Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek«ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ» Η ποδοσφαιρική σχιζοφρένεια

«ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ» Η ποδοσφαιρική σχιζοφρένεια

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

Μελλοντική ραδιοφωνική περιγραφή ποδοσφαιρικής αναμέτρησης…

«…Είκοσι οπαδοί του Παναθηναϊκού, αγαπητοί ακροατές, οπλισμένοι με ρόπαλα, φωτοβολίδες και καρέκλες κατεβαίνουν με απίστευτη ταχύτητα από αριστερά κατευθυνόμενοι προς την εστία του Ολυμπιακού, ντριμπλάρουν, στο κέντρο του γηπέδου, πέντε οπαδούς του Ολυμπιακού, αφήνοντας τους αιμόφυρτους στο χορτάρι, και συνεχίζουν την επίθεσή τους ακάθεκτοι. Στο μεταξύ οι αμυντικές γραμμές των Πειραιωτών συσπειρώνονται. Κραδαίνοντας αλυσοπρίονα αναμένουν τους επιτιθέμενους Πράσινους. Οι συμπλοκές, αγαπητοί ακροατές, είναι συγκλονιστικές! Ανεπανάληπτες! Το αγωνιστικό σθένος στο αποκορύφωμά του. Οι δύο αντίπαλοι μάχονται λυσσαλέα. Αυτή τη στιγμή ένας πράσινος οπαδός πέφτει νεκρός από αντικανονικό κτύπημα με αλυσοπρίονο! Η αστυνομία σφυρίζει πέναλτι και ο Αστυνομικός Διευθυντής καλεί τους εκπροσώπους των δύο ομάδων και τους προειδοποιεί αυστηρά: Δεν θα ανεχθώ άλλη αντιαθλητική ενέργεια… Ένας ακόμα νεκρός και ο αγώνας θα διακοπεί… Στο μεταξύ, όπως με πληροφόρησε ο συνάδελφος, Ευθύφρων Παρλαπίπας, που βρίσκεται στον πάγκο των Πειραιωτών, ο προπονητής των Ερυθρολεύκων έξαλλος αμφισβητεί το πέναλτι φωνάζοντας ότι το κτύπημα ήταν ακούσιο…».

Κάπως έτσι θα διεξάγονται οι αγώνες του Ελληνικού Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος αν το Κράτος δεν λάβει άμεσα αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα.

Είδα στην τηλεόραση τα όσα διαδραματίσθηκαν, πριν λίγες μέρες, στο γήπεδο της Λεωφόρου και, για άλλη μία φορά, δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Μόλις ο διαιτητής αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για λόγους ασφάλειας, αλαφιασμένοι κουκουλοφόροι Πράσινοι οπαδοί (στους Κόκκινους είχε απαγορευτεί η παρακολούθηση του αγώνα) έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και όρμησαν στον αγωνιστικό χώρο καταστρέφοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους. Ακολούθησαν οι συμπλοκές με τα ΜΑΤ και έγινε το έλα να δεις.

Thanks for reading Hellenic News of America

Είχαν προηγηθεί «οδομαχίες» μεταξύ αστυνομικών και «φιλάθλων», έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, όταν τα όργανα της τάξης τους ζήτησαν να μπουν κατά τμήματα στη Θύρα 13. Οι «φίλαθλοι» θεώρησαν την οδηγία της αστυνομίας… προσβλητική για την αξιοπρέπειά τους και έτσι άρχισαν οι συμπλοκές! Αποτέλεσμα των συγκρούσεων ο τραυματισμός τριών αστυνομικών και η πρόκληση τεράστιων ζημιών τόσο στις εγκαταστάσεις του γηπέδου όσο και σε αυτοκίνητα ενώ μια από τις φωτοβολίδες που έριξαν μέσα στο γήπεδο, όταν οι παίκτες των Πειραιωτών βγήκαν για αναγνωριστική βόλτα, τραυμάτισε τον Φινμπόργκασον.

Αυτά που διαδραματίσθηκαν έξω και μέσα από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (αυτά που έχουν κατ’ επανάληψη γίνει σε πολλά άλλα ελληνικά γήπεδα στο παρελθόν και αυτά που, δυστυχώς, θα συμβούν στο μέλλον αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα) δυσφημίζουν για μια ακόμα φορά το ποδόσφαιρο και τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Είναι θλιβερό να έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα άκρατης βίας στα γήπεδα και η πολιτεία να μη μπορεί –να αδιαφορεί ή να μη θέλει– να βρει λύση.

Βέβαια δεν είμαστε η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει τον αθλητικό χουλιγκανισμό. Και άλλες χώρες έχουν το ίδιο πρόβλημα αλλά κινήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση. Πολλές, όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία αλλά και η Αυστραλία, πήραν μέτρα και τον καταπολέμησαν. Η βία στα γήπεδα αυτών των χωρών μετριάστηκε αισθητά.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα τι κάνουμε; Μια τρύπα στο νερό. Συναντήσεις αρμοδίων επί συναντήσεων, συσκέψεις επί συσκέψεων, συζητήσεις επί συζητήσεων, διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων και αποτέλεσμα μηδέν. Και όμως η λύση είναι τόσο απλή! Απίστευτα απλή και ακούει στο όνομα ΤΙΜΩΡΙΑ!

Σε κάθε επεισοδιακό αγώνα γίνονται συλλήψεις και προσαγωγές και μετά σιωπή. Τους πάνε στα αστυνομικά τμήματα τους κάνουν «νταντά» στο χεράκι, τους λένε να μην το ξανακάνουν, και μετά τους αφήνουν ελεύθερους. Ελάχιστες, ελαχιστότατες φορές ακούς ότι κάποιος τιμωρήθηκε παραδειγματικά. Ποιο είναι λοιπόν το μήνυμα που παίρνουν οι ταραξίες; Κάντε ότι θέλετε και κανείς δεν θα σας πειράξει. Έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται και διογκώνεται.

Αντίθετα αν σε κάθε επεισοδιακό αγώνα έπεφταν 2-3 παραδειγματικές «καμπάνες» και η τιμωρία των ταραξιών έπαιρνε τη δέουσα δημοσιότητα, σήμερα τα ελληνικά γήπεδα θα ήταν… ναοί και, το σημαντικότερο, ο αριθμός των φιλήσυχων φιλάθλων θα αυξανόταν κατακόρυφα (προς όφελος ομάδων και κράτους) και τα έξοδα αστυνόμευσης και οι ζημιές θα μειωνόντουσαν κατά πολύ.

Είναι τόσο δύσκολο να γίνουν αντιληπτά αυτά τα απλά πράγματα από τους αρμοδίους κυβερνητικούς και ποδοσφαιρικούς παράγοντες; Αν ναι, να πάνε σπίτι τους γιατί είναι άσχετοι. Αν πάλι σκόπιμα αδρανούν να πάνε στη φυλακή γιατί εξυπηρετούν άνομα συμφέροντα.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα γεια σας και να περνάτε καλά (όσο καλά επιτρέπουν τα μνημόνια, ο ΕΝΦΙΑ, τα Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων, η κα Μέρκελ και τα μύρια άλλα δαιμόνια που ταλανίζουν την πατρίδα).

[email protected]

www.omegadocumentaries.com (Τελευταία παραγωγή: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ – ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ)

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img