Tuesday, March 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΚυρ. Μητσοτάκης: Η νέα Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αποτελεί...

Κυρ. Μητσοτάκης: Η νέα Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου της χώρας

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Στην έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα αναφέρεται με ανάρτησή του στο FB ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου της χώρας, ανοίγοντας τον δρόμο για την έξοδο από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας. Καθιστά παράλληλα εφικτό, όπως επισημαίνει, τον εθνικό στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στην επενδυτική βαθμίδα το 2023 και να κλείσει μια πολυετής οικονομική δοκιμασία.

«Η νέα Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου της χώρας. Η ελληνική οικονομία αξιολογείται θετικά για 10η συνεχή φορά στο διάστημα που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία. Αρχικά για τον τρόπο που αμύνθηκε στην πανδημία. Και, τώρα, για τη δράση της απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μετά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, την πρόωρη απελευθέρωση από τα δάνεια του ΔΝΤ και τις αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων, η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας. Και καθιστά, πλέον, εφικτό τον εθνικό στόχο η πατρίδα μας να ενταχθεί στην επενδυτική βαθμίδα το 2023. Κλείνει, έτσι, οριστικά μία πολυετής οικονομική δοκιμασία», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Υπογραμμίζοντας επίσης πως αποδίδουν οι κοινές προσπάθειες πολιτών και Πολιτείας, επισημαίνει: «Και η διεθνής αναγνώριση μας δίνει κουράγιο να επιμείνουμε στην προστασία της κοινωνίας και στην ανάπτυξη της οικονομίας. Χωρίς πανηγυρισμούς, αλλά με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης. Με σκληρή και μεθοδική δουλειά. Παρά τη δύσκολη συγκυρία, η Ελλάδα αλλάζει και βαδίζει μπροστά με αυτοπεποίθηση. Συνεχίζουμε!».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img