Saturday, April 20, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΠαρουσιάστηκε ο ρόλος της εκπαίδευσης ως συντελεστή ανάπτυξης στην Ελλάδα

Παρουσιάστηκε ο ρόλος της εκπαίδευσης ως συντελεστή ανάπτυξης στην Ελλάδα

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Γενικού Προξένου της Νέας Υόρκης στις 4 Μάϊου τ.έ. η εκδήλωση παρουσίασης του ρόλου της εκπαίδευσης ως συντελεστή επίτευξης της ανάπτυξης στην Ελλάδα, καθώς και οι εκπαιδευτικοί δεσμοί ΗΠΑ-Ελλάδας, με αφορμή τον εορτασμό της εκατονταετούς παρουσίας στην Ελλάδα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας-ACG.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Ντίνος Κωνσταντίνου, τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες και οικονομικές συνέπειες τής πανδημίας και του πληθωρισμού λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε ανθεκτική, η Ελλάδα πλέον σημειώνει την υψηλότερη ανάπτυξη εντός της ΕΕ, με αποτέλεσμα οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές, όπως η Pfizer και η Microsoft, να διαπιστώνουν την ύπαρξη ευνοϊκού και ασφαλούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος και να προχωρούν σε επενδύσεις στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία της στήριξης των νέων επαγγελματιών που αποτελούν εχέγγυο για την βιωσιμότητα της οικονομίας και κοινωνίας καθώς και στη ραγδαία ψηφιοποίηση των υπηρεσιών στην Ελλάδα.

ΦΩΤΟ: ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ-
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Τονίζοντας ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ελλάδα έχουν θέσει την εκπαίδευση ως κορυφαία τους προτεραιότητα, ο κ, Κωνσταντίνου ανέφερε ότι έχουν υλοποιηθεί πολλές διμερείς συνεργασίες στον τομέα της εκπαίδευσης και σε αυτές το ACG έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο, καθώς ως μακροχρόνια πρωτοπόρο Κολέγιο με ποιοτικά προγράμματα προσέφερε στους αποφοίτους του απεριόριστες ευκαιρίες και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια ομαλή μετάβαση στον ανταγωνιστικό κόσμο της αγοράς, όπου η επιτυχία συναρτάται με ποιοτικά και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Στόχος του ACG είναι η προσέλκυση Αμερικανών και Ελληνοαμερικανών φοιτητών στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος του ACG David G. Horner παρουσίασε τρίλεπτο βίντεο για τα προγράμματα, τις υποδομές και δραστηριότητες του ACG στην Ελλάδα και περιέγραψε τα επιτεύγματα και τις προτεραιότητές του, καθώς και το συγκριτικό πλεονέκτημα των σπουδών στην Ελλάδα για τους Αμερικανούς φοιτητές.

ΦΩΤΟ: ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ-
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Τέλος, ο Πρόεδρος της Libra Group, Γιώργος Λογοθέτης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα διεθνούς πρακτικής άσκησης για επιλεγμένους φοιτητές, που έχει δημιουργήσει ο όμιλος Libra Group σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, το Deree και το Greek America Foundation. Παρουσίασε, επίσης, τρεις επιτυχημένες ιστορίες φοιτητών που επωφελήθηκαν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση και γευσιγνωσία βιολογικών οίνων από το κτήμα Ζαφειράκη.

ΦΩΤΟ: ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ-
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

ΠΗΓΗ: ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ- ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img