Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ...

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

  • Ν. Παππάς: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα στρατηγικό όραμα προς τη νέα ανάπτυξη. Η χώρα μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικός κόμβος εμπορίου. Τώρα είναι η ώρα να καταστεί και ψηφιακός κόμβος»

                           

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε σήμερα το πρωί στην Κοζάνη συνάντηση-συζήτηση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με τους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας και του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Νίκος Παππάς τόνισε –μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα στρατηγικό όραμα προς τη νέα ανάπτυξη. Η χώρα μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικός κόμβος εμπορίου. Τώρα είναι η ώρα να καταστεί και ψηφιακός κόμβος. Προϋπόθεση για αυτό είναι, όμως, η ύπαρξη αξιόπιστων δικτύων.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η δημιουργία του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αποδεικνύει την πολιτική βούληση να προχωρήσουμε προς τη νέα ανάπτυξη. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τη διείσδυση των νέων τεχνολογιών. Είναι 26η στους 28. Αυτό μπορεί να ακούγεται απογοητευτικό, αλλά συνιστά ταυτόχρονα και μια ευκαιρία. Ευκαιρία να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας, συντονισμένα, ώστε να πετύχουμε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

Είναι επίσης αλήθεια ότι η Ελλάδα υστερεί και στο ποσοστό των εργαζόμενων-απόφοιτων πληροφορικής και νέων τεχνολογιών. Η κρίση έπληξε ιδιαίτερα το συγκεκριμένο κλάδο σε ό,τι αφορά τη διαρροή του ανθρώπινου δυναμικού προς το εξωτερικό. Ο πληροφορικάριος παίρνει το μυαλό του και φεύγει. Ο αγρότης δεν μπορεί να πάρει το χωράφι μαζί του. Είναι ανάγκη να χαράξουμε, όλοι μαζί, Πανεπιστήμια, φορείς, επαγγελματικές ενώσεις, επιμελητήρια και Πολιτεία, ώστε αυτή η εικόνα να αλλάξει άμεσα.

Ηδη, τις επόμενες ημέρες αναλαμβάνουμε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πρωτοβουλία συντονισμού των ενεργειών των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, ώστε να καλύψουμε το κενό. Σε αυτό το πλαίσιο, η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών αλλά και το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μπορούν να αναλάβουν σημαντικό ρόλο.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθυστερούμε. Η Πολιτεία οφείλει να προχωρήσει, λαμβάνοντας μέριμνα, όμως, ώστε κανείς Ελληνας να μη μείνει πίσω, είτε ζει σε κάποιο αστικό κέντρο, είτε στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Κοζάνης».

Τα θέματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας έθεσαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνης Τουρλιδάκης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Νίκος Ασημόπουλος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Δημήτρης Μαυροματίδης.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
  2. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά τη συνάντηση-συζήτηση με τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου και του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img