Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΜ. Χαρακόπουλος: Η διεθνής κοινότητα να καταδικάσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό

Μ. Χαρακόπουλος: Η διεθνής κοινότητα να καταδικάσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με τα μέλη της οργάνωσης «Philos Project» συναντήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος.«Η Ελλάδα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν ωμό αναθεωρητισμό από την γείτονα Τουρκία. Η ηγεσία της οποίας χρησιμοποιεί, πλέον, βάρβαρη και εμπρηστική ρητορική, και απροκάλυπτες απειλές πολέμου, αμφισβητώντας την ίδια την κυριαρχία της χώρας. Πρόκειται για μια απαράδεκτη από κάθε άποψη πολιτική στάση, η οποία δεν μπορεί να μείνει χωρίς επιπτώσεις από τη διεθνή κοινότητα» επισήμανε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος προς τα μέλη της οργάνωσης «Philos Project».

Η «Philos Project», η οποία πραγματοποίησε στην Αθήνα το συνέδριό της από 1-3 Οκτωβρίου, έχει ως στόχο την προώθηση της συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών σε χώρες της Μ. Ανατολής, με έμφαση την προστασία των εκεί χριστιανικών κοινοτήτων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της ΔΣΟ. Στη συνάντηση εκ μέρους της «Philos Project» έλαβαν μέρος ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής, Robert Nicholson, επίκουρος καθηγητής στο King’s College στη Νέα Υόρκη, ο αναπληρωτής διευθυντής Luke Moon, π. επιχειρησιακός διευθυντής του «Ιδρύματος για τη Θρησκεία και τη Δημοκρατία», η αναπληρώτρια διευθύντρια Mariam Wahba και ο Endy Zemenides, εκτελεστικός διευθυντής της ελληνοαμερικανικής ομογενειακής οργάνωσης HALC (Hellenic American leadership council – Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής ηγεσίας). Από πλευράς ΔΣΟ παραβρέθηκε και ο σύμβουλος δρ Κώστας Μυγδάλης.

Σχετικά με την στάση της Άγκυρας, όπως σημειώνεται, ο επικεφαλής της ΔΣΟ τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν, αυτός ο λόγος, 100 χρόνια μάλιστα από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που εκπορεύεται από ανιστόρητα ιδεολογήματα, όπως ο νεοοθωμανισμός ή η Γαλάζια Πατρίδα, να μην συνεπάγεται σοβαρές κυρώσεις. Γνωρίζουμε πολύ καλά το πόσο εσείς έχετε συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση στα κέντρα των αποφάσεων στις ΗΠΑ. Με πόση συνέπεια προωθείτε την εκστρατεία ενημέρωσης για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο, που συνιστά πρόβλημα για τη διεθνή νομιμότητα. Και πόσα σας οφείλει ο ελληνισμός όλα αυτά τα χρόνια της δράσης σας».

Επίσης, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση ότι ο Έλληνας βουλευτής καταδίκασε την εργαλειοποίηση της θρησκείας με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μετατροπή το 2020 της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί και ενημέρωσε για την καμπάνια ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινότητας που διεξάγει η ΔΣΟ. Όπως είπε, «δεν πρέπει να αφήσουμε αυτήν την παρανομία να αφεθεί στην λήθη. Γιατί τότε ο δράστης εξαχρειώνεται. Θεωρεί ότι όλα του επιτρέπονται. Ελπίζουμε, λοιπόν, αυτή η εκστρατεία να επεκταθεί και αλλού και σύντομα και στις ΗΠΑ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img