Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceΜπλόκο Καμμένου σε Σκόπια για τη χρήση του όρου "Μακεδονία"

Μπλόκο Καμμένου σε Σκόπια για τη χρήση του όρου “Μακεδονία”

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τα πεπραγμένα της περιόδου 2015-2017.
Επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν θα ψηφίσει υπέρ της χρήσης τους όρου «Μακεδονία», ενώ δεν απέκλεισε τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για το Σκοπιανό, εφόσον κριθεί αναγκαίο.
«Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενεργεία απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία, η οποία έχει ληφθεί στο Συμβούλιο Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σημείωσε ο κ. Καμμένος.
Σε αυτή την περίπτωση, η θέση του ιδίου αλλά και του κόμματος των ΑΝΕΛ θα είναι και πάλι η μη χρήση του όρου Μακεδονία, υπογράμμισε ο κ. Καμμένος. Απαντώντας σε ερώτηση, διευκρίνισε ότι ο όρος «Ματσεντόνια» είναι ελληνικός, ενώ ο όρος «Βαρντάσκα» όχι. Το ζήτημα θα κριθεί από το κατά πόσον θα υπάρχει πλειοψηφία είτε σε επίπεδο Βουλής, είτε σε επίπεδο Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρατήρησε ο κ. Καμμένος, ο οποίος δεν υπεισήλθε περαιτέρω στο θέμα της ονομασίας για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις, όπως είπε.
Παράλληλα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τοποθετήθηκε εγκωμιαστικά για το έργο του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον καλύτερο Υπουργό Εξωτερικών που έχει θητεύσει ποτέ, ενώ διέψευσε την ύπαρξη διαφωνιών μεταξύ τους. «Η Κυβέρνηση είναι μία και ενιαία», σημείωσε ο κ. Καμμένος, και απέδωσε τη συζήτηση περί διαφωνιών σε «μία εγκληματική συμμορία που αποφάσισε να εξοντώσει εμένα για να ρίξει την κυβέρνηση».
Επιπλέον, κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, και προσωπικά εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη, αποδίδοντάς της εμμονή για το θέμα της σύνθετης ονομασίας. «Ακούω τη ΝΔ και ειδικά την κυρία Μπακογιάννη. Έχει μια εμμονή σε σχέση με το να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει τη θέση για σύνθετη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δική της θέση», σημείωσε, καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img