Saturday, April 20, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟ ελληνικός οινοτουρισμός αποτελεί μία από τις πλέον δυναμικά ανερχόμενες μορφές τουρισμού

Ο ελληνικός οινοτουρισμός αποτελεί μία από τις πλέον δυναμικά ανερχόμενες μορφές τουρισμού

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Στις συνέργειες Οινοτουρισμού με άλλες θεματικές μορφές τουρισμού επικεντρώθηκε το 2ο Συνέδριο Οινοτουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή στη Δυτική Μακεδονία. Το Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο ΕΟΤ στις 12-14 Νοεμβρίου, αποτελεί τη δεύτερη στάση στο οδοιπορικό οινοτουρισμού που διοργανώνει το Υπουργείο, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την περαιτέρω ανάδειξη του ταχύτατα αναπτυσσόμενου κλάδου του ελληνικού οινοτουρισμού.

Η Δυτική Μακεδονία επιλέχθηκε ως παράδειγμα μιας περιοχής με ιδιαίτερη οινική παράδοση, που παράλληλα αντιμετωπίζει την πρόκληση της μετάβασης από ένα οικονομικό μοντέλο βασισμένο στην λιγνιτική παραγωγή ενέργειας, σε μια νέα εποχή βιώσιμης ανάπτυξης.
Σε αυτή τη μετάβαση, κρίσιμος είναι ο ρόλος ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο οινοτουρισμός, που ήδη προσφέρει οικονομική ανάπτυξη και ποιοτικές θέσεις εργασίας για την περιοχή, τελώντας παράλληλα σε μια σχέση αρμονίας με το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική παράδοση της Δυτικής Μακεδονίας.

Το Συνέδριο εστίασε στις απαραίτητες συνέργειες μεταξύ του οινοτουρισμού και άλλων ειδικών μορφών τουρισμού, με παρεμβάσεις της αρμόδιας Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, του εκπροσώπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Άμπα, της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου, των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη και Χριστιάνας Καλογήρου, της Προέδρου του ΟΦΥΠΕΚΑ Μαρίας Παπαδοπούλου και της Γενικής Διευθύντριας Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού Παναγιώτας Διονυσοπούλου.

Η αρμόδια Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά:

«Ο ελληνικός οινοτουρισμός αποτελεί μία από τις πλέον δυναμικά ανερχόμενες μορφές τουρισμού, με συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και με ακόμα ισχυρότερες προοπτικές για το μέλλον. Σε διεθνές επίπεδο ήδη αποτελεί τουριστική τάση που συνεχώς κερδίζει έδαφος. Αλλά πάνω απ’ όλα αποτελεί μια απόλαυση γαστρονομική αλλά και πολιτιστική, ένα μοναδικό, βιωματικό ταξίδι στις γεύσεις και στα αρώματα του κάθε τόπου.
Το τριήμερο Συνέδριο Οινοτουρισμού στη Δυτική Μακεδονία ανέδειξε ακριβώς αυτή τη δυναμική του ελληνικού οινοτουρισμού, η οποία ενισχύεται ακόμα περισσότερο όταν συνδυάζεται με άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, για την δημιουργία μίας διαφοροποιημένης, ολιστικής και ποιοτικής τουριστικής εμπειρίας. Μέσα από το Συνέδριο αναδείχθηκε η αναγκαιότητα των συνεργειών που ως Υπουργείο συνεχώς επιδιώκουμε, αλλά και οι τεράστιες τουριστικές δυνατότητες της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας στη μετάβαση της από την εποχή του λιγνίτη, στην εποχή της αειφόρου ανάπτυξης.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν μαζί μας στη διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου και συμμετείχαν στις εργασίες και εκδηλώσεις του. Το οδοιπορικό ελληνικού οινοτουρισμού που εγκαινιάσαμε στη Σαντορίνη, έκανε τη δεύτερή του στάση στη Δυτική Μακεδονία και συνεχίζεται, με σκοπό την ανάδειξη μιας μορφής τουρισμού η οποία μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στη διάχυση της ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης στο σύνολο της επικράτειας και στη συνολική αναβάθμιση της ελληνικής ταξιδιωτικής εμπειρίας».

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img