Tuesday, April 23, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε σήμερα 22 Σεπτεμβρίου 2014, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Η συνάντηση διήρκεσε μία περίπου ώρα και κατά την διάρκεια της συζητήθηκαν οι διεθνείς εξελίξεις, εθνικά θέματα και θέματα που αφορούν στην Ομογένεια και στην Ορθοδοξία στην Αμερική.

Τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την έναρξη των εργασιών της 69ης Γενικής Συνελεύσεως του Ο.Η.Ε., συνόδευαν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Ο.Η.Ε. πρέσβυς κ. Μιχαήλ Σπινέλλης, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του υπουργού κ. Ευάγγελος Σέκερης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, ο πρόξενος κ. Μάνος Κουμπαράκης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά το πέρας της συναντήσεως, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος  σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και για τον οποίο είπε  ότι είναι πολύ έμπειρος πολιτικός, σπουδαίος ακαδημαϊκός δάσκαλος και ειδικός σε θέματα πολιτιστικά και πολιτισμικά, πράγμα που βοηθά στον χειρισμό διεθνών θεμάτων. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σημείωσε ότι κατά την διάρκεια της συναντήσεως συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη Μέση Ανατολή, που είναι ένα σημαντικό πεδίο το οποίο εμφανίζει φοβερά προβλήματα. Συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με την Ομογένεια στην Αμερική η οποία όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος εξακολουθεί να είναι πλήρης ζωής, δυναμική και προοδεύουσα. Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε ικανοποίηση διότι φαίνεται να βγαίνει από τις δυσκολίες της διεθνούς κρίσεως στις οποίες βρέθηκε και σημείωσε ότι ένας λαός που έχει μια ιστορία τουλάχιστον 6-7 χιλιάδων ετών δεν πρόκειται να καμφθεί ενώπιον οιασδήποτε μορφής δυσκολίας και οιασδήποτε μορφής και συμπλέγματος προβλημάτων.

Ο κ. Βενιζέλος ανταπαντώντας δήλωσε: Ο Σεβασμιώτατος είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ορθόδοξης Θεολογίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας και είναι ευλογία για τις Ηνωμένες Πολιτείες, για τους Έλληνες Ορθοδόξους εδώ, που βρίσκεται στο θρόνο της Αρχιεπισκοπής και κάθε συζήτηση μαζί του είναι μια πραγματική απόλαυση. Μας ενημέρωσε ο Σεβασμιώτατος για τις μεγάλες δραστηριότητες της Αρχιεπισκοπής, των ενοριών, των Μητροπόλεων κι εγώ είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις επαφές μου εδώ κατά την διάρκεια της υπουργικής εβδομάδας της γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Τον ενημέρωσα για τη συνάντηση μου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για την επικείμενη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για τις τελευταίες εξελίξεις σε όλα τα εθνικά θέματα και βεβαίως για τα μεγάλα προβλήματα που είναι ανοιχτά και που επηρεάζουν τις χριστιανικές κοινότητες στην Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική. Ο κόσμος ζει μια περίοδο μεγάλων κρίσεων, έχουμε μια πρωτοφανή συρροή κρίσεων κι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ο λόγος της Ορθοδοξίας να συνδέεται με τις πρωτοβουλίες μας, που είναι πρωτοβουλίες πάντα για την καταλλαγή, την ειρήνη, τη συμφιλίωση και τη ευημερία όλων των λαών, αρχής γενομένης βεβαίως από τον Ελληνικό Λαό, που έχει υποστεί τεράστιες θυσίες τα τελευταία χρόνια. Έχουμε πολύ στενή συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο και ελπίζω σύντομα να ξαναβρεθούμε, ίσως τη φορά αυτή στην Κωνσταντινούπολη για τη Θρονική Εορτή. 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img