Saturday, April 20, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΚέρκυρα: Το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο στο νησί εγκαινίασε ο υπουργός Ναυτιλίας

Κέρκυρα: Το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο στο νησί εγκαινίασε ο υπουργός Ναυτιλίας

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Τις νέες χρηματοδοτήσεις του υπουργείου Ναυτιλίας, για τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών των νησιών του Ιονίου, αλλά και επενδύσεις στις θαλάσσιες συγκοινωνίες των νησιών, ανακοίνωσε από την Κέρκυρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, που νωρίς το πρωί ”παρέδωσε” το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο στο νησί των Φαιάκων.

Ο υπουργός, κατά την έλευση του στο νησί παρευρέθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, στην τελετή ένταξης στον στόλο των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος ενός νέου πλωτού ασθενοφόρου, εφοδιασμένου με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, το οποίο αποκτήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και θα δραστηριοποιείται στο Ιόνιο Πέλαγος με βάση την Κέρκυρα.

«Σήμερα εγκαινιάσαμε το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο και για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ένα σύγχρονο περιπολικό σκάφος με εξίσου σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό που μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια ασθενείς ακόμα και βαριά περιστατικά. Το σκάφος σχεδιάστηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων του υπουργείου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο την ελληνική καινοτομία και σχεδιασμό. Το σκάφος ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα άρα είναι 100% made in Greece» ανέφερε στην τελετή εγκαινίων ο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img