Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Στον «αέρα» 13.000 εργαζόμενοι και 2.000 προμηθευτές ΕΚΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Του Θανάση Μπολέτη

Αθήνα 24 Την ανησυχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκαλεί η ένταξη στον πτωχευτικό κώδικα μίας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ της Ελλάδος με 13.000 εργαζόμενους και 2.000 περίπου προμηθευτές. Πρόκειται για την Εταιρία Μαρινοπούλος η οποία δραστηριοποιείται στις λιανικές πωλήσεις εδώ και δεκαετίες με πλήθος καταστημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που λόγω της οικονομικής κρίσης κάνει χρήση του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα. Εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν κάνει χρήση αυτής της διαδικασίας τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ανακοίνωσε ότι το Ταμείο ανησυχεί με τέτοιου είδους ανακοινώσεις, αναδεικνύει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι το ταμείο αναζητεί μέτρα με τους άλλους θεσμούς που θα ανακουφίζουν την Ελλάδα.

Σε αναμονή λοιπόν αυτών των μέτρων, αλλά προηγουμένως ας δούμε πως ένα κολοσσός του λιανικού εμπορίου έφτασε σε αυτό το σημείο. Όλοι οι οικονομικοί αναλυτές εστιάζουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην εταιρία Μαρινόπουλος στην οικονομική κρίση και στην μείωση της ζήτησης προίοντων λιανικού εμπορίου. Πρόβλημα στην εταιρία δημιούργησαν και τα capital control καθώς και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι τράπεζες οι οποίες αδυνατούσαν να προβούν σε γενναίες χρηματοδοτήσεις της εταιρίας η οποία ξεπερνούσε σε ετήσια βάση τον τζίρο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Ασαφαλώς δεν παραβλέπονται και οι λανθασμένοι χειρισμοί της διοίκησης της εταιρίας στους τομείς του Marketing και των προμηθειών. Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο γίνονται προσπάθειες να διασωθεί η εταιρία και να διατηρηθούν οι θέσεις των εργαζομένων. Ηδή εκδήλωσε επιθυμία να εξαγοραστεί η εταιρία Μαρινόπουλος από την ομοειδή εταιρία Σκλαβενίτης. Οι διεργασίες διάσωσης της εταιρίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Πάντως και από πλευράς κυβέρνησης διαμηνύεται προς κάθε κατεύθυνση ότι θα βρεθεί λύση ώστε οι εργαζόμενοι να μη χάσουν τις θέσεις τους.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img