Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceΜαθητές του σχολείου charter “Ακαδημία Σωκράτης” για δεύτερη χρονιά σε εκπαιδευτική εκδρομή...

Μαθητές του σχολείου charter “Ακαδημία Σωκράτης” για δεύτερη χρονιά σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Τεντ και Έρικα Σπυρόπουλου»

Latest articles

Τριάντα μαθητές του σχολείου charter “Ακαδημία Σωκράτης” από τη Βόρεια Καρολίνα συνοδευόμενοι από δέκα γονείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο. Το πρόγραμμα αυτό κατέστη δυνατό, για δεύτερη συνεχή χρονιά, χάρη στην γενναιοδωρία του Ιδρύματος «Τεντ και Έρικα Σπυρόπουλος» και συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Καλαβρύτων, τη Γραμματέα της Παγκόσμιας Ένωσης Καλαβρυτινών Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά και με τη συνδρομή του 2ου Συστήματος Προσκόπων της Πάτρας. Οι μαθητές και οι γονείς τους διέμειναν στο ξενοδοχείο “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ”, σε μια ευγενική χορηγία του προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Κωνσταντίνου Δαφαλιά.
Οι μαθητές έφθασαν στην Ελλάδα στις 11 Ιουλίου και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αθήνα, την Αρχαία Ολυμπία, τα Καλάβρυτα, την Αγία Λαύρα, τον τόπο Θυσίας, το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, τα Σπήλαια Λιμνών – Καστριών και με τον οδοντωτό διέσχισαν το φαράγγι του Βουραϊκού, την όμορφη Κλειτορία, το υπέροχο πλατανοδάσος και τις πηγές του Πλανητέρου, τη γραφική Κέρτεζη και το Σκεπαστό. Επίσης, φιλοξενήθηκαν σε κατασκήνωση στην Ελαία της Μεσσηνίας, έκαναν εκδρομή στον ποταμό Νέδα, επισκέφθηκαν τη Ζάκυνθο, το Ναύπλιο, τις Μυκήνες και την Αρχαία Επίδαυρο. Οι περισσότεροι από τους μαθητές ήταν αμερικάνικης καταγωγής και στόχος του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν από κοντά τον ελληνικό πολιτισμό και ιστορία που διδάσκονται στο δίγλωσσο σχολείο τους. Ο Δήμος Καλαβρύτων, για να γνωρίσουν οι μαθητές την ελληνική παράδοση, διοργάνωσε στα Καλάβρυτα μουσικοχορευτική εκδήλωση με την παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού Καλαβρύτων. Ιδιαίτερη εντύπωση, προκάλεσε το γεγονός, ότι, οι αμερικανοί μαθητές συμμετείχαν και χόρεψαν τους παραδοσιακούς χορούς. Στο τέλος της εκδήλωσης, σε μια κίνηση που συγκίνησε τους πάντες, έψαλαν τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, με αφορμή την επίσκεψη των αμερικανών μαθητών, δήλωσε: «Τα Καλάβρυτα και οι Καλαβρυτινοί, είμαστε, πάντα πρωτοπόροι και αξίζουν έπαινοι και συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία του Καλαβρυτινού συμπατριώτη μας από το Δρυμό, Θόδωρου Σπυρόπουλου, καθώς και στον Διευθυντή του σχολείου “Ακαδημία Σωκράτης” Λάρρυ Περούλα».
Οι μαθητές επισκέφθηκαν και το Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου τους υποδέχθηκαν και ξενάγησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και η πρόεδρος του Ογκολογικού Ξενώνα Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά. Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Σπυρόπουλος μέσω του Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα», είχε καταθέσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στον Ογκολογικό Ξενώνα, στη μνήμη του Πατρινού Γιαννάκη Αλεξόπουλου, ο οποίος και απεβίωσε σε ηλικία μόλις 30 ετών ευρισκόμενος στο Σικάγο.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img