Thursday, April 18, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceBusinessΟι Χιώτες της Αμερικης μεσω της Χιακής Ομοσπονδίας Νεας Υορκης, υλοποιούν για...

Οι Χιώτες της Αμερικης μεσω της Χιακής Ομοσπονδίας Νεας Υορκης, υλοποιούν για αλλη μια φορα τo προγραμμα για την στήριξη των σημαντικών ιδρυμάτων του νησιού

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Απο τον φίλο, συνδρομητή και υποστηρικτή και στέλεχος της Ομογένειας κ. Μάρκο Μαρινάκη, λάβαμε το παρακάτω υλικό το οποίο και δημοσιεύουμε σαν παράδειγμα και για την κινητοποίηση του ιδίου αλλά και του συνόλου της Χιακής Ομοσπονδίας 

Αντιλαμβάνονται την έννοια της ελληνικής κρίσης ακόμα κι αν ζουν χιλιάδες μίλια μακριά από την αγαπημένη τους Χίο. Με κάθε ευκαιρία αποδεικνύουν έμπρακτα ότι βρίσκονται δίπλα στο νησί και το στηρίζουν με κάθε τρόπο. Οι Χιώτες της Αμερικης μεσω της Χιακής Ομοσπονδίας Νεας Υορκης, υλοποιούν για αλλη μια φορα τo προγραμμα για την στήριξη των σημαντικών ιδρυμάτων του νησιού. Υπευθυνος του μεγαλου αυτου προγραμματος εχει ορισθει  απο τη Χιακη Ομοσπονδια ο πρωην προεδρος των Ηνωμενων Χιακων Σωματειων Αμερικης και Καναδα κος Μαρκος Μαρινακης.

Μετα απο μεγαλη προσπαθεια κατάφεραν να συγκεντρώσουν το συνολικό ποσό των 160.000 δολλαρίων ώστε να το διαθέσουν τόσο στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο όσο και στα γηροκομεία Χίου και Καρδαμύλων, «Ζωρζής Μιχαληνός» και «Αγία Μαρίνα» αντίστοιχα. Επισης το ιατρικο κεντρο του Πυργιου, το πολυδυναμο ιατρειο Καρδαμυλων, τα αγροτικα ιατρεια της Βολισσου και Αμαδων και αλλα.

Μέσω του συγκεκριμένου ποσού προβλέπεται η αγορά διαφόρων ειδών, λίστα των οποίων το κάθε ίδρυμα παρέδωσε στον δημαρχο Χιου κο Μανωλη Βουρνου ο οποιος τις προωθησε στον πρόεδρο της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης κο Γιαννη Μ. Κοντολιό, και στον υπευθυνο του προγραμματος στο Εκτελεστικο Συμβουλιο της Χιακης Ομοσπονδιας  κο Γεωργιο Παντελαρο.

Οπως μας ενημερωσε ο εκπροσωπος της Χιακης  Ομοσπονδιας  Νεας Υορκης για το προγραμμα αυτο  στη Χιο , κος Νικολαος Μαρινακης μαζι με τον κο Παντελη Μπουρνια Προεδρο του συλλογου Ομογενων Χιου και κο Γιωργη Μιχαλα κυβερνητη των ΗΧ.Σ.Α. & Καναδα στη Καλιφορνια παρεδωσαν το  πρωτο τμημα της δωρεας 20 000.00 δολλαριων   στις 12 Δεκεμβριου 2017  στο κάθε ίδρυμα ξεχωριστά.

Thanks for reading Hellenic News of America

Τα χρηματα  εσταλησαν κατ’ ευθειαν στους προμηθευτες, το δε προγραμμα στη Αθηνα ανελαβε και ολοκληρωσε ο κος Βυρων Βαρωνης.

Επισης η Χιακη Ομοσπονδια εστειλε 21 000.00 δολλαρια στη φιλανθρωπικη Οργανωση IOCC οι οποιοι με τη σειρα τους στελνουν ενα container 40 ποδιων με φαρμακευτικα υλικα αξιας 880 000.00 δολλαριων, για τα ανωτερω Ιδρυματα. Την διαπραγμάτευση με τη οργάνωση IOCC, ανέλαβε και ολοκλήρωσε ο κος Γιώργος Παντέλαρος ,Γ. Αντιπρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας.

Το container θα φτάσει στον Πειραιά με το πλοίο Μ/V Northern Decency στις 9 Φεβρουάριου και αφού εκτελωνιστεί θα σταλεί στις 14/2 στη Χίο οπού και θα γίνει η παραλαβή και η διανομή του από το Σκυλίσιο Νοσοκομείο Χίου σύμφωνα με την επιθυμία των δωρητών.-

Η Χιακη Ομοσπονδία και η επιτροπή του προγράμματος ετοιμάζουν μια δεύτερη Container με προορισμό την Χίο.

Το  Εκτελεστικό Συμβούλιο της Χιακης Ομοσπονδίας που αποτελείτε από Νέους Χιώτες εργάζεται πυρετωδώς για να υλοποιήσει όλα τα προγράμματα της Χιακης Ομοσπονδίας. Σκοπός του νέου Εκτελεστικού Συμβούλιο είναι να συνεχίσει τα προγράμματα που έχει μέχρι τώρα η Χιακη ομοσπονδία, να έχει επαφές και συνεργασία με με άλλες Χιώτικες  Ομοσπονδίες και συλλόγους στην Αμερική και των Καναδά και να υπάρχει ένας συντονισμός μέσο της Χιακης Ομοσπονδίας της Νέας Υόρκης σε ότι αφορά την Χίο.

Σε συνεργασία με το Γυναικείο Τμήμα και το Τμήμα της Νεολαίας προωθούν τα πολιτιστικά προγράμματα της Χιακης Ομοσπονδίας, όπως της υποτροφίες και τα Χορευτικά που αποτελούν ένα ξεχωριστώ κομμάτι στην οικογένεια της Χιακης Ομοσπονδίας. Επίσης οργώνουμε ένα Coat and Clothing Drive για να συλλέξουμε ρουχισμό για να τα στείλουμε στην Χίο σε όσους έχουν ανάγκη.

Στην Χιακή Ομοσπονδία προχωράνε η προετοιμασίες για το 38ο Ομήρειο Βραβείο. Η εκδήλωση θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου στο Χιώτικο Σπίτι.

Η Χιακη Ομοσπονδία αποφάσισε να τιμήσει τη διακεκριμένη δημοσιογράφο, συγγραφέα, CBS Executive, ανθρωπίστρια (Humanitarian) και φιλάνθρωπο, μεγάλη υποστηρικτής της Αρχιεπισκοπής Νέας Υόρκης, Κυρία Helen Chiotes, με ρίζες από την Χίο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα αρχίσει στις 7:30μμ

Agia Marina Kardamyla was established in 1972 with the purpose of providing shelter and care to elderly residents of Kardamyla in Chios and has the capacity to accommodate up to 35 elderly people in rooms with 1 to 4 beds.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img