Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek"Οι ελληνικές εξαγωγές αντέχουν στις αντιξοότητες"

“Οι ελληνικές εξαγωγές αντέχουν στις αντιξοότητες”

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Στις προοπτικές των ελληνικών εξαγωγών αλλά και στην ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) αναφέρθηκε η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη στην ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ανθεκτικότητα που παρουσιάζουν οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις της χώρας κάτω υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Η κ. Σακελλαρίδη εμφανίστηκε βέβαιη ότι οι Έλληνες εξαγωγείς θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται καθώς όπως είπε παρά γνωστά προβλήματα διακρίνονται από «Μιθριδατισμό» έναντι των αντιξοοτήτων και των προβλημάτων, επισημαίνοντας πως η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών συνεχίζεται και τη νέα χρονιά πχ. ο Φεβρουάριος του 2022 έκλεισε με αύξηση 25,4% έναντι του Φεβρουαρίου του 2021.

Επίσης, συνεχάρη τον διοικητή της Τράπεζας, Γιάννη Στουρνάρα για τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας αλλά και για την ομιλία που απεύθυνε διότι, όπως είπε, πέρα από την αποτύπωση της παρούσης οικονομικής καταστάσεως της χώρας, έδωσε λύσεις και έκανε λεπτομερείς προτάσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων που παρουσιάζονται σε όλη την παραγωγική αλυσίδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία (κυρίως εκτόξευση στις τιμές της ενέργειας και των πρώτων υλών).

Κλείνοντας, η πρόεδρος αναφέρθηκε στις δράσεις που αναλαμβάνει ο σύνδεσμος για την υποστήριξη των ΜμΕ προς το χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό σύστημα και στάθηκε στον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού Εξαγωγικών Πιστώσεων σε Ανώνυμη Εταιρεία και τις πολλαπλές υπηρεσίες που προσφέρει στους εξαγωγείς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img