Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΚ. Χατζηδάκης: Παρελθόν τα περί Grexit

Κ. Χατζηδάκης: Παρελθόν τα περί Grexit

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

kostis-xatzidakis-2-300x200

Κ. Χατζηδάκης: Παρελθόν τα περί Grexit

 

Αθήνα- «Τα σενάρια περί Grexit αποτελούν παρελθόν, αλλά σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις για να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, φιλικότερη στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα». Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Thanks for reading Hellenic News of America

Σημείωσε τη σημασία της συμβολής όλων στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και τέλος εξήρε το ρόλο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου «που στα 80 χρόνια της λειτουργίας του αποτελεί, διαχρονικά, έναν αξιόπιστο συνομιλητή».

 

Έμφαση στις δράσεις εξωστρέφειας για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και για την βελτίωση των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ θα συνεχίζει να δίνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Γιάννος Γραμματίδης, στην ίδια εκδήλωση με συμμετοχή προσωπικοτήτων του πολιτικού κόσμου και της επιχειρηματικής κοινότητας και επίτιμο καλεσμένο τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ.

 

«Πρέπει να εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα με τρόπο συστηματικό και συντονισμένο, πληρέστερα. Μέσα δηλαδή, από ένα πακέτο στοιχείων που θα συνθέτουν την νέα εθνική μας ταυτότητα. Στοιχεία όπως ο τουρισμός, τα προϊόντα μας, και για πρώτη φορά το πολιτιστικό προϊόν της Ελλάδας που μέχρι πρότινος ήταν εγκλωβισμένο στην φυλακή της δημόσιας διοίκησης και ήλθε πια ο χρόνος να το απεγκλωβίσουμε, να το καταγράψουμε, να το οργανώσουμε, να το ενθαρρύνουμε και να του δώσουμε προοπτικές μέσα κι έξω από την χώρα», ανέφερε ο κ. Γραμματίδης.

 

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ανέφερε ο κ. Γραμματίδης, έχει ήδη αναλάβει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με την συμβολή των Διεθνών Σχέσεων Πολιτισμού της κυρίας Ζωζώς Λιδωρίκη, με ενθουσιασμό και σεβασμό στις πνευματικές δυνάμεις του τόπου που μπορούν να του ξαναδώσουν ταυτότητα, αλλά και προοπτική.

 

«Οι δράσεις μας σκοπό έχουν να αναδείξουν την αξιοκρατία, την δεοντολογία, τον σεβασμό, την διαφάνεια, την αξιοπρέπεια, την δικαιοσύνη, την ισονομία, την ακεραιότητα, την ευθύνη και την λογοδοσία και να τις καταστήσεις ξανά αρετές των Ελλήνων. Και πάνω από όλα, με αισιοδοξία να βγούμε από τα υπόγεια της ύφεσης στις λεωφόρους της ανάπτυξης, με αυτοπεποίθηση και πνεύμα συνέργειας», πρόσθεσε ο κ. Γραμματίδης.

 

Αναφέρθηκε επίσης στο Breakthrough Greece, που είναι μια καινούργια ιστοσελίδα που θα προωθεί καινοτόμες και επιτυχημένες επιχειρήσεις σε παγκόσμιο ακροατήριο, ενώ ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο, με την συνδρομή του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα οργανωθεί το 2ο Greek Investment Forum in NY, ένας συνδυασμός συνεδρίου και roadshow για να προβληθεί στην Αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα και στις Αγορές η νέα Ελλάδα της αξιοπιστίας και της δημιουργίας ώστε να έρθου.

photo credit: foxblog.gr

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img