Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceCultureΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ HELLENIC...

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ HELLENIC NEWS OF AMERICA

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

«Ο πατέρας μου είχε ένα όνειρο: Να εργαστεί για την ένωση του ελληνισμού στην Αμερική και να μην ξεχάσουμε ποτέ από πού προερχόμαστε».  Με αυτά τα λόγια, η συνεκδότρια της Hellenic News of America, Αφροδίτη Κοτρότσιου, έδωσε το στίγμα των προσπαθειών του ιδρυτή της εφημερίδας, Πολ Κοτρότσιου, κατά τον εορτασμό των 29 ετών από την έναρξη κυκλοφορίας της, που αποδείχθηκε – και συνεχίζει να αποδεικνύεται – κομβική για τον ελληνισμό της Βορείου Αμερικής.

Η επετειακή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στο Concordville Inn, χαρακτηρίστηκε από μαζική προσέλευση επιφανών ομογενών, και όχι μόνο, οι οποίοι προέρχονταν από όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής: Επιτυχημένοι ιατροί, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, νομικοί, εισαγγελικοί λειτουργοί, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων αλλά και απλοί αναγνώστες της εφημερίδας, η οποία, σε εποχές που η πληροφόρηση ήταν δύσκολη και η γνώση των αγγλικών πλημμελής, φύλαξε «ελληνικές Θερμοπύλες» και αποτέλεσε πολύτιμο εργαλείο για τον Έλληνα στις Πολιτείες Mid-Atlantic States και παραπέρα.

«Αφιέρωσα 30 χρόνια σε αυτήν την προσπάθεια.  Για εμένα είναι μια ιστορία ζωής, στερήθηκα χρόνο από την προσωπική μου ζωή, από αυτό που σπούδασα στην Θεσσαλονίκη και στην Αμερική και την οικογένειά μου. Η Hellenic News of America είναι ένας φορέας που δεν παρέχει μόνο ενημέρωση.  Μέσα από τις δράσεις μας, από το HERMES EXPO, διασυνδέουμε τους Έλληνες και φέρνουμε στις ΗΠΑ εκπροσώπους Δήμων, Περιφερειών αλλά και επιχειρήσεων με αυτόν τον σκοπό», ανέφερε ο κ. Κοτρότσιος, ο οποίος πίστεψε στο εγχείρημα της Hellenic News το μακρινό 1987, και τελικά είδε τις εκτιμήσεις και τις προσπάθειές του να αποδίδουν καρπούς.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, εκτός από την 29η επέτειο, εστίαζε και στην βράβευση έξι έκλεκτών μελών του ελληνισμού, ως αναγνώριση της επαγγελματικής τους καταξίωσης αλλά και κοινωνικής προσφοράς τους αλλά και της προσπάθειας διασύνδεσης της ομογένειας με την Ελλάδα: Επρόκειτο για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Δρα Κωνσταντίνο Φούσα, τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, πρόεδρο της ΚΕΔΕ και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δρα Γεώργιο Πατούλη, τον διακεκριμένο Διευθυντή Καρδιοθωρακικής και Καρδιοαγγειακής Χειρουργικής του Lankenau Heart Institute, Δρα Κωνσταντίνο Πλέστη, τον έμπειρο γιατρό Δρα Πήτερ Πατούκα, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κονέτικατ – και Διευθυντή του Ελληνικού Οργανισμού «ΠΑΙΔΕΙΑ» – Ηλία Τομάζο και την τουριστική πράκτορα Ελένη Πούλος.

«Οι άνθρωποι αυτοί που βραβεύτηκαν σήμερα δεν επιλέχθηκαν τυχαία.  Υπάρχει μια μόνιμη Επιτροπή η οποία τους επέλεξε και για να καταλήξει στην απόφαση έλαβε υπόψη της και το ανάλογο ‘feedback’», εξήγησε ο κ. Κοτρότσιος.

Thanks for reading Hellenic News of America

«ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

Στον σημαντικό ρόλο της Hellenic News of America, ο οποίος έχει ξεπεράσει πλέον το πεδίο ενός απλού Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης, εστίασαν οι παρευρισκόμενοι, οι περισσότερο εκ των οποίων τόνισαν ότι παρακολουθούν την πορεία της Hellenic News of America από την ίδρυσή της.

«Είναι μια πάρα πολύ όμορφη εκδήλωση, μια γιορτή του ελληνισμού και της ρωμιοσύνης.  Αυτή η εφημερίδα ενώνει τον ελληνισμό, δημιουργεί γέφυρες και κρατά την ομογένεια κοντά.  Ό,τι έχει κάνει είναι αξιοσημείωτα και άξια συγχαρητηρίων», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της Sigmapharm Laboratories, Δρ. Σπύρος Σπυρέας, ενώ ο Καθηγητής Καρδιολογίας, Γιάννης Πανίδης, εστίασε στις διαχρονικές προσπάθειες του Παύλου Κοτρότσιου για την προώθηση του ελληνισμού.

«Τον Παύλο τον ξέρω από παλιά.  Η προσπάθειά του αξίζει υποστήριξη, καθώς συνδέει και προωθεί τον ελληνισμό.  Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία, καθώς προσφέρει ένα ζωντανό έργο για τους Έλληνες στην ξενιτιά.  Είναι ένας συνδετικός κρίκος για τους Έλληνες», είπε μεταξύ άλλων.

Η εκδήλωση της Hellenic News of America ήταν και βασικός λόγος του ταξιδιού του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, στις ΗΠΑ, ο οποίος έφτασε εγκαίρως στο Concordville Inn και τόνισε ότι η βράβευσή του δεν έχει τυπικό χαρακτήρα, αλλά διαθέτει και έναν σημαντικό συμβολισμό.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να βρισκόμαστε στην χαρά μιας εφημερίδας που έχει προσφέρει πολλά στην ενημέρωση της ομογένειας.  Η εκδήλωση αυτή της Hellenic News of America μας δίνει ακόμη την ευκαιρία να βρεθούμε με σημαντικούς ομογενείς και ιδιαίτερα γιατρούς.  Το βραβείο που μας δίνουν εμπεριέχει έναν συμβολισμό: Αντικατοπτρίζει την ανάγκη του ελληνισμού για ενότητα, που θα έχει ως αποτέλεσμα μια καλύτερη Ελλάδα», δήλωσε .

Από την πλευρά του, ο Δρ. Κωνσταντίνος Πλέστης, δραστηριοποιείται στην Φιλαδέλφεια τα τελευταία τρία χρόνια, έπειτα από μακρά θητεία στο Lenox Hill Hospital της Νέας Υόρκης, ευχαρίστησε την Hellenic News of America για την απόφαση να τον βραβεύσει στην ιδιαίτερα σημαντική 29η επέτειο.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα που βραβεύομαι από την Hellenic News.  Είναι μια αναγνώριση προς το πρόσωπό μου από την ελληνική ομογένεια και το ελληνικό στοιχείο.  Η εκδήλωση αυτή είναι πολύ σημαντική και υπάρχει μεγάλη προσέλευση», τόνισε ο κ. Πλέστης.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Κοτρότσιος, η παρουσία του Δρα Πλέστη στην Φιλαδέλφεια θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμη και για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αφού θα δοθεί η ευκαιρία σε φοιτητές Ιατρικής να κάνουν πρακτική στο Lankenau Heart Institute, βιώνοντας μια σημαντική εμπειρία και, ανοίγοντας, ενδεχομένως, μια πολύ χρήσιμη επαγγελματική πύλη, κατόπιν πρότασης και πρωτοβουλίας της Hellenic News of America.

«Θα είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών.  Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ υπάρχει συνεργασία τόσο με τον Δήμο όσο και την Περιφέρεια», διευκρίνισε ο κ. Κοτρότσιος,  Η προώθηση αυτής της ιδέας έγινε σε συνεργασία με τους κ.κ. Πλέστη και Φούσα, που επίσης, όπως προαναφέρθηκε, βραβεύθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι αναγνωρίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο το έργο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και η προσπάθεια που γίνεται να μειώσουμε το ποσοστό θνητότητας από τις καρδιακές παθήσεις.», είπε ο κ. Φούσας.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε γνωστή μια ακόμη σημαντική δράση της Hellenic News of America, καθώς, σε συνεργασία με την National Gus Energy, θα δοθεί η δυνατότητα σε ομογενείς να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνή ηλεκτρική ενέργεια, με αξιοποίηση του φυσικού αερίου.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε ότι όσοι αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία θα ωφεληθούν σε μεγάλο ποσοστό, δίνοντας παραδείγματα με σχετικούς αριθμούς.

ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Όπως προαναφέρθηκε, τα πρόσωπα που έδωσαν το «παρών» εστίασαν στον σημαντικό ρόλο που παίζει η Hellenic News of America στην ενημέρωση της ομογένειας, αναγνωρίζοντας την συνέπεια και την επιμονή με την οποία διατηρείται στον χώρο των ΜΜΕ.

Η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Αθανασία Παπατριανταφύλλου, ταξίδεψε στην Πεννσυλβάνια για την εκδήλωση και χαρακτήρισε την Hellenic News of America «μια από τις ιστορικότερες εφημερίδες της ελληνικής ομογένειας.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στην Πεωνσυλβάνια σήμερα για την γιορτή της Hellenic News, μιας από τις ιστορικότερες εφημερίδες της ομογένειας, η οποία συμβάλει στην καλλιέργεια των σχέσεων με την πατρίδα».

Για το “σημαντικό έργο που έχει προσφέρει η Hellenic News of America στην ενημέρωση της ομογένειας» έκανε λόγο

Σχολιάζοντας τον κατεξοχήν ρόλο της Hellenic News of America ως Μέσου Ενημέρωσης, ο Παύλος Κοτρότσιος παραδέχτηκε ότι «τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το 1987», ιδίως σε ό,τι αφορά στην διατήρηση της γλώσσας, ξεκαθάρισε όμως ότι η εφημερίδα ακολουθεί τις επιταγές της εποχής και προχωρά προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Είναι πράγματι δύσκολο να διατηρηθεί η ελληνική γλώσσα.  Παρόλα αυτά όμως εμείς επιμένουμε.  Στηρίζουμε τα Charter Schools, αλλά και τα ελληνικά σχολεία της Μητρόπολης Νέας Υερσέης, τα οποία βέβαια δεν είναι ημερήσια αλλά απογευματινά.  Είναι κι ένας από τους λόγους που βραβεύουμε σήμερα τον Καθηγητή κ. Τομάζο, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην διατήρηση και διάδοση του ελληνισμού», τόνισε ο κ. Κοτρότσιος, ο οποίος υπενθύμισε ότι η εφημερίδα είναι πλέον δίγλωσση, ενώ προανήγγειλε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα social media, το διαδίκτυο και την καθιέρωση μιας WEB TV.

Πάντως, υπήρξαν και πρόσωπα που εκτίμησαν ότι η Ελλάδα δεν έχει στηρίξει όσο θα έπρεπε την Hellenic News of America και την εν γένει προσπάθεια διασύνδεσης της πατρίδας με την ομογένεια.

«Συνεργάζομαι 27 χρόνια με τον Πολ Κοτρότσιο και θαυμάζω το έργο του.  Θα έπρεπε να τον στηρίζει και η πατρίδα μας σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να το κάνει όσο θα έπρεπε», τόνισε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Βασίλειος Ματαράγκας.

Τέλος, o Θεόδωρος Τσαφαντίνος, ο οποίος έλαβε ξεχωριστό βραβείο για την προσφορά του στην εκπαίδευση, δήλωσε «αναγνώστης της εφημερίδας τα τελευταία 25 χρόνια» και πως πρόκειται «για μια εφημερίδα που ενημερώνει και ομορφαίνει τον ελληνισμό», ενώ ο πρώην Ύπατος πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Κώστας Χατζηστεφανίδης, εξέφρασε την ευχή «να είναι παρών και στα 50 χρόνια της εφημερίδας».

ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ

«Η Hellenic News είναι μια τεράστια δύναμη για τον ελληνισμό και διατηρεί την κληρονομιά μας», σχολίασε ο Δρ. Αντώνης Σκιαδάς, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής του προγράμματος.  Μετά την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων, ακολούθησε η ομιλία της συνεκδότριας της Hellenic News of America, Αφροδίτης Κοτρότσιου, η οποία παρουσίασε την πορεία της εφημερίδας μέσα από τα δικά της μάτια, από την περίοδο δηλαδή που ήταν παιδί μέχρι να ενηλικιωθεί και σιγά – σιγά να δραστηριοποιηθεί.

«Θέλουμε να φέρουμε τους Έλληνες πιο κοντά μας», ανέφερε και χειροκροτήθηκε θερμά, ενώ ο Παύλος Κοτρότσιος  προανήγγειλε μια σειρά ακόμη μεγαλύτερων εκδηλώσεων μέσα στο 2017, αυτήν την φορά για τα 30 χρόνια της εφημερίδας.

«Η εκδήλωση αυτή ήταν ο προπομπός για τις αντίστοιχες που θα πραγματοποιηθούν για την συμπλήρωση των 30 ετών της Hellenic News of America.  Θα πρόκειται για εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο, Βαλτιμόρη, Ουάσιγκτον και Φιλαδέλφεια.  Δεν είμαστε ένα απλό Μέσο Ενημέρωσης, κάνουμε κι άλλα πράγματα, το Ελληνοαμερικανό Εθνικό Συμβούλιο είναι εδώ και συνεχίζουμε».

Τις ευχαριστίες τους στην Hellenic News εξέφρασαν και από το μικρόφωνο οι βραβευθέντες, με μοναδικό απόντα τον κ. Τομάζο λόγω επαγγελματικού φόρτου, εκ μέρους του οποίου παρέλαβε το βραβείο η κόρη του.

Μετά τις ομιλίες και τις βραβεύσεις, ακολούθησε ηπειρώτικο γλέντι υπό τους ήχους της Ορχήστρας του Σταύρου Θεοδώρου.

Παρόντες ήταν ακόμη, μεταξύ άλλων, οι Α΄και Β’ Αντιπρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Δημήτριος Χίος και Χρήστος Χρηστάκης αντίστοιχα, ο Γραμματέας Δρ. Παναγιώτης Μπαλταζής, ο Γενικός Εισαγγελέας του Ντέλαγουερ, Τζακ Γουίλαν, η Βοηθός Εισαγγελέα Ντέλαγουερ Σταυρούλα Κοτρότσιου, η Βοηθός Εισαγγελέα Φιλαδέλφεια, Ευαγγελία Μάνος, ο Αντιπρόεδρος της  Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφεια, Γεώργιος Μανιάτης, ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Γεώργιος Μαραφάτσος, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γεώργιος Ζαπάντης, κ.ά.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img