Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΞεκινά σε λίγες μέρες η Ερμής Έξπο

Ξεκινά σε λίγες μέρες η Ερμής Έξπο

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

hermes expo 2008

Ξεκινά σε λίγες μέρες η Ερμής Έξπο

Συνέντευξη με τον ιδρυτή της Παύλο Κοτρώτσιο

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Ζωή Λεουδάκη

09.04.2013

Σε λίγες μέρες ανοίγει η εμπορική και επιχειρηματική έκθεση Ερμής Έξπο, (Hermes Expo) στις ΗΠΑ που επί 22 χρόνια προσπαθεί να προωθήσει την επιχειρηματικότητα μεταξύ Ελλάδος και Αμερικής. Η ΦτΑ μίλησε με τον διοργανωτή της έκθεσης, τον Παύλο Κοτρώτσιο. Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης.

ΦτΑ: Μαζί μας στο στούντιο της ΦτΑ είναι ο Παύλος Κοτρώτσιος εμπνευστής και κινητήριος δύναμη της Ερμής Έξπο. Καλωσόρισες Παύλο.

Π. Κοτρώτσιος: Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ. Στόχος μας και κανόνας πρωταρχικός είναι να έρθουμε σε επαφή με όλους τους επιχειρηματίες μέσα σ’ αυτό το φόρουμ και να δούμε από κει και ύστερα ποιες συνέργειες προκύπτουν για τη σύναψη συμφωνητικού μελλοντικής συνεργασίας.

ΦτΑ: Η κρίση έχει αλλάξει το πρόσωπο της έκθεσης;

                        Παύλος Κοτρώτσιος

x

 

Παύλος ΚοτΠ. Κοτρώτσιος: Βεβαίως, η κρίση επηρέασε τα πάντα πώς να μη επηρεάσει και την Ερμής Έξπο. Θα πρέπει να σας πω όμως, μπορεί από την Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, να μην έχουμε πάρα πολλούς, έχουμε όμως καλούς και σημαντικούς (εκθέτες). Έρχεται η Παναγιωτόπουλος Α.Β.Ε.Ε. από την Αμαλιάδα και φέρνει περίπου 18 εταιρείες μαζί της. Οι εταιρείες αυτές μπορεί να κατασκευάζουν από κεραμότουβλα, μέχρι ηλιακούς συλλέκτες, καθώς επίσης εμπορεύονται τρόφιμα που συσκευάζονται σε ειδικές συσκευασίες μόνο για εξαγωγές. Κάνουν λοιπόν για πρώτη φορά το ντεμπούτο τους στην Ερμής Έξπο.

Δίνουμε δηλαδή την ευκαιρία όχι μόνο στους Ελληνοαμερικανούς, αλλά και στους αμερικανούς συμπολίτες μας να έρθουν να δουν, να είναι πιο ενήμεροι για την Ελληνική πραγματικότητα και καλύτερα ενήμεροι για τα προϊόντα μας που δεν υστερούν σε τίποτε απ’ όλα τα άλλα προϊόντα του κόσμου.

ΦτΑ: Τι ποσοστό αμερικανών και ελληνοαμερικανικών εκθετών συμμετέχει στην έκθεση;

Π. Κοτρώτσιος: Είμαστε περίπου 80% Ελληνοαμερικανοί και το 20% από την Ελλάδα.

ΦτΑ: Η Ερμής Έξπο πραγματοποιείται επί 22 χρόνια. Υπάρχουν ορισμένες συμφωνίες και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει από την έκθεση;

Π. Κοτρώτσιος: Πάντα έχουμε όλα αυτά. Κάθε χρόνο δημιουργούνται καινούργιες ευκαιρίες γι’ αυτό και σας λέω ότι όλοι βοηθιούνται μέσα από τον Ερμή, γιατί είναι τριπλός ο ρόλος του. Πρώτον, κάποιος που θαρθεί, είτε από την Αμερική, σαν Ελληνοαμερικανός, είτε είναι Αμερικανός που θέλει να προσεγγίσει την αγορά στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, όλοι αυτοί λοιπόν έρχονται για κάποιες οικονομικές συνεργασίες. Αυτές (οι συνεργασίες) πραγματοποιούνται. Έχουμε κάνει πάρα, πάρα πολλές τέτοιες συνεργασίες και έχουμε βοηθήσει πάρα πολλούς να μπουν στην αμερικανική αγορά διαμέσου του βατήρα της ομογένειας.

ΦτΑ: Μίλησέ μας λίγο για τις εκδηλώσεις της έκθεσης.

Π. Κοτρώτσιος: Ξεκινάμε στις 11 του μηνός με το Taste of Greece στη Νέα Υόρκη. Εκεί έχουμε μερικούς διανομείς από εδώ και μερικούς από την Ελλάδα που θέλουν να μπουν στην Αμερικανική αγορά. Μετά, συνεχίζουμε και πάμε στο Ατλάντικ Σίτι και διοργανώνουμε σεμινάριο για τον τουρισμό και την κρίση στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι και το κεντρικό θέμα που θα κυριαρχήσει φέτος στην έκθεση. Θα συνδεθούμε με το Travel Link από την Ελλάδα, μέσω Skype, για να συζητήσουμε με τους υπευθύνους για τον τουρισμό, το τι θέλουν εκείνοι από την αμερικάνικη αγορά, αλλά και το τι προσφέρουν στην Ελληνική αγορά.
Εμείς λοιπόν κτίζουμε αυτή τη γέφυρα και θέτουμε επί τάπητος αυτό το θέμα, έστω να συζητηθεί και από κει και πέρα μπορεί να προκύψουν συνεργασίες, μπορεί να προκύψουν καινούργιες ιδέες, μπορεί να προκύψουν πάρα πολλά πράγματα.

 

Έχουμε επίσης φέτος την Ομοσπονδία των Δασκάλων που κάνει ένα πάρα πολύ καλό συνέδριο μέσα στον Ερμή για τη σημαντικότητα της Ελληνικής γλώσσας, που πρέπει να διατηρήσουμε και πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας.

ΦτΑ: Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία

Η Ερμής Έξπο ανοίγει στις 11 Απριλίου στην Νέα Υόρκη και στις 13 και 14 στο Ατλάντικ Σίτι του Νιου Τζέρζυ. Περισσότερα στο https://www.hermesexpo.com/

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img