Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟι Πόντιοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν πάλι την Παναγία Σουμελά στο Γουέστ Μίλφορντ 

Οι Πόντιοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν πάλι την Παναγία Σουμελά στο Γουέστ Μίλφορντ 

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ιερό Προσκύνημα Παναγία Σουμελά

Αύγουστος 2021

Νέα Υόρκη. Με την σκέψη στραμμένη στις ικεσίες να ανακουφίσει τον πόνο και την θλίψη  σε όλο τον κόσμο με την χάρη της, η Παναγία Σουμελά, οι Πόντιοι στην Αμερική και τον Καναδά, ετοιμάζονται να γιορτάσουν την προστάτιδά τους Παναγία Σουμελά, στο ιερό προσκύνημα στο Γουέστ Μίλφορντ της Νέας Ιερσέης.

Το μήνυμα φέτος έχει παναμερικανικό χαρακτήρα καθώς για πρώτη φορά το Ιερό Ιδρυμα Ποντίων Αμερικής και Καναδά αναγνωρίστηκε από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο, ως το μοναδικό υπό την σκέπη της και μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος ανέθεσε στον Επίσκοπο Νανζιαζού κ. Αθηναγόρα, να προαστεί των ιερών ακολουθιών, τόσο στον εσπερινό του Σαββάτου (14/8) όσο και ανήμερα της εορτής της Παναγίας, την Κυριακή (15/8).

Ετσι λοιπόν και με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου, το Δ.Σ. του ιδρύματος ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους προσκυνητές.

Thanks for reading Hellenic News of America

Το γεγονός ότι φέτος η κυριώνυμος γιορτή συμπίπτει να είναι Κυριακή αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί εσπερινός που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, γύρω απο το ιερό παρεκκλήσι της Παναγίας. Επίσης θα γίνει και αρτοκλασία.

Η θεία Λειτουργία της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί της Κυριακής. Και πάλι θα γίνει μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και φέτος η ιερά πανήγυρις λαμβάνει χώρα εν μέσω της Πανδημίας του Κορωνοϊού, αν και τα μέτρα πρόληψης έχουν υποχωρήσει ωστόσο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ισχύουν για την πολιτεία της Νέας Ιερσέης.

Από την πλευρά του Ιερού Ιδρύματος έχει προβλεφθεί η προσφορά φαγητού σε όλους τους προσκυνητές, που θα προσέλθουν για να προσκυνήσουν την εικόνα και να δουν από κοντά τα θαύματα της Παναγίας, που έχουν σχέση με την βελτίωση των εγκαταστάσεων του Ιερού Ιδρύματος.

Παρά τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν λόγω της πανδημίας, τα μέλη του Ιδρύματος, κατάφεραν τις τελευταίες εβδομάδες να επιμεληθούν τους χώρους και να καλλωπίσουν το περιβάλλον.   

Ταυτόχρονα τα σχέδια της ανάπτυξης του χώρου βρίσκονται σε εξέλιξη και το Δ.Σ. ευελπιστεί ότι σύντομα θα υλοποιηθούν.

Ετσι κι ενώ πέρυσι δεν υπήρχε βιβλιοθήκη στο Πολιτιστικό Κέντρο, φέτος όχι μόνο δημιουργήθηκε χάρη σε δωρεά, αλλά φορτώθηκε και με αξιόλογα βιβλία για την ιστορία του Πόντου και την πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού στο πέρασμα του χρόνου.

Η κ. Βασιλική Τσανακτσίδου μάλιστα, υπεύθυνη για τα πολιτιστικά θέματα, παρουσίασε πρόσφατα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. τα σχέδια για την δημιουργία μόνιμου βιβλιοπωλείου.

Αυτό είναι μόνο ένα απο τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πρωί τις Κυριακής 15 Αυγούστου, θα αναχωρήσει λεωφορείο απο την Αστόρια για όσους δεν διαθέτουν το δικό τους μέσο για να μεταβούν δωρεάν στο Γουέστ Μίλφορντ. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 8:30 π.μ., με σημείο συνάντησης για την επιβίβαση, στο οίκημα του συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» στην Αστόρια.

Οι εγκαταστάσεις του Ιερού Ιδρύματος στο Γουέστ Μίλφορντ βρίσκονται στην διεύθυνση: 253 Marshall Hill Road, West Milford, NJ 07480.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img