Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 22ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 22ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή οι εργασίες του 22ου Πανελλήνιου Συνέδριου Νέων Αγροτών με τίτλο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Τοπική ανάπτυξη» και με σύνθημα «Τώρα στην κρίση, η γη μας δίνει λύση» που πραγματοποιήθηκε στα Νέα Μουδανιά του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής.

Περισσότεροι από 250 επισκέπτες- σύνεδροι- εισηγητές συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου, μετέφεραν τις γνώσεις και τις ιδέες τους και έδωσαν με το δικό τους τρόπο το στίγμα της ελληνικής αγροτικής πραγματικότητας.

Παρόντες ήταν μέλη και εκπρόσωποι των δ.σ. των Ενώσεων Νέων Αγροτών Αιτωλοακαρνανίας, Ιωαννίνων, Αρκαδίας, Αττικής, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσσαλονίκης, Αργολίδας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Λάρισας, Δράμας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Βοιωτίας, Ροδόπης, Κεφαλονιάς, Ξάνθης, Φθιώτιδας, Πιερίας, Ηρακλείου και Χίου, οι οποίοι στήριξαν ενεργά τις εργασίες του συνεδρίου.

Η παρουσία τους έδωσε το πράσινο φως στη διοίκηση της Π.Ε.Ν.Α. να συνεχίσει το έργο της παρά τις δυσκολίες, προασπίζοντας τα συμφέροντα των νέων αγροτών όλης της χώρας, όπως συμβαίνει τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Ταυτόχρονα 700 και πλέον άτομα επισκέφτηκαν την έκθεση με αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες που είχε στηθεί στον λιμένα των Νέων Μουδανιών.

Thanks for reading Hellenic News of America

Σημαντική ήταν και η παρουσία ντόπιων παραγωγών, γεωπόνων, κτηνοτρόφων, αλιέων των Νέων Μουδανιών και των ευρύτερων περιοχών του Νομού Χαλκιδικής, οι οποίοι αγκάλιασαν με ιδιαίτερη θέρμη το συνέδριο.

Η έναρξη του συνεδρίου έγινε το βράδυ της Παρασκευής 28 Αυγούστου με τα εγκαίνια της έκθεσης, τους χαιρετισμούς των επισήμων και την ομιλία του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Θεόδωρου Βασιλόπουλου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτριος Μελάς, ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Θερμαϊκού, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Γεωπόνων, καθώς και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν καίριες παρεμβάσεις από τους ομιλητές, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκομένων στις θεματικές συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Η θεματολογία του συνεδρίου αναπτύχθηκε πάνω στους άξονες της αξιοποίησης των τοπικών παραμέτρων επιχειρηματικότητας που στηρίζονται στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αειφορία και στην τουριστική αξιοποίηση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων. Με τις εισηγήσεις καλύφθηκαν οι τομείς όπως η αγροτική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, η σχέση της τοπικής ανάπτυξης με το περιβάλλον, η σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πρωτογενή τομέα, τα ζητήματα της απασχόλησης του πρωτογενούς τομέα, η ανάπτυξη προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων και η απασχόληση μέσω της ανάπτυξης αγροτουριστικής και πολιτιστικής πολιτικής.

Επίσης οι συμμετέχοντας ενημερώθηκαν από τους εισηγητές για διάφορα θέματα όπως μεταξύ άλλων, τη νέα ΚΑΠ, για τη φορολογία των αγροτών, για την κτηνοτροφία και για τη συμβολαιακή καλλιέργεια.

Οι συμμετέχοντας είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος αλλά και τις προοπτικές του αγροτικού κλάδου.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, που πραγματοποιούνταν στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών, λειτούργησε στο χώρο του λιμανιού και έκθεση με αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χώρο. Το βράδυ του Σαββάτου χόρεψαν συγκροτήματα από την Καβάλα, το Πήλιο και τον Λαγκαδά.

Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, παρουσιάσθηκαν τα συμπεράσματα και έγινε η απονομή τίτλων συμμετοχής.

Η διοίκηση της Π.Ε.Ν.Α ευχαριστεί το Δήμο Προποντίδας Χαλκιδικής για την φιλοξενία, όλους τους συνέδρους, τους ομιλητές και όλους όσοι συνέδραμαν για την επιτυχή ολοκλήρωση του συνεδρίου, καθώς και όλους τους χορηγούς και τους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν τις εργασίες.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ο τόπος διεξαγωγής του πρώτου χειμερινού συνεδρίου των νέων αγροτών, καθώς και του 23ου Πανελληνίου Συνεδρίου.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img