Saturday, April 20, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Πρωτοφανής υποδοχή του ¨Ελληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα: Good job...

Πρωτοφανής υποδοχή του ¨Ελληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα: Good job Alexis, Congratulations, See you later.

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Μπαράκ Ομπάμα: Good job Alexis, Congratulations, See you later.

Μπιλ Κλίντον: Alexis,γιατί οι ‘Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες δεν επενδύουν στην Ελλάδα. Τι συμβαίνει;

Άρθρο του Θανάση Μπολέτη- Δημοσιογράφου

Για την Hellenic News Of America

H επίσκεψη του ‘Ελληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αναδεικνύεται ως μείζον πολιτικό γεγονός, αν ληφθεί υπόψη, ότι η υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, θα την ζήλευαν όχι μόνο οι προκάτοχοί του, αλλά και ηγέτες άλλων χωρών. Είναι γεγονός ότι ο νέος Πρωθυπουργός της Έλλάδος σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και επαφές που είχε αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Κ. Μπαράκ Ομπάμα τον συνέστησε στην σύζυγό του Μισέλ λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας έχει στο ενεργητικό του τρείς απανωτές εκλογικές νίκες.

Thanks for reading Hellenic News of America

Αφού τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή δουλειά, ανανέωσε το ραντεβού του με τον Ελληνα Πρωθυπουργό. Ίσως και ο κ. Τσίπρας δεν φανταζόταν ότι θα δεχόταν τέτοια υποδοχή. Εκεί που ο κ. Τσίπρας αισθάνθηκε να τον αγγίζει η Αμερικανική φιλοξενία, ήταν στο ίδρυμα Κλίντον, ενώπιον ενός επενδυτικού κοινού, το οποίο αν κινούσε έστω και ελάχιστα τα νήματα, και επιθυμούσε να επενδύσει στην Ελλάδα, ίσως τα μνημόνια αποτελούσαν παρελθόν για την Ελλάδα. Διαφάνηκε πάντως ότι ο τέως Πρόεδρος τον ΗΠΑ κ. Μπιλ Κλίντον έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη για την επενδυτική ενίσχυση της Ελλάδος, εμφανιζόμενος και μέσω του Ιδρύματός του, ότι παραμένει σταθερός φίλος της Ελλάδος. Είναι ανθρώπινο το γεγονός που ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε κάποια ερωτήματα του Μπιλ Κλίντον, ενός έμπειρου πολιτικού, να δυσκολευτεί να αντιληφθεί τις ερωτήσεις, και οι απαντήσεις να μη υποδήλωναν τις πραγματικές του προθέσεις. Ωστόσο, φάνηκε ότι το επενδυτικό κοινό που βρισκόταν στο ‘Ιδρυμα Κλίντον χάρηκε την δημιουργική «αδράνεια» του Έλληνα Πρωθυπουργού και χειροκρότησε. Από τις επισημάνσεις που έκανε ο Κ. Κλίντον για την Ελληνική Οικονομία, ήταν και αυτή, που ρώτησε τον κ. Τσίπρα, γιατί δεν επενδύουν στην Ελλάδα οι Ελληνοαμερικανοί; Και μάλιστα αναρωτήθηκε τι συμβαίνει; Βεβαίως ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έλαβε ουσιαστική απάντηση. Πάντως ο έλληνας Πρωθυπουργός διαμήνυσε, ότι η Ελλάδα προχωρά σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν το επενδυτικό τοπίο, εξαιρετικά ελκυστικό. Καλό θα ήταν πάντως ο κ. Κλίντον αντί να απευθύνεται μόνο στους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, να προτρέψει και τους Αμερικανούς επιχειρηματίες, να πράξουν το ίδιο. Η Ελλάδα θα εκτιμούσε μία τέτοια πρωτοβουλία, από ένα Φιλέλληνα όπως είναι ο κ. Κλίντον. Θεωρούμε πάντως η επίσκεψη του ¨Ελληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, υπό τις παρούσες συνθήκες, βρίσκει εξαιρετικά πρόσφορο έδαφος, να μπει σε περίοπτη θέση η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, που αποτελεί μείζον θέμα για απεγκλωβισμό της Ελληνικής Οικονομίας από την ύφεση. Θεωρούμε ότι ο Αμερικανικός παράγοντας, αλλά και το ΔΝΤ, σε αντίθεση με τον Γερμανικό παράγοντα, ο οποίος είναι το τελευταίο διάστημα «πληγωμένος», θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε η Ελλάδα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Ο λαλίστατος κ. Σοίμπλε και οι «δορυφόροι» της Γερμανίας που είχαν σηκώσει την σημαία για την καταπολέμηση της διαφθοράς της Ελλάδος, έχουν χάσει την «μιλιά» τους , όταν διαπιστώνεται, ότι οι ίδιες ενέχονται σε γιγαντιαία σκάνδαλα σε διεθνές επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η δημοτικότητα της Γερμανικής Πολιτικής ηγεσίας έχει πέσει στο «ναδίρ». Την διαφθορά,στην Ελλάδα κάποιοι την δίδαξαν. Οι φίλοι Γερμανοί είναι καιρός να ρυθμίσουν τα του οίκου τους, και μετά να προβαίνουν σε μία άκρατο ηθικολογία, και πολύ περισσότερο να επιβάλλουν μέτρα σε μία χειμαζόμενη οικονομία όπως είναι η Ελληνική. Οι φίλοι Γερμανοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών στην έξαρση της διαφθοράς στην Ελλάδα. Ας μας εξηγήσουν αν το γιγαντιαίο σκάνδαλο των αυτοκινητοβιομηχανιών της είναι το τελευταίο. Δεν γνωρίζουμε τώρα αν ο κ. Σόιμπλε, έχει την δύναμη να προτείνει και νέα μέτρα για την εξυγίανση της Ελληνικής Οικονομίας. Ασφαλώς η Ελληνική Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να πατάξει την διαφθορά. Αυτό θα το κάνει. Αυτό που δεν πρέπει να κάνει η φίλη χώρα, είναι να μη εμφανίζεται, αλώβητη στη διαφθορά. Απλούστατα γιατί θα εκτεθεί. Οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι το μείζον σκάνδαλο με τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας την αποδυναμώνουν σημαντικά στην κυριαρχία της Ευρώπης. Είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img