Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΠοιος ειναι υπευθυνος για την καταντια της Ελλαδας.

Ποιος ειναι υπευθυνος για την καταντια της Ελλαδας.

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

HNA logo1 copy web

Ποιος ειναι υπευθυνος για την καταντια της Ελλαδας.

 

Υπευθυνοι για την καταντια της χωρας ειναι:

 

Thanks for reading Hellenic News of America

α) Η πληοψηφια του Ελληνικου λαου και τα πολιτικα κομματα που τον εκφραζουν, τα οποια αλλωστε αντιπροσωπευουν τη μεση συνειδηση του. β) Οι «εθνικιστικες» και «ουτοπικες» συνθηματολογιες που προβαλονταν απο πολιτικες ηγεσιες και η υιοθετηση τους απο την συντριπτικη πλειοψηφια του «βολεμενου λαου». γ) Οι βολεμενοι που επεδιωξαν την διαφθορα για την προσωπικη τους ανελιξη, μεσα απο τις πελατειακες πολιτικες και εργολαβικες διεργασιες. Ολοι οι «εργαζομενοι» δεν ειναι εργαζομενοι αλλα μερικοι περιεργαζομενοι. δ) Η δημοσια διοικηση και οι βολεμενοι σʼαυτην. ε) Οι προνομιουχοι δημοσιοι υπαλληλοι, με τα αλισβερισια, τις κοπανες, τα επιδοματα, τις μακροχρονιες διακοπες και τις ”αλλοτριες” εργασιες που μερικοι ασχολουνται παραλληλα με το “λειτουργημα”, συνεβαλαν και συμβαλουν στην καταρευση της χωρας.

Να γινω πιο σαφης και χωρις μισολογα σαν αυτα που ακουγονται στη Βουλη απο τα κομματα συμπεριλαμβανομενης της αριστερας που λεει τις μισες αληθειες για τους εργαζομενους.

 

Απο που να αρχισει και που να τελειωσε καποιος.

 

1. Απο τους εφοριακους και «τελωνες», που κλεινουν τα ματια, (με το αζημειωτο ???) και βοηθουν τους φοροφυγαδες και τις “off shore” μαϊμουδες επιχειρησεις, που ιδρυουν καποιοι αλλοι συναδελφοι τους του Δημοσιου τομεα, αλλα και των ΔΕΚΟ, μερικοι ταγοι της εξουσιας, αλλα και λυμενονομενοι το δημοσιο ιδιωτες??

 

2. Απο μεσους και προς τα ανω υπευθυνους των πολεοδομιων, που κλεινουν τα ματια και εκδιδουν παρανομες αδειες (με το αζημειωτο ???), με αποτελεσμα καθε φορα που πιανει βροχη η γινεται κανενας σεισμος να πνιγονται και να καταρρεουν οι αυθαιρετοι λαδωνοντες? Και ακομη να ρυπαινεται το περιβαλλον απο τις “αδειοδοτηθεισες “νομιμα” βιομηχανιες?

 

3. Απο τους γιατρους, που κλεινουν τα ματια στους αρρωστους των ραντζων αφηνοντας τους να υποφερουν, μεχρι θανατου καμια φορα, μεχρι να χωθει στην τσεπη το φακελλακι? Και ακομη απο τις υπερτιμολογημενες παραγγελιες μηχανηματων που βρισκονται στις αποθηκες των νοσοκομειων αχρησιμοποιτα, ενω οι μιζες εχουν ηδη καταχωνιαστει σε τσεπες και τραπεζικους λογαριασμους?

 

4. Απο τους φαρμακοποιους με το κλειστο τους επαγγελμα, που σε συνεργασια με τους γιατρους και φαρμακευτικες εταιριες εχουν γδυσει και ρημαξει ολα τα συνταξιοδοτικα ταμεια, εκμεταλευομενοι την αδυναμια του “απληροφορητου λαου” που ζει στη νιρβανα του?

 

5. Απο τους “επιορκους” καθηγητες του δημοσιου, που το μεγαλυτερο μερος τους, επιδιδεται σε «φροντιστηριακες επιχειρησεις», παραμελωντας το «λειτουργημα» και διδασκοντας τα παιδια την παρανομια μεσω του παραδειγματος? Προσερχονται στα σχολεια τον Σεπτεμβρη μετα μακροχρονιες διακοπες στο εξωτερικο και τα νησια με τα σκαφη αναψυχης αποκτημενα με αφορολογητα χρηματα (αυτο αφορα και αλλους κλαδους υπαλληλων του γενικοτερου δημοσιου τομεα) των προαναφερθεισων επιχειρησεων, λειτουργουν ενα μηνα και αφου εξασφαλισουν τα ιδιαιτερακια τους τραβανε και μια απεργια διαρκειας μεχρι τα Χριστουγεννα και πληρωνονται και τα μη δεδουλευμενα?

 

(Μετα τα παιδια, παραδειγματιζομενα, τραβουν και αυτα μια κατευθυνομενη απεργια μετα τις γιορτες για να «αποκαταστησουν» και μερικες βιτρινες και να παρατεινουν τις διακοπες των “μεντορων” τους).

 

6. Απο τις διορισμενες επιτροπες και τους αργομισθους με τους παχηλους μισθους και εξοδα παραστασεως, που πιανουν τις καρεκλες μεσω των πολιτικων πελατειακων σχεσεων ? (Golden boys κλπ)

 

7. Απο τους «κακομοιρους» δημοσιους λιμενεργατες με το κλειστο επαγγελμα που κλεινουν τα λιμανια για να την πληρωνει ο κακομοιρος Ελληνας μεροκαματιαρης??

 

8. Απο τον θρησκευτικο κληρο, που εκτος απο τα δωρα στα «τρισαγια», τσεπονεται και τον μισθο του δημοσιου, ενω ο «μη κερδοσκοπικος» οργανισμος τους ειναι κυριος μετοχος της Εθνικης Τραπεζας, στην οποια διεκδικει μερτικο στο διοικητικο συμβουλιο? (Χωρια τις επιχειρησεις τυπου Βατοπεδι)

 

9. Απο τις μιζες δισεκατομυριων στις προμηθειες των ενοπλων δυναμεων, με τα τεχνασματα της υπερτιμολογησης, αλλα και παραγγελιων αχρηστων υλικων?

 

10. Απο τους κομματικους επιτηδιους «καλωδιωμενους» δημοσιους υπαλληλους και μη, που ιδρυσαν μελετητικες εταιριες «μαϊμουδες» για να εξαφανιζουν τα πακετα συγκλισης πριν φτασουν στον προορισμο τους?

 

11. Απο μηχανικους ελεχτες (δημοσιους υπαλληλους ) των υπουργειων που διατηρουσαν και διατηρουν γραφεια εκδοσης αδειων με τα γνωστα περιβαλλοντολογικα επακολουθα, δινοντας μερικα ψιχουλα σε νεους ανεργους υπογραφοντες πτυχιουχους «συναδελφους» τους?

 

12. Απο τους παρανομα επιδοτουμενους αγροτες με τα διπλοζυγισματα και την επιστροφη ΦΠΑ για ʽμαϊμουδεςʼ τιμολογια?

 

13. Απο τα νομιμα δικηγοροσημα που εχει επιβαλει η δικηγορικη πλειοψηφια της βουλης, για οποια συμβολαιγραφικη πραξη, χωρις προσφορα υπηρεσιων?

 

Η λιστα δεν εχει τελειωμο.

 

Καποτε θα ερχοταν και ο λογαριασμος.

 

Οι “εργαζομενοι” . κυριως στη διογκομενη δημοσια διοικηση ειναι αυτοι που ενοχλουνται για τους παρανομους και μη μεταναστες, γιατι τους χαλουν την ησυχια και τις διακοπες , (ρατσισμος σε ολο του το μεγαλειο), δεν δινουν σημασια στον ανεργο πλησιον, δεν συμεριζονται τις δυσκολιες των χαμηλομισθων του ιδιωτικου τομεα που ισως την επομενη δεν εχουν εργασια και ψωμι.

 

Αν η δημοσια διοικηση λειτουργουσε σωστα δεν θα μπορουσαν οι επιτηδιοι-λαμογια, δημοσιου και ιδιωτικου να επιβιωνουν επʼ αοριστο.

Φυσικα δεν σημαινει οτι ολοι οι δημοσιοι λειτουργοι πρεπει να μπουν στο ιδιο τσουβαλι, γιατι υπαρχουν και μερικοι που κανουν σωστα τη δουλεια τους. Μερικοι λογω ηθους και μερικοι γιατι δεν τους δινεται η ευκαιρια να “ευημερησουν”.

Η κριση δεν ειναι μονο Ελλαδικη. Ειναι κριση του συστηματος και συνεχως θα βαθαινει. Οι μικροι και “υπαναπτυκτοι” οικονομικα κοινωνικα και πολιτιστικα οπως ειμαστε οι Ελληνες θα πληρωσουν πρωτοι.

 

Εισαι μεσα στο συστημα θα υποστεις και τις συνεπειες.

 

Δεν εισαι θα υποστεις αλλες συνεπειες ισως και πιο οδυνηρες. Αυτα δεν τα εχουν λαβει φαινεται υποψη ωρισμενοι που κατηγορουν το συστημα χωρις να προτεινουν και κατι αλλο.

 

Η κατρακυλα θα συνεχιζεται, διοτι το μυστηριο της ανομιας ηδη ενεργειται οπως λεει και η Αγια Γραφη. Η διακυβερνηση των κρατων περνα σε μια παγκοσμια κεντρικη κυβερνηση τεχνοκρατων που τα παντα τα βλεπουν σαν αριθμους, ακομη και τον ανθρωπο, που τελικα θα σφραγισουν. Ολοι φακελωμενοι και κανεις δεν θα μπορει νʼαγοραζει η πουλα αν δεν ειναι σφραγισμενος (Αποκαλυψη κεφαλαιο 13:… . 16 Και εκαμνε παντας, τους μικρους και τους μεγαλους και τους πλουσιους και τους πτωχους και τους ελευθερους και τους δουλους, να λαβωσι χαραγμα επι της χειρος αυτων της δεξιας η επι των μετωπων αυτων, 17 και να μη δυναται μηδεις να αγοραση η να πωληση, ειμη ο εχων το χαραγμα, η το ονομα του θηριου η τον αριθμον του ονοματος αυτου. )

 

Επικαιρη ειναι και φραση του ευαγγελιστη Ιωαννη σε μια απο τις επιστολες:

 

…18 Παιδια, εσχατη ωρα ειναι, και καθως ηκουσατε οτι ο αντιχριστος ερχεται, και τωρα πολλοι αντιχριστοι υπαρχουσιν• οθεν γνωριζομεν οτι ειναι εσχατη ωρα. 19 Εξ ημων εξηλθον, αλλα δεν ησαν εξ ημων• διοτι εαν ησαν εξ ημων, ηθελον μενει μεθʼ υμων• αλλα εξηλθον δια να φανερωθωσιν οτι δεν ειναι παντες εξ ημων. (Αʼ Ιωαννη κεφ. 2)»

 

Για την Ελλαδα, οσο ηταν η δραχμη, εξεδιδετο πληθωρικο νομισμα και η κατασταση σπρωχνονταν προς τα πισω. Με το ΕΥΡΩ αλλαξαν οι οροι. Τωρα ηθρε η ωρα του ταμειου ειτε λεγεται ΔΝΤ ειτε ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ (Ταμεια και τα δυο). Ετσι λοιπον μη ψαχνουμε για υπευθυνους, γιατι ολοι ειμαστε συνυπευθυνοι για την καταντια. Η διαφθορα μικρη η μεγαλη εχει διεισδυσει σε ολα τα στρωματα της Ελληνικης κοινωνιας και δεν νομιζω ειναι αναστρεψιμη. Τα πραγματα θα πηγαινουν απο το κακο στο χειροτερο, οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και σε παγκοσμιο επιπεδο. Οι μικρες χωρες πληρωνουν πρωτες το τιμημα της κρισης του διεθνους συστηματος. (Τελευταια αυτοκρατορια. Προφητευμενο και αυτο απο τον προφητη Δανιηλ)

 

Τελος θα ηθελα να επισημανω οτι η πολυδιαφημισμενες «εθνικη ανεξαρτησια» και «δημοκρατια» περνουν μεσα απο προσωπικες θυσιες, και με “αυταρκεια μετ ευσεβειας”

 

«Εθνικη ανεξαρτησια» και «δημοκρατια» ειναι ουτοπικες ενοιες γιατι, σε οποια οντοτητα δειχνουμε δουλικη υπακοη ειμαστε δουλοι εκεινης της οντοτητας, ειτε λεγεται πελατειακη σχεση, ειτε εργολαβικη, ειτε ΔΝΤ, ειτε Ευρωπαικο Ταμειο, οπως επισημαινεται και στην Καινη Διαθηκη Επιστολη προς Ρωμαιους κεφ 6:… 16 Δεν εξευρετε οτι εις οντινα παριστανετε εαυτους δουλους προς υπακοην, εισθε δουλοι εκεινου εις τον οποιον υπακουετε, η της αμαρτιας προς θανατον η της υπακοης προς δικαιοσυνην;

 

Η εθικη ανεξαρτησια και κατʼ επεκταση η δημοκρατια περνουν μεσα απο την ηθικη και την αυταρκεια ενος λαου αλλα και των επι μερους ατομων γενικα που τον απαρτιζουν. Η χλιδη με δανεικα φερνει την απελπισια και την κατρακυλα, σαν αυτη που περνα σημερα η χωρα. Παλι η Αγια Γραφη ειναι ευστοχος και σε τουτη την περιπτωση. Επιστολη Αʼ προς Τιμοθεο κεφ 6: 6 Μεγας δε πλουτισμος ειναι η ευσεβεια μετα αυταρκειας. 7 Διοτι δεν εφεραμεν ουδεν εις τον κοσμον, φανερον οτι ουδε δυναμεθα να εκφερωμεν τι·8 εχοντες δε διατροφας και σκεπασματα, ας αρκωμεθα εις ταυτα. 9 Οσοι δε θελουσι να πλουτωσι πιπτουσιν εις πειρασμον και παγιδα και εις επιθυμιας πολλας ανοητους και βλαβερας, αιτινες βυθιζουσι τους ανθρωπους (και κρατη. Σημειωση δικη μου) εις ολεθρον και απωλειαν.

 

Δια ταυτα: Μονονο Ο Χριστος σωζει και η μελετη και εφαρμογη του Ευαγγελιου του. Εκει θα βρεθουν ολες οι συνταγες και οι απαντησεις για τη «Σωτηρια» ατομων και λαων.

 

Κριτων Γκιοκας

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img