Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΜε το βραβείο «Κερύνεια» τίμησε η κυπριακή ομογένεια την ομογενή βουλευτή Νικόλ...

Με το βραβείο «Κερύνεια» τίμησε η κυπριακή ομογένεια την ομογενή βουλευτή Νικόλ Μαλλιωτάκη

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Τιμητική διάκριση στην ομογενή βουλευτή Νικόλ Μαλλιωτάκη απένειμαν τα μέλη του Παγκυπρίου της Φλόριντα σε συνεργασία με τη Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ). Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής της Νέας Υόρκης παρέλαβε το «Βραβείο Κερύνεια» ως ένδειξη αναγνώρισης για την αφοσίωση που έχει επιδείξει στον αγώνα που καταβάλλει ο κυπριακός λαός για ελευθερία και δικαιοσύνη. Το βραβείο φέρει το όνομα της πόλης της Κερύνειας, αποτίνοντας φόρο τιμής στους 200.000 και πλέον Ελληνοκυπρίους που ξεριζώθηκαν εξαιτίας της τουρκικής εισβολής, τον Ιούλιο του 1974.

«Ως κόρη Έλληνα μετανάστη, ήταν τεράστια τιμή να λάβω το “Βραβείο Κερύνειας” από μέλη της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Στο Κογκρέσο, ενώθηκα με τους Έλληνες συναδέλφους μου για να επιστήσω την προσοχή στην παράνομη εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο και στις χιλιάδες στρατιωτικές υπερπτήσεις που έχουν πραγματοποιήσει πάνω από την Ελλάδα», δήλωσε η κ. Μαλλιωτάκη, παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Συνεχίζοντας, έβαλε στο στόχαστρο την αποσταθεροποιητική και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, λέγοντας ότι το Κογκρέσο δεν πρέπει να ικανοποιήσει το αίτημα της Άγκυρας για την αναβάθμιση και την απόκτηση νέων F-16. Όπως σημείωσε, «το Κογκρέσο πρέπει να απαγορεύσει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών και στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ στην Τουρκία. Εναπόκειται στο ΝΑΤΟ και στους συναδέλφους μου να κατανοήσουν την πραγματική απειλή που αποτελεί για τους συμμάχους μας το καθεστώς του Ερντογάν και είμαι βέβαιη ότι εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθήσει να προχωρήσει σε οποιαδήποτε πώληση, το Κογκρέσο θα ενωθεί και διακομματικά αλλά και στα δύο Σώματα για να το αποτρέψει».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στην προσφορά της ομογενούς βουλευτού, λέγοντας ότι «η βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη εργάζεται ακούραστα για να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών και να τοποθετήσει το Κυπριακό υψηλότερα στην ατζέντα εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ειδικότερα, φέρνει επανειλημμένως σε πρώτο πλάνο την τουρκική κατοχή της Κύπρου και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Βουλή και κάνει συνεχείς αναφορές στην εντεινόμενη τουρκική επιθετικότητα και τις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, εξήρε τη προσφορά της κ. Μαλλιωτάκη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η Νικόλ, μια σκληρή μαχήτρια για την Κύπρο, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, είναι αληθινή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφοσιωμένη στις ελληνικές αξίες και ιδανικά. Ειδικότερα, χαιρετίζουμε τις μνημειώδεις προσπάθειές της να φέρει μέλη του Κογκρέσου σε συλλογική δράση για λογαριασμό του αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία και δικαιοσύνη».

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img