Tuesday, April 16, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek«ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ» Eurovision για… κλάματα!

«ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ» Eurovision για… κλάματα!

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

Πέρασε και το Eurovision 2016 στην ιστορία και στη μνήμη μου θα μείνει ως μια καλλιτεχνική παρωδία γιατί αντί να δοξάσει την τέχνη δόξασε τις πολιτικές σκοπιμότητες!

Κατετάγησαν σε δεύτερη, τρίτη και σε πιο κάτω θέσεις πολύ αξιόλογες συμμετοχές (Αυστραλία, Ρωσία, Αρμενία, Αυστρία κ.ά.) για να κερδίσει μια καλλιτέχνιδα που παρουσίασε ένα τραγούδι άκρως πολιτικού περιεχομένου και αμφίβολης καλλιτεχνικής αξίας.

Η επιλογή της νικήτριας είχε στόχο τη Ρωσία, και τίποτα άλλο.

Είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται (ως φαίνεται κατ’ εξαίρεση) η ανάμειξη της πολιτικής στην τέχνη σε ένα μάλιστα διεθνή διαγωνισμό. Η «νίκη» της Τζαμάλα και το τραγούδι της “1944”, προκαλεί το σκεπτόμενο θεατή.

Thanks for reading Hellenic News of America

Καταδικάζω τη δίωξη των Τατάρων της Κριμαίας, το 1944, από το Στάλιν. Ο εκτοπισμός-τιμωρία τους, μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν ήταν μια σοφή πράξη. Όμως θα πρέπει να αναφερθούν μερικά πράγματα:

– Οι Τατάροι της Κριμαίας τάχθηκαν από την έναρξη του πολέμου στο πλευρό των Ναζί και συμμετείχαν στη σφαγή 15 χιλιάδων ορθοδόξων, 30 χιλιάδων Εβραίων και πολλών χιλιάδων Ουκρανών αγωνιστών!

– Ακόμα συμμετείχαν δυναμικά, φορώντας τη στολή των SS, στο συνεχή και ανελέητο διωγμό όλων όσων αντιτάχθηκαν στο ναζισμό.

– Η δράση των Τατάρων εναντίον των αντιναζιστικών δυνάμεων δεν είχε περιοριστεί στην Κριμαία. Είχε επεκταθεί σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων η Πολωνία.

– Οι Τατάροι της Κριμαίας συμμετείχαν ενεργά στην προσπάθεια των Ναζί να αποκρούσουν την εισβολή των συμμάχων στη Νορμανδία.

Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα “κατορθώματά” τους αλλά για οικονομία χώρου σταματάω εδώ με ένα ερώτημα:

Αν η Κύπρος υπέβαλε ένα τραγούδι που θα έφερε τίτλο “1974” θα της επέτρεπαν τη συμμετοχή; Ή μήπως υπέστησαν λιγότερα οι Ελληνοκύπριοι από τους Τούρκους εισβολείς;

Λυπάμαι αλλά στο EUROVISION 2016 ο μεγάλος χαμένος ήταν η τέχνη και οι μεγάλοι νικητές η προπαγάνδα και τα γεωπολιτικά παιχνίδια…

Να περνάτε καλά. Μην κάνετε αυτά που δεν θέλετε να κάνουν οι άλλοι σε σας και να οδηγείτε με σύνεση. Η ζωή είναι ωραία. Το πόσο, εξαρτάται από μας αλλά οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουμε.  

Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το άρθρο ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση [email protected] και εγώ θα το μεταβιβάσω.

www.omegadocumentaries.com (Τελευταία παραγωγή: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ – ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ)

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img