Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Ο Μακεδόνας Απόστολος Τζικικώστας Στη μάχη διαδοχής προέδρου στη Ν.Δ

Ο Μακεδόνας Απόστολος Τζικικώστας Στη μάχη διαδοχής προέδρου στη Ν.Δ

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

Η υποψηφιότητά του αλλάζει άρδην το τοπίο

Σε αμηχανία οι «βαρώνοι» του κόμματος

 

Του Θανάση Μπολέτη- Δημοσιογράφου

Thanks for reading Hellenic News of America

Για την Hellenic News Of America

 

Έντονες είναι οι διεργασίες εκλογής νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, καθώς και νέες υποψηφιότητες εντάσσονται στην λίστα των διεκδικητών της ηγεσίας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έσπευσε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, αργά το Σάββατο ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζικικώστας. Αν και προέρχεται από πολιτική οικογένεια, έχει χαμηλό «προφίλ», και εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό, καθώς οι σπουδές του ξεχωρίζουν, από άλλους υποψηφίους. Η θητεία του ως πολιτικού αλλά και ως Περιφερειάρχη στην Κεντρική Μακεδονία θεωρείται εξαίρετη, όχι μόνο από τους πολίτες της Μακεδονίας αλλά και από όλη την Ελλάδα, που έτυχε να τον γνωρίσουν. Πολλοί γνωρίζουν ότι ο ίδιος και η οικογένειά του συνδέεται με την μεγάλη πολιτική οικογένεια των Καραμανλήδων. Ο ίδιος στην πολιτική του διακήρυξη ότι θα είναι υποψήφιος, έκανε λόγο, ότι θα εκτεθεί στη διαδικασία από τη βάση του κόμματος. Δηλαδή απέρριψε άλλες λύσεις. Μέχρι στιγμής στην αντίπερα όχθη μα τον κ. Τζικικώστα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όταν ετέθη θέμα εκλογής νέου προέδρου υπέβαλε την υποψηφιότητα του, αγνοώντας προφανώς τις επιθυμίες της αδελφής του Κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Οι πληροφορίες που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνουν και παίρνουν ότι τα δύο αδέλφια βρίσκονται σε πλήρη διάσταση απόψεων, και ο πατέρας τους ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. ένας ιστορικός ηγέτης, να βρίσκεται στο «μεταίχμιο», αλλά να κλίνει υπέρ του Κυριάκου. Βεβαίως στο παιχνίδι της διαδοχής, μάλλον θα μπει και ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ κ. Ευάγγελος Μείμαράκης, αλλά ακόμη ο ίδιος δεν έχει αποσαφηνίσει την θέση του. Προφανώς θα επιθυμούσε να είναι υποψήφιος αν δεν κατέβαινε ο κ. Τζικικώστας. Βεβαίως την ηγεσία της Ν.Δ την διεκδικούν ακόμη οκ Μάκης Βορίδης, η ‘Ολγα Κεφαλογιάννη, ο ¨Αδωνης Γεωργιάδης, ο Πέτρος Τατούλης, και δεν γνωρίζουμε ακόμη, πόσοι «σωτήρες» της παράταξης θα εμφανισθούν. Ο κ. Βορίδης που εκπροσωπεί την δεξιά πτέρυγα της Ν.Δ στηρίζεται από τον τέως Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Το επιχείρημά τους ότι με τον Βορίδη αρχηγό της Ν.Δ θα αποδυναμωθεί η Χρυσή Αυγή. Ο Πρώην Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής- σπεύδουν όλοι σε αυτόν, να τους δώσει «χρησμό».Τηρεί στάση αναμονής. Κάποιοι παρομοιάζουν τις λεκτικές του παρεμβάσεις στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, ως την «Πυθία». Δηλαδή «ήξεις αφίξεις». Είναι λυπηρό το φαινόμενο-σχολίαζε πολιτικός αναλυτής-εκατομμύρια ψηφοφόροι της Ν.Δ, να κρέμονται από τις επιθυμίες κάποιων «βαρόνων» του κόμματος. Να θεωρούν ότι οι

 

 

 

ψηφοφόροι της Ν. Δ. είναι κτήμα τους. Είχε προσθέσει μάλιστα, ότι αν οι ψηφοφόροι, του κόμματος δεν απεγκλωβιστούν από τους «κατ΄ επάγγελμα» προστάτες τους, ο τόπος δεν θα δει άσπρη μέρα. Στη Ν.Δ υπάρχουν προχωρημένα μυαλά, με επαγγελματικές περγαμηνές- όχι ανεπάγγελτοι- που μπορούν να δώσουν δύναμη και πνοή στο τόπο. Εχουμε την αίσθηση, τόνιζαν αξιόλογα στελέχη της Ν.Δ, ότι οι φίλοι, και ψηφοφόροι του κόμματος, σε καμία περίπτωση θα αντέξουν εκ νέου τα πολιτικά τζάκια. Απλώς ο Ελληνικός λαός έχει αφυπνισθεί, και δεν επιθυμεί να διαιωνίζονται στην Ελλάδα τριτοκοσμικές αντιλήψεις. Δηλαδή από τον «παππού στο εγγονό». Ελπίζουμε ότι θα δούμε κάτι καινούργιο στην πολιτική σκηνή του τόπου.

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img