Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Food and TravelΜια μοναδική γαστριμαργική εμπειρία στο εστιατόριο «Μώλος»

Μια μοναδική γαστριμαργική εμπειρία στο εστιατόριο «Μώλος»

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

της Νάνσυ Μπίσκα

Μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία προσφέρει ο βραβευμένος και γνωστός από τα Αμερικανικά Μ.Μ.Ε. Σεφ Γρηγόρης Ζαπάντης στο εστιατόριο «Μώλος» (https://www.molosrestaurant.com) που βρίσκεται στο Weehawken της Νέας Ιερσέης πάνω στον ποταμό Hudson.

Ο Γρηγόρης Ζαπάντης έλκει την καταγωγή του από την Κεφαλονιά και μετανάστευσε στην Αμερική όταν ήταν 13 ετών. Μεγάλωσε στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Η τέχνη της μαγειρικής τον κατέκτησε από τα νεανικά του χρόνια όταν εργαζόταν σε εστιατόρια για να υποστηρίξει τις σπουδές του στο Queens College. «Η μαγειρική είναι μία ιδιαίτερη τέχνη που στηρίζεται στην φαντασία, στο μεράκι, στην επινοητικότητα αλλά και στην γνώση των υλικών και των συνδυασμών τους» μας λέει ο διακεκριμένος Σεφ. «Η γνώση της μαγειρικής συμβάλει στο ‘ευ ζην’, ομορφαίνει τη ζωή μας και είναι καθοριστική για την υγεία μας».

Ο Γρηγόρης εργάζεται για τη συγγραφή του πρώτου του βιβλίου με τίτλο «Μεσογειακά μυστικά και συνταγές». Για τον σκοπό αυτό διενεργεί έρευνες για το ελληνικό κρασί στην Αμερική και για τη σημασία του ελαιολάδου και της καλλιέργειας και συλλογής της ελιάς. «Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται στην καρδιά της Μεσογειακής διατροφής που κατακτά ολοένα και περισσότερο το Αμερικανικό κοινό» θα μας πει. «Και πυρήνας και κέντρο της ελληνικής διατροφής είναι το ευεργετικό για την υγεία λάδι».

Ο Γρηγόρης είναι ένας από τους πιο πετυχημένους Έλληνες Σεφ στην Βόρειο Αμερική. Υπήρξε μάλιστα ο πρώτος Σεφ που τιμήθηκε ως «Πρέσβης της Ελληνικής Μαγειρικής» από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας (Chef’s Club of Greece). Τιμήθηκε δύο φορές για τη συμμετοχή του στο Ίδρυμα James Beard και έχει κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις στο WNBC και σε ελληνικά προγράμματα. Με την μαγειρική του έχει υποστηρίξει πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ένα ξεχωριστό πιάτο που προσφέρεται με την υπογραφή του Γρηγόρη Ζαπάντη στο εστιατόριο «Μώλος» είναι «Χτένια τυλιγμένα σε φωλιές κανταίφι και φρικασέ σως». Τα ψάρια που προσφέρονται είναι φρεσκότατα ανάλογα με την εποχιακή διαθεσιμότητά τους και μπορεί κανείς να τα επιλέξει από την βιτρίνα στο κέντρο του εστιατορίου. Ιδιαίτερα προσεγμένα και άριστης ποιότητας είναι και τα κρέατα. Επιλέγει κυρίως βιολογικά και φυσικά προϊόντα από τους τοπικούς αγρότες και φροντίζει να είναι πάντοτε φρέσκα. «Αν τα υλικά που χρησιμοποιώ δεν είναι φρέσκα δεν ανήκουν στην κουζίνα μου», μας λέει.

Η μαγευτική θέα προς τη Νέα Υόρκη, οι θαλασσινές γεύσεις, οι λαχταριστές γαστρονομικές δημιουργίες του Σεφ και η φιλόξενη ατμόσφαιρα του εστιατορίου έχουν κατακτήσει το κοινό και έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στον Αμερικανικό Τύπο.

Το εστιατόριο ανήκει στον γνωστό ομογενή επιχειρηματία Γεράσιμο Στεφανίτση και στεγάζεται σε ένα ιστορικό ανακαινισμένο κτίριο του Δήμου έκτασης 12.000 τετραγωνικών ποδιών. Διαθέτει δύο αίθουσες, με μπαρ στον πρώτο όροφο ενώ ο δεύτερος όροφος διατίθεται για ιδιωτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Όταν το επιτρέπει ο καιρός το εστιατόριο λειτουργεί και στην προβλήτα του κτιρίου.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img