη δράση του και ιδιαίτερα με το ανεκτίμητο φιλανθρωπικό του έργο.
Ο κ. Σπυρόπουλος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση. Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίσει ανάπαυση σώματος και ψυχής και να δίνει στη σύζυγό του Έρικα, στην κόρη του Μαριάννα και στον σύζυγό της Παύλο καθώς και σ’ όλους τους συγγενείς και φίλους υγεία για να διατηρούν ζωντανή την μνήμη του.
«Καλό ταξίδι Θεόδωρε, αιώνια η μνήμη σου και εγκάρδιες ευχαριστίες για την υποστήριξή σου και τα αξέχαστα εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ελλάδα που πρόσφερες στους μαθητές της Ακαδημίας Σωκράτη. Το κενό που δημιουργείται από τον απροσδόκητο χαμό σου είναι δυσαναπλήρωτο. Οι αγώνες σου για την ελληνική παιδεία, το περιβάλλον, τον εθελοντισμό και γενικότερα η κληρονομιά-παρακαταθήκη που αφήνεις πίσω σου είναι βαριά και χρέος όλων μας είναι να την περιφρουρήσουμε.

Λάρυ Περούλας

Ακαδημία Σωκράτη
Charlotte, NC

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img