Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΜάγεψε το κοινό της Ν.Υ. η υπερπαραγωγή «Η Βυζαντινή Ιστορία της Πριγκίπισσας...

Μάγεψε το κοινό της Ν.Υ. η υπερπαραγωγή «Η Βυζαντινή Ιστορία της Πριγκίπισσας Άννας Πορφυρογέννητης»

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υπερπαραγωγή με όλη την σημασία της λέξεως ήταν το ροκ μιούζικαλ «Η Βυζαντινή Ιστορία της Πριγκίπισσας Άννας Πορφυρογέννητης» του Βασίλειου Χρυσοχόου και του Ιδρύματος Πορφύρας, το οποίο παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου, 22 Μαρτίου 2023, το Λύκειο του Αγ. Δημητρίου Αστόριας.

Η παράσταση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» και απέσπασε τα ευμενή σχόλια του κοινού, καθώς επίσης και των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών που το παρακολούθησαν.

Το μιούζικαλ περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς σε σύγχρονες διασκευές τους οποίους παρουσίασαν ο Λαογραφικός Όμιλος Αμερικής και το χορευτικό του Αγίου Ιωάννη στο Μπλου Πόιντ του Λονγκ Άϊλαντ, ακροβατικά, τα οποία παρουσίασε η ομάδα γυμναστικής Λουπάκη (Loupakis gymnastics team), τα μαγικά του διάσημου ταχυδακτυλουργού Καμάρρ, αναπαραγωγείς ζωντανής ιστορίας “The Greek Phalanx”, Καλλιτέχνες Τσίρκου “Skyz the Limit”, και διάσημοι σολίστ με την ορχήστρα. Συμμετείχαν επίσης οι χορευτές της Σχολής Χορού “Πορφύρα” Frida Kasimis, Konstantina Koulouriotis, και Stamatoula Figetakis.
Η ορχήστρα αποτελούσε ένα πάντρεμα παραδοσιακών και όχι μόνο οργάνων και πλαισιωνόταν από τον Βασίλη Χρυσοχόο, κιθάρα, τον Μάικ Σάββα, στην κιθάρα και τζουρά, Derek Ortiz, στο μπάσο, τον Tracey Beavers στα ντραμς, τον Richard Khuzami στα κρουστά, την Ραφαηλία Καψοκαβάδη (Rafeilia Kapsokavadi) στο βιολί και τον Δημήτρη Στεφανίδη στην ποντιακή λύρα.

ΦΩΤΟ: Billy Chrissochos
ΦΩΤΟ: Billy Chrissochos

Ο Χρήστος Αλεξάνδρου υποδύθηκε με επιτυχία τον Βασίλειο τον Β’ Πορφυρογέννητο, βυζαντινό βασιλιά από την Δυναστεία των Μακεδόνων, Η Elaine Tuttle υποδύθηκε την Πριγκίπισσα Αννα την Πορφυρογέννητη της Βυζαντηνής Αυτοκρατορίας και αδελφή του Βασιλείου του Β’, ο Ron Iglesias υποδύθηκε τον Βλαδίμηρο τον Μέγα, Μέγα Πρίγκιπα του Κιέβου και η Dorit υποδύθηκε την Πριγκίπισσα ‘Ογα, την γιαγιά του Βλαδίμηρου.
Οι αφηγητές Ιωάννα Τριανταφύλλου, η οποία υποδύθηκε την συγγραφέα Πηνελόπη Δέλτα και ο Robert Sulea, o οποίος υποδύθηκε τον συγγραφέα Μιχαήλ Ψύλο κατάφεραν να εισαγάγουν τους ακροατές στην «Ιστορία της Πριγκίπισσας Άννας Πορφυρογέννητης», τις ηρωικές της περιπέτειες και τον συγκλονιστικό γάμο της με τον Μέγα Πρίγκιπα Βλαδίμηρο της Ρωσίας του Κιέβου.

Την διεύθυνση της παραγωγής έφεραν εις πέρας με επιτυχία οι Χρήστος Αλεξάνδρου και Thea Gibbs, ενώ τα κουστούμια ανέλαβε η Δέσποινα Χρυσοχόου.

Thanks for reading Hellenic News of America

Συμμετείχαν επίσης ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πάλης Βαρέων Βαρών του Alpha Championship, «The Greek God» Δημήτρη Παπαδών (Dimitris Papadon).
Στο πλαίσιο του μιούζικαλ λειτούργησε και ένα χωριό βυζαντινού στυλ «REN FAIRE» με επιλεγμένους πωλητές.

ΦΩΤΟ: Billy Chrissochos

Η μουσική που εμφανίζεται είναι από τα τρία άλμπουμ τής Πορφύρας:

“Faith, Struggle, Victory”,
“The Starmaker’s Prophecy”,
Our upcoming album “1821”, (May release date)
and Phoenix Reign’s “Destination Unknown”

Porphyra Discography (2 cd’s plus instrumental total 3 cd’s):
Apple Music: https://music.apple.com/us/artist/porphyra/906248555
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5kndGKhg417V5KkkmjGXrd
IHeartRadio: https://www.iheart.com/artist/porphyra-30612995/albums/

Phoenix Reign Discography (1 cd):
Apple Music: https://music.apple.com/us/artist/phoenix-reign/261024859
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4OC40nOxX1rtU7w1IrDLPv
IHeartRadio: https://www.iheart.com/artist/phoenix-reign-
362782/albums/destination-unknown-7448807/

www.porphyraband.com
www.porphyrafoundation.org

ΦΩΤΟ: Billy Chrissochos

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img