Tuesday, April 16, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΜεγάλη αμερικανική εφημερίδα λέει στο ΔΝΤ να ζητήσει συγνώμη από την Ελλάδα!

Μεγάλη αμερικανική εφημερίδα λέει στο ΔΝΤ να ζητήσει συγνώμη από την Ελλάδα!

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Μεγάλη αµερικανική εφηµερίδα λέει στο ∆ΝΤ να ζητήσει συγνώµη από την Ελλάδα!

∆ιαβάστε σχετικά για Wall Street Journal, ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο, Ελλάδα, Κριστίν Λαγκάρντ,

Στο θέµα της συγνώµης του ∆ΝΤ προς την Ελλάδα επανέρχεται η Wall Street Journal, που επιµένει πως το Ταµείο πρέπει να απολογηθεί στη χώρα για τις αποτυχηµένες προβλέψεις και την επιβολή µέτρων λιτότητας δια της βίας.

Η εφηµερίδα συνεχίζει την κριτική της προς την πολιτική του ∆ΝΤ και τις προβλέψεις του όσον αφορά την εξέλιξη των οικονοµιών διαφόρων χωρών, όπως η Μεγάλη Βρετανία, από την οποία η επικεφαλής του ∆ΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησε συγγνώµη πρόσφατα.

Ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Σάιµον Νίξον, διατυπώνει την άποψη ότι «είναι λυπηρό το ∆ΝΤ να αρνείται να υιοθετήσει την πρότασή µου πως πρέπει να ζητήσει συγγνώµη από την Ελλάδα για τις προσπάθειές του να εξαναγκάσει δια της βίας τη χώρα να λάβει περαιτέρω µέτρα λιτότητας, στο τέλος του 2013 ώστε να καλύψει µια τρύπα στον προϋπολογισµό που όµως δεν υπήρχε. Το ίδιο συνέβη τώρα µε την Ισπανία, όπου ακόµη µια φορά οι προβλέψεις του Ταµείου αποδείχτηκαν λανθασµένες».

Thanks for reading Hellenic News of America

Μάλιστα, ο αρθρογράφος σηµειώνει ότι ακόµη και σήµερα, παρά την ανάκαµψη των οικονοµιών και τις δικές του αποτυχηµένες προβλέψεις, το ∆ΝΤ συνεχίζει να προτείνει περαιτέρω δηµοσιονοµικά και νοµισµατικά µέτρα τόνωσης. Μια πολιτική που ικανοποιεί τις αριστερές κυβερνήσεις στη Γαλλία και την Ιταλία, όπως αναφέρει, αλλά είναι απογοητευτική για πολλούς άλλους πολιτικούς της ευρωζώνης που πιστεύουν ότι το µεγαλύτερο εµπόδιο στην ισχυρότερη ανάπτυξη της ευρωζώνης είναι η έλλειψη προόδου όσον αφορά τις διαρθρωτικές µεταρρυθµίσεις, κυρίως στη Γαλλία και την Ιταλία.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img