Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟ Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε εκδήλωση προς τιμήν του Πρέσβη των...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε εκδήλωση προς τιμήν του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα George Tsunis στη Δημοτική Πινακοθήκη

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε εκδήλωση προς τιμήν του  Πρέσβη  των Η.Π.Α. στην Ελλάδα George Tsunis στη Δημοτική Πινακοθήκη

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  απηύθυνε χαιρετισμό  σε ειδική τελετή,  που συνδιοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε συνεργασία με το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (CFIR-GR) στη Δημοτική Πινακοθήκη, στις 31 Μαΐου.

Στην εκδήλωση ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχάλης Σφακιανάκης, τίμησε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis, με το βραβείο «Προμηθέας», ο οποίος και ευχαρίστησε για την τιμητική αυτή βράβευση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά που υποδεχόμαστε στον Πειραιά τον Πρέσβη  των Η.Π.Α. στην Ελλάδα. Ο Δήμος Πειραιά έχει μια στρατηγική συνεργασία  με το Πανεπιστήμιο της πόλης μας σε προγράμματα που αφορούν τους τομείς της ναυτιλίας, της καινοτομίας, του τουρισμού, στα οποία το Πανεπιστήμιό  μας διαθέτει κορυφαία τμήματα. Τα Πανεπιστήμια παγκοσμίως αποτελούν προπύργια μιας πόλης, προπύργια επιστήμης, αλλά και πολιτισμού. Με την Αμερικανική Πρεσβεία βρισκόμαστε σε συζητήσεις το τελευταίο διάστημα για τη δημιουργία μιας αμερικανικής γωνιάς στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, συνέργεια που έχει αναλάβει να «τρέξει» η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Μπαφούνη,  την οποία και  ευχαριστώ.

Thanks for reading Hellenic News of America

Γνωρίζω ότι υπάρχουν σε άλλες πόλεις γωνιές  σε Δημοτικές Βιβλιοθήκες, που σκοπό έχουν την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ της  Ελλάδος και των Ηνωμένων Πολιτειών και  εφόσον ευοδωθεί αυτή η συνέργεια θα αποτυπώνει και μία νέα εποικοδομητική φάση στενής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της Αμερικανικής Πρεσβείας.
Η πόλη μας πλέον είναι πιο εξωστρεφής, ως δήμος ερχόμαστε σε επαφή με άλλους λαούς, συνεργαζόμαστε, ανταλλάζουμε ιδέες και εμπειρίες.  Ως Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε την επικοινωνία με τις αντιπροσωπείες ξένων αρχών της χώρας μας και μάλιστα η κα Νταϊφά είχε υποδεχθεί 25 γυναίκες Πρέσβεις στην πόλη μας, προκειμένου να προβάλλουμε τον Πειραιά, την ιστορία του, τον πολιτισμό του. Ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης και η μεγαλύτερη πύλη εισόδου και εξόδου ανθρώπων, εμπορευμάτων και πολιτισμών. Είμαστε μια πόλη με μακρά ιστορία,  αλλά και  με παρόν και μέλλον στο «κομμάτι» του πολιτισμού. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρύτανη Μιχάλη Σφακιανάκη και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την τιμητική αυτή βράβευση».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχάλης Σφακιανάκης, εξέφρασε την τιμή και την ευχαρίστησή του να απονέμει το βραβείο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στην Αυτού Εξοχότητα   Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελληνική Δημοκρατία  κ. George Tsunis. «Ο συμβολισμός του βραβείου αντλεί το μήνυμά του  από τον μύθο του Προμηθέα, του οποίου η αναλογία εξηγεί την αποστολή της Επιστήμης» ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης. Επίσης τόνισε ότι, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς  έχει υιοθετήσει τις αρχές του μύθου με  κύριες  δράσεις καινοτομίας, έρευνας, επιχειρηματικότητας και διεθνοποίησης.

Από τον Δήμο Πειραιά, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:  ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Ειρήνη Νταϊφά και η   Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης  Ασπασία Αλιγιζάκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img