Thursday, April 18, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟ Λουκάς Παπαδήμος νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδαs

Ο Λουκάς Παπαδήμος νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδαs

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

HNALOGO
Μαίρη Παραπονιάρη | ΑθήναΦωτογραφία Reuters

Πρώτο θέμα σε όλα τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης… Επιτέλους η Ελλάδα απέκτησε Πρωθυπουργό, και από αύριο θα έχει και κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων.
Το όνομα, φωτογραφία και το βιογραφικό του κ. Λουκά Παπαδήμου συνοδεύουν την ειδησεογραφία για την νέα σελίδα στην πολιτική ζωή της Ελλάδας που ανοίγει με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμο.

Νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα χαρακτήρισαν την εξέλιξη οι Πρόεδροι Μπαρόζο και Ρομπάι. Έτοιμη να συζητήσει με τον κ. Παπαδήμο η κ. Μέρκελ.
Όμως θετικά αντέδρασαν βασικά και οι έλληνες, έτσι έδειξαν τα ρεπορτάζ ιδιαίτερα μετά τον πρώτο του λόγο, που ήταν απλός, ανεπιτήδευτος, ειλικρινής και υπεύθυνα αισιόδοξος.
«Δεν είμαι πολιτικός αλλά έχω αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου στην άσκηση οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» είπε ο κ. Παπαδημος. Οι πολιτικές που θα επιλεγούν από δώ και πέρα θα έχουν μεγάλη σημασία για την ευημερία του ελληνικού λαού. Η συμμετοχή στο ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας και θα διευκολύνει την χώρα και την ανάπτυξή της. Ενωμένοι θα πετύχουμε, σημείωσε ο κ. Παπαδήμος και οι φόβοι για επιστροφή στην δραχμή λές κι …εξαφανίστηκαν…

Το νέο ζητούμενο τώρα είναι τα στελέχη που θα αποτελέσουν την νέα κυβέρνηση και από τα τρία κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ και η πρώτη σύσκεψη ολοκληρώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ. Ο Αντώνης Σαμαράς, από την στιγμή που συμφώνησε να συμμετάσχουν και στελέχη του κόμματος του στην κυβέρνηση αυτή, έδωσε και την ανακοίνωση ότι τα ονόματα των κ. Αβραμόπουλου, Δήμα, Αρβανιτόπουλου και Μουρμούρα θα τεθούν υπ’ όψιν του κ. Παπαδήμου. Κλειστά παραμένουν τα χαρτιά για την συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ.
Η ορκωμοσία θα γίνει στις 2 το μεσημέρι και ο αρχιεπίσκοπος ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του για να είναι παρόν στην ορκωμοσία.

Thanks for reading Hellenic News of America

Από την Δευτέρα έχει σημασία να ορισθεί το χρονοδιάγραμμα, ώστε να δρομολογηθούν τα δύο μεγάλα θέματα που εκκρεμούν λόγω της ακυβερνησίας. Η εκταμίευση της 6ης δόσης και η ψήφιση της δανειακής σύμβασης και της Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img