Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
CommunityΘεολογική Σχολή της Χάλκης: 45 χρόνια φιμωμένη! Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Θεολογική Σχολή της Χάλκης: 45 χρόνια φιμωμένη! Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης  χωρίς κανένα απολύτως «αντάλλαγμα» γιατί αυτό αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της και όλοι μας έχουμε υποχρέωση να της το υπενθυμίζουμε συνεχώς!

 

 

Με το σύνθημα «A Trail of Broken Promises on Halki SeminaryTurkey Must Respect Religious Freedom»  (Μια διαρκής αθέτηση υποσχέσεων για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης  – Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία),  το Hellenic American Leadership Council που εδρεύει στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, μόλις ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης η οποία παραμένει φιμωμένη μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της τότε Τουρκικής  Κυβέρνησης πριν από 45 χρόνια (1971).

Η νέα εκστρατεία εστιάζει στην υπόσχεση που δόθηκε τον Μάρτιο του 2012 από τον πρωθυπουργό (σήμερα Πρόεδρο) της Τουρκικής Δημοκρατίας  Ρ. Τ. Ερντογάν προς τον  Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και έγινε γνωστή με την δήλωση του Αμερικανικού Προέδρου «Έδωσα συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό για τις προσπάθειες που κάνει μέσα στην Τουρκία να προστατεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες. Χαίρομαι για την απόφαση του να επαναλειτουργήσει την Θεολογική Σχολή της Χάλκης».

Thanks for reading Hellenic News of America

Έκτοτε έχουν περάσει 1.463 μέρες (και κάθε μέρα που περνάει ο αριθμός των ημερών αυξάνεται στην ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί) και η Τουρκία συνεχίζει να κρατάει κλειστή την Θεολογική Σχολή της Χάλκης παραβιάζοντας –μεταξύ άλλων- το ίδιο το Σύνταγμα της, τα άρθρα 37 έως 44 της Συνθήκης της Λωζάνης, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις βασικές αρχές για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη! (Σχετικό με το θέμα αυτό είναι το αναλυτικό άρθρο μας 8ης  Ιανουαρίου 2016 με τίτλο Διεθνής έκκληση: Ανοίξτε την Χάλκη!)

Η νέα έκκληση που ξεκίνησε τώρα (Μάρτιος 2016) περιλαμβάνεται σε μια άριστα σχεδιασμένη ιστοσελίδα στην οποία μπορείτε να ξεναγηθείτε κάνοντας κλικ εδώ , ενώ  μπορείτε να υπογράψετε και εσείς την έκκληση  στην ειδική σελίδα «Sign and share» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://action.hellenicleaders.com/p/dia/action3/common/public/?action_KEY=18607 .

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη διεθνής έκκληση για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είχε γίνει το 2001 από το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο και τον ιστορικό Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών (έτος ιδρύσεως 1928), συγκεντρώνοντας 10.000 περίπου χειρόγραφες υπογραφές.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 45 χρόνων από την φίμωση της Σχολής (1971-2016) ήδη πραγματοποιούνται δύο παράλληλες εκκλήσεις που συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές:

Η πρώτη ξεκίνησε αρχές 2016 από το International Hellenic Association  μέσω του οργανισμού ακτιβιστών Avaaz από την Ελλάδα και θα τερματιστεί τον Ιούλιο του 2016 (μπορείτε να την υπογράψετε κάνοντας κλικ εδώ ) και η δεύτερη, με ένα άριστα επαγγελματικό σχεδιασμό εξαιρετικού ποιοτικού επιπέδου,  τον Μάρτιο 2016 από την Αμερική (μπορείτε να την υπογράψετε κάνοντας κλικ εδώ).

Είναι πολύ σημαντικό να γίνει όσο το δυνατόν ευρύτερα γνωστή η πλήρης αναξιοπιστία της Τουρκίας η οποία όχι μόνο δεν τηρεί τις υποσχέσεις που μοιράζει σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο πρωθυπουργού ή Προέδρου Δημοκρατίας,  όχι μόνο δεν τηρεί τις ρητές υποχρεώσεις που αναλαμβάνει από διεθνείς συμβάσεις αλλά περιφρονεί και το ίδιο της το σύνταγμα προκειμένου να συνεχίσει να εφαρμόζει διακρίσεις με μοναδικό κριτήριο το θρήσκευμα – όπως ακριβώς συμβαίνει από την ημέρα που ιδρύθηκε η σύγχρονη Τουρκική Δημοκρατία!

Μην διστάζετε – δυναμώστε την φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στην αυθαιρεσία της Τουρκίας να κρατάει κλειστή την Θεολογική Σχολή της Χάλκης εδώ και 45 χρόνια!

Υπογράψτε τώρα και τις δύο εκκλήσεις για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης: Την μία που ξεκίνησε από την Ελλάδα στις αρχές του 2016κάνοντας κλικ εδώ και την άλλη που ξεκίνησε από την Αμερική τώρα (Μάρτιος 2016) κάνοντας κλικ εδώ!

Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης  χωρίς κανένα απολύτως «αντάλλαγμα» γιατί αυτό αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της και όλοι μας έχουμε υποχρέωση να της το υπενθυμίζουμε συνεχώς!

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img