Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΚατά 30% αυξήθηκαν οι προκρατήσεις τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο...

Κατά 30% αυξήθηκαν οι προκρατήσεις τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Aύξηση των προκρατήσεων 30% καταγράφεται τον Ιανουάριο σε σχέση με το 2019, όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σκάι. “Σε σχέση με το 2019, λοιπόν, η αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων για το 2022 των μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων από το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι 37% στην Κρήτη, 24% στη Ρόδο και 20% στην Κω. Τον Ιανουάριο του 2022 οι κρατήσεις πακέτων για όλη την Ελλάδα ήταν κατά 30% αυξημένες συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2019”, ανάφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, όπως είπε ο υπουργός, “η TUI αντί για 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες θα φέρει, κατά δήλωση του CEO της, 3 εκατομμύρια. Παράλληλα η DER Touristik, ο δεύτερος tour operator στη Γερμανία, ανακοίνωσε αύξηση 20%, έως 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ μας ζητάει ειδικές συμφωνίες για Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022, κάτι που σημαίνει ότι η στρατηγική μας για την επέκταση του τουριστικού προϊόντος είναι ρεαλιστική”, σημείωσε ο κ. υπουργός.

Παραμένοντας στο πεδίο των προκρατήσεων ο κ. Κικίλιας ανάφερε ότι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Σουηδίας προγραμματίζει 500.000 διαθέσιμες θέσεις για την Ελλάδα. Εδική αναφορά έκανε στη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη των Ηνωμένων Τζέφρυ Πάιατ επισημαίνοντας από τον Απρίλιο θα έχουμε 14 απευθείας πτήσεις αμερικανικών εταιρειών από την Αμερική προς την Ελλάδα και η πρώτη ξεκινάει 7 Μαρτίου.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος της παρέμβασης του ο υπουργός ανάφερε ότι μετά από δυόμισι χρόνια, η κυβέρνηση μόνο μειώνει φόρους τονίζοντας τα εξής: “Στα 4,5 χρόνια που προηγήθηκαν, της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, ήταν τεράστια και επώδυνη η αύξηση δεκάδων φόρων στο όνομα της εξυγίανσης της οικονομίας, στο όνομα της αλληλεγγύης, στο όνομα της πίεσης των θεσμών που αναβαπτίστηκαν και δεν ήταν πια τρόικα. Αυτά βίωσε ο Έλληνας τα 4,5 χρόνια των κύριων Τσίπρα και Καμμένου. Αύξηση φορολογίας, αφαίμαξη των ελληνικών νοικοκυριών, διάλυση της μεσαίας τάξης, οικονομική ανασφάλεια, ανασφάλεια σε ό,τι έχει να κάνει με τα σύνορα μας, ανασφάλεια σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση την οποία επικρατούσε στις μεγάλες πόλεις και την αίσθηση ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούμε με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης και Ευρωζώνης”.

Στην παρέμβαση του τέλος, ο υπουργός υπενθύμισε ότι ο τουρισμός είναι εθνικός στόχος και απαιτεί τη συστράτευση όλων και συμπλήρωσε: “Το υπουργείο Τουρισμού είναι οικονομικό, αναπτυξιακό, επενδυτικό υπουργείο και επιστρέφει ισχυρό μέρισμα στην ελληνική κοινωνία. Οι επενδύσεις στην τουρισμό και στις υποδομές δημιουργούν ποιοτικές θέσεις εργασίας και δίνουν τη δυνατότητα να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια, να μείνουν τα χρήματα από τον Τουρισμό στη χώρα, να ανακυκλωθούν στην ελληνική οικονομία και να δώσουν περαιτέρω ανάπτυξη και ευημερία στον πολίτη. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι συμπολίτες μας που ασχολούνται με τον Τουρισμό. Είτε άμεσα, είτε μέσω του εμπορίου, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, των μεταφορών. Ο τουρισμός είναι για εμάς εθνικός στόχος, εθνική επιταγή. Δεν είναι ζήτημα κομματικό ή μικροπολιτικό. Αφορά όλους και απαιτεί τη συστράτευση όλων: ιδιωτικού τομέα, Δημοσίου και όλων των κομμάτων”.

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img