Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
CommunityBusinessΜειώνεται ανησυχητικά ο πληθυσμός της Ελλάδας. Προσλαμβάνει διαστάσεις «χιονοστιβάδας» για το...

Μειώνεται ανησυχητικά ο πληθυσμός της Ελλάδας. Προσλαμβάνει διαστάσεις «χιονοστιβάδας» για το Έθνος.

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Μειώνεται ανησυχητικά ο πληθυσμός της Ελλάδας.

Προσλαμβάνει διαστάσεις «χιονοστιβάδας» για το Έθνος.

Σε μερικές δεκαετίες η Ελλάδα θα έχει μισό πληθυσμό.

Δυστυχώς, οι πολιτικοί της Ελλάδος βρίσκονται στο “κόσμο” τους.

 

Thanks for reading Hellenic News of America

Ανάλυση για την Hellenic News Of America

 

Του Θανάση Μπολέτη

 

Επανερχόμαστε  σε ένα θέμα το οποίο η Hellenic News Of America, το είχε αναγάγει σε μείζον, σε ανύποπτο χρόνο. Τώρα έρχεται η Εύρωπαική Στατιστική Υπηρεσία, με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε προσφάτως να μας πει, ότι οι Χώρες του Νότου, εμφανίζουν εξαιρετικά ποσοστά μείωσης πληθυσμού, σε αντίθεση με τις χώρες του Βορρά.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Δεν γνωρίζουμε, αν η Κυρία Μέρκελ ή ο Κύριος Σοϊμπλέ αισθάνονται ικανοποιημένοι από αυτές τις μετακινήσεις πληθυσμού λόγω ανέχειας. Λυπούμαστε, αλλά το οικονομικό τους μοντέλο, με αμιγώς οικονομικούς όρους, οδεύει προς κατάρρευση.

Δεν νοείται οι χώρες του Βορρά σε μία ευνομούμενη υποτίθεται Ευρωπαίκή ‘Ενωση, να Βλέπουν τον Νότο ως «λεία». Ας ξεκινήσουμε από τα δικά μας, που ανήκει στο Νότο.

Σε μία χειμαζόμενη οικονομία όπως η Ελληνική, όταν σχεδόν τα δύο τρίτα της παραγωγής της, πήγαιναν και πηγαίνουν στην Γερμανία πρωτίστως, λόγω εισαγωγών, αλλά και σε άλλες χώρες του Βορρά, δεν είναι δυνατόν αυτή η Ευρώπη, των δυο ταχυτήτων, να διατηρηθεί όπως την φαντάζονται ενδεχομένως οι υποστηρικτές της. Απλώς γιατί ο Νότος σε κάποια στιγμή δεν θα έχει να δώσει αυτά που ζητούν.

Αργά ή γρήγορα τα σχέδια των χωρών του Βορρά θα «καταρρεύσουν» γιατί ό Νότος έχει αστείρευτες δυνάμεις. Τις οποίες ακόμη δεν τις έχουν εκτιμήσει δεόντως, στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόλογος αυτός, ίσως να ήταν λιγότερο επιεικής, αν μέσω, των δημογραφικών στοιχείων της Eurostat, δεν είχαμε εικόνα,και για την μετακίνηση πληθυσμών από τον Νότο στον Βορρά.

Τα στοιχεία αυτά υποδηλώνουν με μαθηματική ακρίβεια ότι ένα μεγάλο κομμάτι πληθυσμού των χωρών το Νότου αναζητά ελπίδα «σωτηρίας» στο Βορρά. Αλλάζουν πληθυσμιακά δεδομένα. Φεύγουν μεγάλα μυαλά και επιστήμονες από τον Νότο, λόγω ανέχειας. Η Ευρωπαική Ένωση θεωρεί ότι η δύναμή της,είναι μόνο στον Βορρά. Η αντίληψη αυτή προφανώς ανήκει σε κάποιους «αιθεροβάμονες» της Ευρωπαικής Ένωσης. Ελπίζουμε ότι θα καταλάβουν το λάθος, της Ευρώπης των δυο ταχυτήτων. Σε καμία περίπτωση η παρούσα δημοσιογραφική άποψη πρέπει να θεωρηθεί ότι αντίκειται στην Ευρωπαική προοπτική. Αντίκειται όμως σε πρωτοβουλίες που κατά την εκτίμησή μας, δεν προσιδιάζουν, με την πρόοδο ολόκληρης της Ευρώπης.

Μπαίνουμε τώρα στα δημογραφικά στοιχεία, τα οποία για την Ελλάδα της κρίσης, και της ανέχειας είναι καταθλιπτικά. Ο Πληθυσμός της Ελλάδος της κρίσης μειώνεται ανησυχητικά. Μόνο σε ένα χρόνο, από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 ο Ελληνικός Πληθυσμός μειώθηκε κατά 26.000.

Οι γεννήσεις σε σχέση με τους θανάτους υπολείπονται αισθητά. Η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα έχει προσλάβει διαστάσεις ανησυχητικές. Μάλιστα είναι τέτοια η μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα, που επιστήμονες που ασχολούνται με τα δημογραφικά ,εκτιμούν ότι, αν συνεχιστούν,αυτοί οι ρυθμοί μείωσης των γεννήσεων στην Ελλάδα, το 2060 είναι πιθανό, να έχει πληθυσμό κοντά στα 7.000.000, ίσως και λιγότερο, από τα 10.757.000 που έχει σήμερα. Ασφαλώς δεν είναι μόνο η Ελλάδα που εμφανίζει μείωση πληθυσμού την συγκεκριμένη περίοδο. Είναι όλες οι χώρες του Νότου, εκτός της Ισπανίας που εμφανίζει μικρή αύξηση. Θα ήταν σκόπιμο όμως, να αναφέρουμε, ότι στην γειτονική μας Τουρκία, από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017, ο πληθυσμός της αυξήθηκε κατά 13,5%. Σε απόλυτους αριθμούς αυξήθηκε περίπου 1.000.000.

Μπροστά σε αυτά τα αμείλικτα στοιχεία, οι πολιτικοί της Ελλάδος περί άλλων «τυρβάζουν». Μήπως θα έπρεπε να «αφυπνιστούν» και να ασχοληθούν με ένα υπαρκτό, και πρωτίστως Εθνικό θέμα. Να δώσουν δηλαδή, γενναία κίνητρα, για να ανακόψουν την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα. Θα μου πείτε: «δεν έχουν βρει χρόνο να ασχοληθούν με τις στρατιές νέων ανθρώπων, κυρίως επιστημόνων, που εγκαταλείπουν την Ελλάδα, ο αριθμός των οποίων μετά το 2010 ξεπερνά τις 400.000, θα ασχοληθούν με την υπογεννητικότητα;! Σπουδάζουν τα παιδιά μας στην Ελλάδα με δαπάνες των Ελλήνων φορολογουμένων, και τα στέλνουμε στο εξωτερικό. Να δούμε τις θα μας μείνει.!  Θα μου πείτε μήπως το ίδιο δεν έγινε και παλαιότερα, σε προηγούμενες δεκαετίες. Θα συμφωνήσω.

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img