Thursday, April 18, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟ kalofagas Peter Minakis μιλά στην Hellenic News of America και στον...

Ο kalofagas Peter Minakis μιλά στην Hellenic News of America και στον Παύλο Κοτρότσιο

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Είναι ένας ιδιαίτερος καλοφαγάς. Είναι ο καλοφαγάς Peter Minakis! Γεννημένος στο Τορόντο του Καναδά, με καταγωγή από τη Φλώρινα, ο Peter απαρνήθηκε τα οικονομικά και έκανε το χόμπι του επάγγελμα, προβάλλοντας την ελληνική και μεσογειακή διατροφή, μέσα από το επιτυχημένο blog του, kalofagas.ca αλλά και τη δουλειά του σε εστιατόρια.

Ο Peter Minakis ήταν ο executive chef στην πρόσφατη εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και μίλησε στον Παύλο Κοτρότσιο για την πορεία του, αλλά και για τα αγαπημένα του ελληνικά πιάτα!

O σεφ Πιτερ Μινακης ανάμεσα στον Παύλο Κοτρότσιο και στον Αγάπιο Κυρίτση, Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. ΦΩΤΟ: Hellenic News of America

Η συνέντευξη

Ποιος είναι ο Peter Minakis;

Γεννήθηκα στο Τορόντο με καταγωγή από το Αμύνταιο της Φλώρινας. Ξεκίνησα ως χόμπι τη μαγειρική με ένα food blog. Μετά από 5 χρόνια με προσκάλεσαν να γράψω ένα βιβλίο για τη Μεσογειακή κουζίνα και τώρα ετοιμάζω ένα ακόμη βιβλίο για τη Μεσογειακή κουζίνα.

Thanks for reading Hellenic News of America

Από τη στιγμή που ξεκίνησα και έγραψα το βιβλίο, αποφάσισα να κάνω τη μαγειρική full time job και δεν κοίταξα πίσω! Πριν ήμουν στον οικονομικό τομέα, ως σύμβουλος. Αυτό, όμως είναι πολύ καλύτερο σαν επάγγελμα, είναι μεγάλη η ευχαρίστηση να τρώνε τα φαγητά σου και να σου λένε οτι τα φαγητά σου τους φέρνουν αναμνήσεις από τη γιαγιά τους και τη μαμά τους και την Ελλάδα.

Έχεις το δικό σου fan club πλέον!

Έχω την ιστοσελίδα kalofagas.ca και έχουμε τους φαν μας! Αν κάποιος γνωρίζει απο ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, τότε με ξέρει.

Οι Δρ Πάνος Σταυριανίδης, Δρ Άγγελος Αθανασόπουλος, ο Παύλος Κοτρότσιος, ο σεφ Πίτερ Μινάκης, η Ερατώ Σπυρόπουλου, και η Μάγκι Σταυριανίδη. ΦΩΤΟ: Hellenic News of America

Ποιο είναι το δικό σου specialty;

Πολλά. Εξαρτάται από την εποχή. Για παράδειγμα αυτή την εποχή θα μπορούσαμε να έχουμε ένα λαβράκι στα κάρβουνα με λαδολέμονο με χόρτα και πατατοσαλάτα. Και στο τέλος μια καρυδόπιτα με παγωτό ή καρπούζι.

 

Ελληνικό κοκκινιστό. ΦΩΤΟ: Hellenic News of America

Απόψε τι θα δούμε εδώ στο Greek American Chamber of Commerce;

Έχουμε 4 πιάτα, κεφτεδάκια γιαουρτλου, γαρίδες με σάλτσα ούζου, τυροπιτάκι με τυρί και ξηρά σύκα και χταπόδι ψητό με φάβα. Το κυρίως είναι πολίτικο μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, λαχανικά εποχής και επιδόρπιο μια μοντέρνα μπουγάτσα από Σέρρες!

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img