Thursday, April 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΚρητική φιλοξενία και υψηλή πολιτική στην ομογενειακή εκδήλωση υποστήριξης στη Νικόλ Μαλλιωτάκη

Κρητική φιλοξενία και υψηλή πολιτική στην ομογενειακή εκδήλωση υποστήριξης στη Νικόλ Μαλλιωτάκη

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Σε μια εξόχως φιλόξενη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στο Staten Island της Νέας Υόρκης μια ομογενειακή εκδήλωση υποστήριξης στην ελληνικής καταγωγής βουλευτή της Βουλής των Αντιπροσώπων (US House of Representatives) Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στους φιλόξενους χώρους του ελληνικού εστιατορίου “Annadele Terrace” στην ομώνυμη περιοχή του Staten Island σε μια πολύ ζεστή, οικογενειακή θα λέγαμε, ατμόσφαιρα μια και η κυρία Μαλλιωτάκη είναι κάτοικος της περιοχής και οι ομογενείς που συγκεντρώθηκαν για της εκφράσουν την υποστήριξής τους εν όψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου είναι γνωστοί και φίλοι της από παλιά. Άλλωστε πριν από την εκλογή της στο ομοσπονδιακό επίπεδο η η κ. Μαλλιωτάκη ήταν ενεργή στο τοπικό και πολιτειακό επίπεδο.

Photo; Hellenic News of America

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι γονείς της βουλευτή οι οποίοι έδειχναν ιδιαίτερα υπερήφανοι για την κόρη τους. Ο πατέρας της μίλησε στη Hellenic News of America για τη στενή σχέση του με την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε το παράπονό του, ότι η ηλικία του δεν του επιτρέπει πια να βρίσκεται όσο συχνά θέλει στην Κρήτη, την οποία έχει καιρό να επισκεφτεί.

Την κυρία Μαλλιωτάκη καλωσόρισε ο οργανωτής της εκδήλωσης Γιώργος Δρογκάρης και ο Μιχάλης Ταννούσης, ο οποίος διαδέχτηκε την Μαλλιωτάκη στο New York State Assembly (District 64), όπου εκείνη υπηρετούσε προτού εκλεγεί στην ομοσπονδιακή βουλή.

“Checks and Balances”

Thanks for reading Hellenic News of America

Στην ομιλία της η κυρία Μαλλιωτάκη διατύπωσε με τρόπο ήπιο και συγκεκριμένο της κατά τις θέσεις της και τις θέσεις του κόμματος της για τις επερχόμενες εκλογές ενίοτε και με αιχμηρό για τους αντιπάλους της τρόπο. Εισαγωγικά, στο κάλεσμά της να στηρίξουν οι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικάνους στις επερχόμενες εκλογές, αναφέρθηκε στη γενική αρχή που είναι γνωστό ότι διέπει το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, τα γνωστά: “Checks and balances”, δηλαδή την προσπάθεια διατήρησης των ισορροπιών μεταξύ των εξουσιών και των κομμάτων, λέγοντας ότι τώρα που ο πρόεδρος είναι από το κόμμα των Δημοκρατικών, είναι σημαντικό η Βουλή και η Γερουσία να επανέλθουν στους Ρεπουμπλικάνους, αφού οι διαδοχικές κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα δημιουργήθηκαν κατά την εκτίμησή της κάτω από την αποκλειστική διοίκηση του ενός κόμματος- “one party rule”.

Photo; Hellenic News of America Fotis kaliampakos

Στη συνέχεια η κυρία Μαλλιωτάκη αναφέρθηκε σε μια σειρά από επίκαιρα πολιτικά θέματα ασκώντας έντονη κριτική στους Δημοκρατικούς. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανάγκη περιοριστικών μέτρων στον τομέα της οικονομικής (και νομισματικής όπως καταλάβαμε) πολιτικής, θεωρώντας αλόγιστη την συμπεριφορά των αντιπάλων της στο συγκεκριμένο θέμα, αφού προκαλείται αύξηση των τιμών και τους κόστους ζωής και γενικότερα μεγάλες πληθωριστικές πιέσεις. Όσον αφορά την ενεργειακή πολιτική τόνισε ότι δεν μπορούν οι ΗΠΑ να εξαρτώνται ενεργειακά από χώρες με τις οποίες έχουν σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, όπως η Βενεζουέλα ή το Ιράν και ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στην αμερικανική παραγωγή ενέργειας, κάτι που θα δημιουργήσει και θέσεις εργασίας εντός της χώρας.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε το αμερικανικό όνειρο για τις επόμενες γενιές»

Επιτέθηκε σφόδρα στους Δημοκρατικούς για την αλλαγή κατεύθυνσης στο μεταναστευτικό μετά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι πρέπει να επανέλθει ο έλεγχος των συνόρων και η νομιμότητα, όπως το τοποθέτησε, στο θέμα αυτό. Δεν μπορεί ένας παράτυπος μετανάστης να έχει περισσότερες παροχές, (ανέφερε το παράδειγμα της υγειονομικής κάλυψης) από έναν πολίτη με δεκαετίες προσφοράς στο σύστημα. Όλοι προερχόμαστε από μετανάστες σχολίασε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ισχύουν οι κανόνες. Αντίθετα όπως τόνισε πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική (“common sense”) σε όλα τα ζητήματα. Συνδεδεμένο με τις αστοχίες της μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και της οικονομικής η αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία καθιστά αφόρητη τη ζωή σε κάποιες περιοχές των ΗΠΑ, τάση η οποία επίσης πρέπει να αντιστραφεί. Η κ. Μαλλιωτάκη κάλεσε σε συσπείρωση και ενεργή παρουσία τους ψηφοφόρους της, ώστε να αντιστραφούν όλα αυτά και να μπορέσει να παραδοθεί στις επόμενες γενιές η χώρα «όπως την ξέρουμε» για να μπορούν και οι επόμενες γενιές, και των μεταναστών, αφού πολλοί από τους παρευρισκόμενους, όπως άλλωστε και η ίδια προέρχονται από αυτούς, να μπορούν να ζήσουν το «αμερικάνικο όνειρό τους» – “American Dream”!

Photo; Hellenic News of America Fotis kaliampakos

«Σπάνια και ίσως τελευταία ευκαιρία για τους Ρεπουμπλικάνους οι πολιτειακές εκλογές».

Εκτός από τις βουλευτικές εκλογές η κ. Μαλλιωτάκη, η οποία προέρχεται άλλωστε από το πολιτειακό επίπεδο, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις εκλογές για τον κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, θεωρώντας κρίσιμη την συγκεκριμένη αναμέτρηση και σπάνια την ευκαιρία της εκλογής ενός Ρεπουμπλικάνου στη συγκεκριμένη θέση, αφού η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θεωρείται «άντρο» των Δημοκρατικών και φαίνεται ότι αυτή τη φορά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι δύο υποψήφιοι δεν έχουν τη χαοτική διαφορά άλλων αναμετρήσεων. Έτσι η Μαλλιωτάκη κάλεσε τους ψηφοφόρους τους να κινητοποιηθούν διότι πολλά από τα θέματα, όσον αφορά τουλάχιστον το Staten Island, που έθεσε στην ομιλία της εμπίπτουν περισσότερο στη δικαιοδοσία του κυβερνήτη και θεωρεί ότι πολλοί συντοπίτες της άλλαξαν κατοικία λόγω των προαναφερθέτων προβλημάτων της καθημερινότητας και της, πολύ υψηλής κατά τη γνώμη της φορολογίας στις πολιτείες που κυβερνώνται από τους Δημοκρατικούς.

Η κ. Μαλλιωτάκη μετά την ομιλία της συνομίλησε και προσωπικά με εγκάρδιο τρόπο με με όλους τους καλεσμένους, ευχαρίστησε τους οργανωτές για την υποστήριξή τους και απέδωσε και εκείνη τα εύσημα στον σεφ της βραδιάς και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Steve Bakousis.

Και στο φόντο τα ελληνοτουρκικά.

Photo; Hellenic News of America Fotis kaliampakos

Και ενώ η δημόσια τοποθέτηση της Μαλλιωτάκη επικεντρώθηκε στα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους στις δηλώσεις της στη Hellenic News of America, αναφέρθηκε στα λεγόμενα ζητήματα «υψηλής πολιτικής» και ιδιαίτερα στα Ελληνοτουρκικά. Συγκεκριμένα στο θέμα της έγκρισης του Αμερικανικού Κογκρέσου για την προμήθεια από πλευράς της Τουρκίας μαχητικών αεροσκαφών F-16 του επιπέδου Block 70 και την αναβάθμιση στο ίδιο επίπεδο των μαχητικών, που ήδη διαθέτει η τουρκική πολεμική αεροπορία, η κυρία Μαλλιωτάκη ανέφερε ότι η τελευταία μη συμπερίληψη στο νομοσχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού από τη Γερουσία μιας τροπολογίας που συνέδεε αυτή την προμήθεια με τη συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι των γειτόνων της είναι μεν μια αρνητική εξέλιξη, αλλά σε καμία περίπτωση το τέλος του δρόμου, αφού η ιδιότυπη αυτή «αναμέτρηση» συνεχίζεται και τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αυτοί που προορίζονται κατά την αντίληψή της από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων να αναλάβουν τις θέσεις για την άμυνα και τις εξωτερικές υποθέσεις στις επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, είναι πρόσωπα τα οποία επίσης έχουν αντίστοιχες ευαισθησίες στα θέματα της Ελλάδας, όπως η ίδια και πολλοί, όπως μας διαβεβαίωσε από τους συναδέλφους.

Photo; Hellenic News of America Fotis kaliampakos

Σε όλα αυτά θα έχουμε ασφαλώς την ευκαιρία να επανέλθουμε και μετά τις εκλογές. Η Hellenic News of America εύχεται σε όλους τους ελληνικής καταγωγής υποψηφίους των εκλογών και ιδιαίτερα στην κυρία Μαλλιωτάκη καλή επιτυχία!

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img