Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΠεριοδεία της γγ Ιθαγένειας στις ΗΠΑ για την ενδυνάμωση των σχέσεων των...

Περιοδεία της γγ Ιθαγένειας στις ΗΠΑ για την ενδυνάμωση των σχέσεων των Ελλήνων της διασποράς με το ελληνικό κράτος

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Περιοδεία στις ΗΠΑ πραγματοποίησε κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Μπαλέρμπα, από τις 24 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε διαδοχικά τη Βοστώνη, το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, πολιτείες στις οποίες διαβιεί μεγάλος αριθμός Ελλήνων ομογενών και είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν πέραν από την ενίσχυση των πολιτισμικών και συναισθηματικών δεσμών των συμπατριωτών μας με τη μητέρα Ελλάδα, η ενημέρωσή τους για τις αλλαγές στην κτήση ιθαγένειας, την απλοποίηση των συναλλαγών των Ελλήνων της Διασποράς με το ελληνικό κράτος καθώς και για τη δυνατότητα που έχουν πλέον (όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις) να ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σημαντικά υψηλό υπήρξε το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι ομογενειακές οργανώσεις καθώς και εκπρόσωποι των ομογενών μας για τη δυνατότητα να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και να ανανεώσουν τους δεσμούς τους με το ελληνικό κράτος, είτε για συναισθηματικούς σκοπούς, είτε επειδή διαθέτουν περιουσία στη χώρα μας, ενώ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από μερίδα ομογενών για να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Λόουελ της Μασαχουσέτης, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο και άλλους εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ενώ είχε επίσης και συναντήσεις εργασίας με ακαδημαϊκά και επιστημονικά σωματεία ομογενών και μέλη της Ομογένειας που διαπρέπουν στις ΗΠΑ και εργάζονται υπέρ της προβολής της πατρίδας μας.

Thanks for reading Hellenic News of America

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών μετέβησαν στις ΗΠΑ, προκειμένου να ενημερώσουν τους Έλληνες της Διασποράς για ζητήματα που αφορούν στην ενδυνάμωση της σχέσης τους με το ελληνικό κράτος και στην επίλυση τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img