Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΜε την συμπλήρωση 192 χρόνων από την έναρξη

Με την συμπλήρωση 192 χρόνων από την έναρξη

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

greek independence day
 
Με την συμπλήρωση 192 χρόνων από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον της οθωμανικής αυτοκρατορίας, που οδήγησε στην απελευθέρωση, ανεξαρτησία και δημιουργία του ελληνικού κράτους, αποτίουμε φόρο τιμής στους πρωτεργάτες της επανάστασης και ειδικά στους μαχητές-ήρωες του ’21, που θυσίασαν την ζωή τους γιά την ελευθερία της πατρίδας μας. Το μήνυμα της επανάστασης και του ηρωϊσμού των Ελλήνων, είναι απλό και πανανθρώπινο: Η θέληση και ο αγώνας γιά την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, όπως εκφράστηκαν με τους στίχους -1797- του πρωτεργάτη, εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή (Φεραίου): ”Καλλιο’ναι μίας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνοι, σκλαβιά και φυλακή.” Ως Ελληνισμός στην Αμερική, αποτίουμε φόρο τιμής και στους Αμερικανούς φιλέλληνες, που αγωνίστηκαν στο πλευρό των Ελλήνων στην διάρκεια της επανάστασης και πολλοί από αυτούς θυσίασαν και την ζωή τους γιά την Ελλάδα.
 
Βασίλης Ματαράγκας
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Ιλλινόις ”ΕΝΩΣΗΣ”

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img