Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΘεσσαλονίκη: Ενδιαφέρον των Ισπανών τουριστών για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη: Ενδιαφέρον των Ισπανών τουριστών για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Το ενδιαφέρον των Ισπανών επισκεπτών, οι οποίοι πραγματοποιούν πολυήμερες διακοπές υψηλού οικονομικού προϋπολογισμού, οικογενειακά ή μεμονωμένα, προσέλκυσε η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «FITUR 2022», η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι Ισπανοί επισκέπτες που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή, που συνδυάζει το προϊόν «ήλιος – θάλασσα» με άλλες μορφές θεματικού τουρισμού που σχετίζονται με τη φύση και τις υπαίθριες δραστηριότητες, αλλά και με τον θρησκευτικό, ιστορικό και πολιτιστικό τουρισμό, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους.

Τα ιδιαίτερα στοιχεία που φαίνεται να έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον αυτό είναι -μεταξύ άλλων- η ιστορία του Μεγάλου Αλέξανδρου, τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, ο Όλυμπος, τα υδάτινα οικοσυστήματα, ο φυσικός πλούτος της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και οι υπέροχες παραλίες της.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος επισήμανε ότι η Ισπανία αποτελεί σημαντική αγορά για την κεντρική Μακεδονία, όχι μόνο γιατί είναι μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της Ευρώπης με επισκέπτες που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν πολλές μορφές τουρισμού και διαθέτουν υψηλό προϋπολογισμό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, αλλά και γιατί αποτελεί πύλη εισόδου των ισπανόφωνων κατοίκων της Λατινικής Αμερικής στην Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρεί ένα μεγάλο άνοιγμα στην ισπανική αγορά, με διάφορες δράσεις, σε συνεργασία και με το γραφείο που θα επανασυστήσει ο ΕΟΤ στην Ισπανία, στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση των εισερχόμενων ροών της κεντρικής Μακεδονίας και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι η τουριστική έκθεση «FITUR 2022» είναι η σημαντικότερη έκθεση τουρισμού στην Ισπανία και μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, καθώς σε αυτή συμμετείχαν περίπου 7000 επιχειρήσεις από 107 χώρες ως εκθέτες, ενώ την επισκέφτηκαν περίπου 80.000 επαγγελματίες.

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img