Με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ορίστηκε η 5η Δεκεμβρίου, ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού. Με σεβασμό, εκφράζω τις ευχαριστίες μου και την εκτίμησή μου,  στις Εθελοντικές Οργανώσεις και στα δραστήρια μέλη τους, που τάσσονται στην υπηρεσία του ανθρώπου, με κίνδυνο πολλές φορές της ζωής τους, δείχνοντας αυταπάρνηση και αυτοθυσία, σε περιπτώσεις όπως στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στην παροχή βοήθειας σε κάθε είδους καταστροφή.

Ανεκτίμητη η προσφορά των εθελοντών, που πάντα επιτελούν αξιόλογο και πολυποίκιλο έργο, με γνώμονα την ανιδιοτελή προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και με κινητήρια δύναμη την αγάπη και τη συμπαράσταση στο συνάνθρωπο, προσδίδοντας αληθινό και ουσιαστικό νόημα στη ζωή.

Ο εθελοντισμός δεν υποκαθιστά το κράτος, συμπληρώνει, όμως, τη δημόσια δραστηριότητα, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας, ανθρωπισμού και αλτρουισμού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, επικροτεί και στηρίζει τις εθελοντικές οργανώσεις, για τις ανθρωποκεντρικές, δημιουργικές, καινοτόμες  και κοινωνικά ωφέλιμες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Οφείλουμε να αναλάβουμε πιο ενεργό κοινωνικό ρόλο, να αναπτύξουμε την κοινωνικότητά μας,  να αναδείξουμε την αξία του εθελοντισμού, να συμβάλουμε στη διάδοση του μηνύματος της αλληλεγγύης και της προσφοράς  και στην ενίσχυση της συμμετοχής των συμπολιτών μας σε εθελοντικές ενέργειες.

Ας ενεργοποιήσουμε όλοι τον εθελοντή που υπάρχει μέσα μας, ενεργοποιώντας, παράλληλα, τις πιο δημιουργικές μας διαθέσεις και δυνάμεις, για την ικανοποίηση κοινών αναγκών.

Η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου