Tuesday, April 16, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityΝέος πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, εκλέχτηκε ο Δημήτριος Χίος...

Νέος πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, εκλέχτηκε ο Δημήτριος Χίος από την Ουάσιγκτον

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Πραγματοποιήθηκε το 66ο συνέδριο της Παλλακωνικής στο Σικάγο
Του Σταύρου Μαρμαρινού EK

Νέος πρόεδρος της Παλλακωνικής Οµοσπονδίας Αµερικής και Καναδά, εκλέχτηκε ο ∆ηµήτριος Χίος από την Ουάσιγκτον, κατά το φετινό 66ο Συνέδριο που πραγµατοποιήθηκε πριν λίγες µέρες στο Σικάγο.

Σε µήνυµα προς τους συνέδρους, ο Μητροπολίτης Μονεµβασίας και Σπάρτης, κ. Ευστάθιος, κάλεσε την Οµογένεια να είναι τώρα περισσότερο ενωµένη.

«Την περίοδο αυτή, που ο Ελληνισµός βάλλεται πανταχόθεν, η ανάγκη συσπείρωσης και οµόνοιας, αποτελεί µονόδροµο», τόνισε, µεταξύ άλλων. «Η Οµογένεια πάντα έδειχνε το σωστό δρόµο και πολλές φορές λειτουργούσε πέρα από ενισχυτικά και κατευναστικά. Το ίδιο καλείστε να κάνετε και τώρα, ίσως µε ακόµη µεγαλύτερο ζήλο και επιµονή. Οι ελπίδες µας στηρίζονται σε µεγάλο βαθµό σε εσάς και είµαστε σίγουροι ότι δε θα µας απογοητεύσετε. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι οµογενείς µας τρώνε το ψωµί της ξενιτιάς, ζυµωµένο µε τον ιδρώτα της τίµιας εργασίας τους και µε το δάκρυ της νοσταλγίας της Πατρίδας».

Το νεοεκλεγέν ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Παλλακωνικής έχει ως εξής: ∆ηµήτριος Χίος (πρόεδρος), Γεώργιος Μαραφάτσος από Μέριλαντ (αντιπρόεδρος ΗΠΑ), Χαράλαµπος Ιατρόπουλος από Μόντρεαλ (αντιπρόεδρος Καναδά), Αννα Πλαγιάννη από Ατλάντα (Γραµµατέας) και Κατερίνα Ιατροπούλου από Μόντρεαλ (ταµίας). Περιφερειακοί αντιπρόεδροι εκλέχτηκαν οι: Φώτης Πισκοπάνης και Μαρία Πισκοπάνη (Νέας Αγγλίας), Θεόδωρος Παυλάκος και Μαίρη ∆ήµα (Ν. Υόρκης, Ν. Ιερσέης και Κονέκτικατ), Γεωργία Κρασσά και Χρήστος Μαραφάτσος (Μεσοατλαντικές Πολιτείες), Ελένη Ατσαβέ και Βασίλειος Ριζάκος (Μεσοδυτικές Πολιτείες), Ελπίδα Λακιώτη (Νοτιοανατολικές Πολιτείες), Ιωάννης Βαρελάς (∆υτικές Πολιτείες), Βρασίδας Γιαννόπουλος (Επαρχία Κεµπέκ, Καναδά), Ιωάννης Χριστόπουλος και Τάκης Ριζάκος (Επαρχία Οντάριο, Καναδά). Επίσης, εκλέχτηκαν οι ακόλουθοι ως επικεφαλής τµηµάτων: Ιωάννης Βλαχάκης (Pan-Laconian Foundation), Kωνσταντίνος Πλαγιάννης (Κυρίες και Ιππότες Σπαρτιατών), Θεόδωρος Τσαφατίνος (∆ραστηριοτήτων Παλλακωνικής) και Χρυσοβαλάντου Κουλούρη (Υποτροφιών).

Thanks for reading Hellenic News of America

Κατά την επίσηµη χοροεσπερίδα του Συνεδρίου, η Παλλακωνική τίµησε µε το Λεωνίδειο Βραβείο τον ιδρυτή και πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιδρύµατος Υποτροφιών, Χρήστο Τοµαρά ο οποίος διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Συντονιστής του ΣΑΕ για τη Βόρειο και Νότιο Αµερική. Τιµήθηκε, επίσης, ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ιάκωβος, ενώ δόθηκαν βραβεία ως «Λάκωνες της χρονιάς», στη Μάρθα Καρακίτσου από ΗΠΑ και Κατερίνα Ιατροπούλου, από Καναδά, για τις πολλές και µεγάλες υπηρεσίες που έχουν προσφέρει.

Κατά την ίδια εκδήλωση, επιδόθηκαν και οι καθιερωµένες υποτροφίες της Παλλακωνικής σε µαθητές που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα.

Οι σύνεδροι επικύρωσαν τη δηµιουργία πολιτιστικού µουσείου στις εγκαταστάσεις του οργανισµού «Παιδεία» στο Πανεπιστήµιο του Κονέκτικατ, όπου θα εκτίθενται πίνακες ζωγραφικής του Νικόλαου Λιούνη, καθώς και αντίκες και άλλα έργα τέχνης. Οπως ελέχθη κατά το συνέδριο, η αξία των έργων αυτών εκτιµάται σε 10 εκ. δολάρια. Το Μουσείο αυτό, για το οποίο ήδη έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», θα φέρει το όνοµα της Παλλακωνικής. Εχουν ήδη συγκεντρωθεί για το σκοπό αυτό 250.000 δολ., ενώ αναµένεται να συγκεντρωθούν και άλλα 50.000 δολ. περίπου. Ελέχθη, επίσης, ότι θα υπάρχουν σε ιδιαίτερο ταµείο από την οικογένεια Λιούνη, 1.300.000 δολ. που θα χρησιµοποιηθούν.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Παλλακωνικής Οµοσπονδίας Αµερικής και Καναδά, ∆ηµήτριος Χίος, από την Ουάσιγκτον, µε τη σύζυγό του, Λούλα.

συντήρηση του Μουσείου, την εποπτεία και λειτουργία του οποίου θα αναλάβει ο οργανισµός «Παιδεία».

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισµούς και έκαναν αναφορές αξιωµατούχοι της Παλλακωνικής, αντιπρόσωποι από συλλόγους-µέλη και διάφοροι προσκεκληµένοι παράγοντες. Χαιρετιστήρια µηνύµατα έστειλαν και διάφοροι παράγοντες του Νοµού Λακωνίας.

Αναφορές που συνοδεύονταν από σχετικές προτάσεις έκαναν και οι διάφορες επιτροπές της Παλλακωνικής.

Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Ελληνικό Μουσείο που λειτουργεί στο Σικάγο και έκαναν επισκέψεις σε αξιοθέατα της πόλης.

Οι βραδινές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις σηµείωσαν επιτυχία, σύµφωνα µε τους παράγοντες της Παλλακωνικής, µεταξύ των οποίων και εκείνη για τη Νεολαία.

Την Κυριακή, κατά τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου, τελέστηκε Αρτοκλασία στον καθεδρικό ιερό ναό της πόλης, τον οποίο έκτισαν οι Λάκωνες του Σικάγου το 1892. Πολλοί από τους συνέδρους παρέµειναν και στο πικ νικ της Κοινότητας.

Το επόµενο συνέδριο της Παλλακωνικής θα διεξαχθεί στη Σπάρτη την τελευταία εβδοµάδα του Ιουλίου 2015.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img