Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΛαμπρή η γιορτή της 35ης επετείου της «Hellenic News of America»

Λαμπρή η γιορτή της 35ης επετείου της «Hellenic News of America»

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει ο Φώτης Παπαγερμανός

> Για 35 χρόνια καταγράφει το χρονικό της Ελληνομαμερικανικής κοινότητας

ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Με λαμπρότητα και με παραγωγή ειδήσεων σε κανονικό χρόνο, στην διάρκεια δηλαδή της εκδήλωσης, γιορτάστηκε την Κυριακή 1 Μαίου, στο Old Bridge της Νέας Ιερσέης, η 35η επέτειος της εφημερίδας «Hellenic News of America», που εκδίδεται στην Φιλαδέλφεια.

Η γιορτή, είχε όλα τα στοιχεία μια μεγάλης κινητοποίησης, αφού ήταν εκεί πολιτικοί, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της Εκκλησίας. Ηταν παρών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και στελέχη ομογενειακών οργανώσεων.

Ο ιδρυτής και πρώτος εκδότης της εφημερίδας κ. Πολ Κοτρώτσιος δεν προλάβαινε να υποδέχεται στο πολυτελές Grand Marquis, μαζί με την διάδοχο του στη θέση της εκδότριας, την κ. Αφροδίτη Κοτρώτσιου, τους τιμώμενους και τους καλεσμένους της πανηγυρικής αυτής βραδιάς.

Thanks for reading Hellenic News of America
Από αριστερά Νίκος Καρακώστας, Παύλος Κοτρώτσιος και Λου Κάτσος. Φωτογραφία ETA PRESS / Fotis Papagermanos

Άλλωστε, ένα από τα στοιχεία που την έκαναν να ξεχωρίζει, ήταν και το γεγονός ότι στην διάρκεια της τιμήθηκαν διακεκριμένοι ομογενείς, από διάφορες πολιτείες και άλλες προσωπικότητες από την Ελλάδα, που επιλέχθηκαν από την εφημερίδα με γνώμονα την προσφορά τους σε διάφορους τομείς και φυσικά στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Έτσι ο μισός και πλέον χρόνος της εκδήλωσης αφιερώθηκε σε απονομές και σε ομιλίες των αποδεκτών.

Υπήρχε φυσικά και ψυχαγωγικό πρόγραμμα και μάλιστα με τρανταχτό όνομα καλλιτέχνη από Ελλάδα, τον Γιώργο Βελισσάρη, που έδωσε την ευκαιρία να ξεφαντώσουν μετά από δυο και πλέον χρόνια, όπου λόγω της Πανδημίας παρόμοιες εκδηλώσεις ήταν αδύνατο να λάβουν χώρα.

Εμφανίστηκε επίσης και χορευτικό συγκρότημα από την Ήπειρο, δίνοντας τον τόνο για ένα γνήσιο ηπειρωτικό ξεφάντωμα, αφού ο ιδρυτής της εφημερίδας δεν έκρυψε ποτέ τις ρίζες του.

Ο ομοσπονδιακός βουλευτής από τη Νέα Ιερσέης κ. Φρανκ Παλόν που επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα αναφέρθηκε στον ρόλο της και την σημασία της ως συμμάχου των ΗΠΑ, στην σημερινή συγκυρία και υπό το πρίσμα των εξελίξεων στον πόλεμο στην Ουκρανία. Φωτογραφία ETA PRESS / Fotis Papagermanos

Η βραδιά ήταν και μια επιβεβαίωση της αγάπης που τρέφει η Ομογένεια στον γραπτό λόγο. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η εφημερίδα δεν υπήρχε το Ίντερνετ, δεν υπήρχε το Facebook, δεν υπήρχε το Twitter και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και αμέσως αγκαλιάστηκε από την Ομογένεια στην Φιλαδέλφεια, στο γειτονικό Νιού Τζέρσει και στη Νέα Υόρκη και στα κέντρα αποφάσεων στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Λίγο αργότερα ο ιδρυτής έφερε άλλη μια καινοτομία, την περίφημη «Hermes Expo», που ξεκίνησε σαν έκθεση ομογενειακών επιχειρήσεων και εξελίχθηκε σε φόρουμ επιχειρηματικό. Πολύπλευρη λοιπόν και πολυδιάστατη η προσφορά της «Hellenic News of America».

Ήταν επόμενο η 35η επέτειος να αφήσει την σφραγίδα της ως ένα από τα αξιόλογα γεγονότα της φετινής άνοιξης.

Tόσο ο ιδρυτής της εφημερίδας, ο Παύλος (Πολ) Κοτρώτσιος, όσο και η σημερινή εκδότρια κ. Αφροδίτη Κοτρώτσιου, αναφέρθηκαν στην μακρόχρονη υπηρεσία της εφημερίδας για την προώθηση του Ελληνισμού και στις προοπτικές για να συνεχίσει την πορεία της σε ένα περιβάλλον όπου δίνεται έμφαση σε ένα διαφορετικό μοντέλο ενημέρωσης

Ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος με μέλη της Οικογένειας Κοτρώτσιου σε αναμνηστική φωτό και φίλους τους. Φωτογραφία ETA PRESS / Fotis Papagermanos

Όπως άλλωστε τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα Deal ο κ. Πολ Κοτρώτσιος η εφημερίδα «Hellenic News of America» κατάφερε να αναδειχθεί σε φορέα σύνδεσης Ελλάδας-ΗΠΑ

Η είδηση βγήκε από τους πολιτικούς

Ο βουλευτής από τη Νέα Ιερσέη κ. Φρανκ Παλόν (Frank Pallone), απέδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ελλάδα. Πήγαμε και στην Κρήτη, υπογράμμισε.

Ο ρόλος και η σημασία της Ελλάδας, ως συμμάχου και ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή είναι πολύ σπουδαίος, τόνισε.

Ο κ. Παλόν αναφέρθηκε και στις υπερπτήσεις που σημειώθηκαν από την τουρκική αεροπορία, πρόσφατα.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους», είπε «αφού μιλάμε συνέχεια, πρόσθεσε για τις κοινές αξίες. Όμως στο ταξίδι αυτό το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών είναι τόσο δυνατό, που ορισμένοι άνθρωποι δεν συμφώνησαν με την απόφαση του Πρωθυπουργού να στείλει όπλα στην Ουκρανία».

Συνεργαζόμαστε, πρόσθεσε, σε τομείς όπως στην Ενέργεια, την Υγεία και πολλά από αυτά που μάθαμε στον τομέα της υγείας θα μπορούσαν να εφαρμοστούν κι εδώ.

Εκτός από ιδρυτής και πρώτος Εκδότης ο κ. Παύλος Κοτρώτσιος είναι και ευτυχισμένος Παππούς με τέσσερα εγγονάκια. Εδώ με τις δυο εγγονές του. Φωτογραφία ETA PRESS / Fotis Papagermanos

Ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων είπε, «δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκμεταλλευτεί την κατάσταση με την στάση της στο ΝΑΤΟ. Δεν θα επιτρέψουμε την πώληση των F16, θα συνεχίσουμε το εμπάργκο για τους S-400».

Ακολούθως τον λόγο έλαβε και ο πρόεδρος της πολιτειακής βουλής της Νέας Ιερσέης κ. Κρεγκ Κόφλιν (Craig Coughlin) που συνεχάρη την εφημερίδα και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο της. Ο κ. Κόφλιν παρουσίασε και ειδική διακήρυξη εκ μέρους της Πολιτειακής Βουλής.

Το μήνυμα της Πρέσβειρας της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου ανέγνωσε ο κ. Στέφανος Σπύρου.

Τον ρόλο του παρουσιαστή και οικοδεσπότη της Βραδιάς είχε αναλάβει ο ομογενής κ. Larry Michael, η φωνή της ομάδας του «φούτμπολ» Washington Redskins. Ο κ. Μαικλ συνεργάζεται με το «Fight Sports TV Network.

Τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας τραγούδησε η κ. Ελλη Ρίζου και τον ύμνο των ΗΠΑ απέδωσε η σοπράνο κ. Αναστασία Ζαννή.

Ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Tσέρμαν της επετειακής αυτής εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Σπύρος Σπυρέας, πρόεδρος της Φαρμακευτικής Εταιρείας Sigmapharm Laboratories.

Η εκδότρια της εφημερίδας Ηellenic News of America κ. Αφροδίτη Κοτρώτσιου με την Γκρέτα Καματερού, τον κ. Νίκο Θωμόπουλο, την κ. Μαρία Βαξεβανίδου και τον κ. Στέφανο Σπύρου. Φωτογραφία ETA PRESS / Fotis Papagermanos

Οι βραβεύσεις

Στο σημείο εκείνο της βραδιάς ξεκίνησαν και οι βραβεύσεις εκ μέρους της εφημερίδας σε διακεκριμένα μέλη της κοινότητας καθώς και σε φίλους της Ομογένειας από την Ελλάδα

Έτσι τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι εξής:

Ο ιατρός κ. Τζειμς Λαμπρινάκος, από το Περθ Αμπόυ, ο κ. Τζειμς Πόλος, ο κ. Λου Κάτσος, η εκπαιδευτικός κ. Σεβαστή Ζιώγα-Βαρυτιμίδη, η κ. Ειρήνη Ξακουστή, πρόεδρος του τμήματος «Αμαρυλλίς» των Θυγατέρων της Πηνελόπης από την Αθήνα, ο κ. Τόμας Πάσχος, η κ. Κάθυ Μπιζούκα, πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης και ο κ. Διονύσης Πασχάλης, πρόεδρο της εκτελεστικής γραμματείας του διεθνούς Ιδρύματος «Μέγας Αλέξανδρος».

Τα βιογραφικά και μαζί και οι φωτογραφίες των προαναφερθέντων συμπεριελήφθησαν σε ένα καλαίσθητο αναμνηστικό λεύκωμα.

Μεταξύ άλλων διακρίναμε πρώην προέδρους της AHEPA, όπως τον κ. Νίκο Καρακώστα και τον κ. Γιώργο Χωριάτη, τον κ. Πάνο Σταυριανίδη, τον κ. Τάσο Ζαμπά, αντιπρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, τον κ. Φώτη Γερασόπουλο, το κ. Ντίνο Ράλλη, την κ. Στέλλα Κοκκόλη, τον κ. Δημοσθένη Τριανταφύλλου, την κ. Μερόπη Κυριακού, τον π. Γρηγόρη Σταμκόπουλο, την κ. Γκρέτα Καματερού, από το «Alexandreion Group» τον κ. Αργύρη Αργειτάκο, τον κ. Δημήτρη Κοντολιό, τον πολιτειακό γερουσιαστή του Ροντ Άιλαντ, Λου Ραπτάκη, τον κ. Μιχάλη Γιακούμελο ιδιοκτήτη του διαδικτυακού καναλιού MGTVUSA, που κάλυψε και την εκδήλωση, τον κ. Γιώργο Κόκκινο του καναλιού ΝGTV, που επίσης κάλυψε τηλεοπτικά την βραδιά, τον κ. Γιώργο Δρογκάρη με την σύζυγό του Νάντια, την καλλιτέχνη Αγνή Ζώτη, την διευθύντρια του γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας στη Νέα Υόρκη κ. Μαρία Βαξεβανίδου, τον κ. Σάκη Φλώρο, σύμβουλο επικοινωνίας Α, από το ίδιο γραφείο, τον διευθυντή του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Νέα Υόρκη κ. Νίκο Θωμόπουλο, τον εκπρόσωπο της Ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον κ. Στέφανο Σπύρου.

ΠΗΓΗ: www.anamniseis.net

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img