Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΝέα ψηφιακή εφαρμογή και άλλα εργαλεία για τη γεωλογική ιστορία του ηφαιστείου...

Νέα ψηφιακή εφαρμογή και άλλα εργαλεία για τη γεωλογική ιστορία του ηφαιστείου της Σαντορίνης

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Νέες ψηφιακές εφαρμογές και εργαλεία που συμβάλλουν σημαντικά στη σωστή ενημέρωση των κατοίκων και των τουριστών σχετικά με τη γεωλογική ιστορία του ηφαιστείου της Σαντορίνης, ανέπτυξε η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε., δημοτική επιχείρηση του Δήμου Θήρας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Ξεχωρίζει η πρωτότυπη offline ψηφιακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, με την ονομασία «Santorini Volcano app», αναφορικά με το Γεωπάρκο της Νέας Καμένης, η οποία αναβαθμίζει την εμπειρία των επισκεπτών στους κρατήρες του ηφαιστείου. Η εφαρμογή (mobile application), που είναι συμβατή με συσκευές Android και iOS (Apple), συνδυάζει ξενάγηση και διαδραστικότητα.

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Φυσικής Γεωγραφίας (ΕΚΠΑ) και οι συνεργάτες του, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικού Παρασκευή, επιμελήθηκαν τον σύγχρονο και επικαιροποιημένο ψηφιακό οδηγό της εφαρμογής, ο οποίος αναδεικνύει με επιστημονική πληρότητα την περιπατητική διαδρομή στη Νέα Καμένη, εστιάζοντας σε πέντε σημεία ενδιαφέροντος, αναδεικνύοντας την γεωλογική ιστορία των ηφαιστειακών εκρήξεων.

Οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν, ταυτόχρονα ή μη με την ξενάγησή τους στους κρατήρες, μέσα από οπτικό υλικό συνοδευόμενο από επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες για την εξέλιξη και την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σαντορίνης. Επιπρόσθετα δίνονται πληροφορίες για τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, τα οποία είναι γεωπολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, σε λειτουργία βρίσκεται η νέα ιστοσελίδα σχετικά με το ηφαίστειο www.santorinivolcano.gr, ενώ έχει κυκλοφορήσει επίσης ένα νέο εύχρηστο ενημερωτικό έντυπο με υψηλής ποιότητας επιστημονικό και εικαστικό περιεχόμενό σχετικά με τη γεωλογική ιστορία της Παλαιάς και Νέας Καμένης. Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η ψηφιακή εφαρμογή διατίθεται από τα ηλεκτρονικά καταστήματα Google Play Store και App Store στους ακόλουθους συνδέσμους:

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.econtentsys.geothura&fbclid=IwAR16f2S5I5Ad0PTDW

ZMS7O9Mh8sKYxaVr_NVM5Ggio1ZxVUT1BSwGC1BsYM

https://apps.apple.com/us/app/santorini-volcano/id1638955932

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img