Thursday, April 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣίμος Κεδίκογλου: «Θα συνεχίσω να είμαι παρών στην πρώτη γραμμή για την...

Σίμος Κεδίκογλου: «Θα συνεχίσω να είμαι παρών στην πρώτη γραμμή για την Εύβοια»

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Της Μαρίας Ζούγρα

Εξελέγη Βουλευτής Ευβοίας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004, 2007, 2009, 2012, 2015 και 2019. Διετέλεσε υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το διάστημα 2012 έως 2014. Το 2021 ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και σήμερα διεκδικεί την ψήφο των Ευβοιωτών. Σε ένα διάλειμμα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Βόρεια Εύβοια, ο υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου, τοποθετήθηκε στα ερωτήματα των Hellenic News of America.

• Στις 21 Μαΐου 2023 και με πολιτικό σύνθημα «ψηφίζουμε και αποφασίζουμε, γυρίζουμε πίσω ή προχωράμε μπροστά», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά τη θετική ψήφο του λαού. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα την έχει, το ερώτημα είναι αν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις δεύτερες εκλογές ή θα οδηγηθεί η χώρα σε 3ο γύρο;

«O Κυριάκος Μητσοτάκης έχει περιγράψει με απόλυτη σαφήνεια και το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών. Έχει απευθυνθεί στους πολίτες με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνεια, τεκμηριώνοντας τη θέση του, ότι στις 21 Μαΐου η ψήφος δεν μπορεί να είναι χαλαρή. Aντιθέτως, θα καθορίσει από ποιον θα κυβερνηθεί η χώρα. Έχει επίσης αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση, με ξεκάθαρο πρόγραμμα, προκειμένου να διατηρήσει την αναπτυξιακή της πορεία και να συνεχίσει να ισχυροποιεί τη θέση της στο διεθνές σκηνικό. Όσο πιο συνειδητή και μαζική είναι η θετική ψήφος προς τη Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ανώδυνα θα ξεπεραστεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, στην οποία μας ενέπλεξε συνειδητά ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σύριζα. Κατά τα λοιπά, το κόμμα μας έχει διαχρονικά αποδείξει ότι αντιμετωπίζει με απόλυτο σεβασμό τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές».

• Το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας εξετάζεται από την κυβέρνηση;

Thanks for reading Hellenic News of America

«Ο σταθερός προσανατολισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη σ΄ ένα εκλογικό αποτέλεσμα, είτε στις πρώτες είτε στις δεύτερες (αν χρειαστούν) εκλογές, που θα επιτρέπει τον σχηματισμό μιας αυτοδύναμης, ισχυρής κυβέρνησης δεν σχετίζεται με διάθεση μονοπώλησης της εξουσίας, αλλά με τη διαπίστωση ότι τα μεγάλα ζητήματα της χώρας απαιτούν επεξεργασμένα προγράμματα, με όραμα και ρεαλισμό, σε συνδυασμό με μια αποτελεσματική διακυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια προοπτική, ένα τέτοιο πολιτικό πλαίσιο, απολύτως απαραίτητο για να παραμείνουμε σε τροχιά προόδου, σταθερότητας και ευημερίας. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας προκειμένου να είναι ωφέλιμες για τον τόπο προϋποθέτουν συναντίληψη σε κρίσιμους τομείς της πολιτικής, ουσιαστικές προγραμματικές συγκλίσεις και ωριμότητα. Στο πολιτικό σκηνικό, όπως είναι διαμορφωμένο σήμερα, δεν διαφαίνεται κάποια τέτοια δυνατότητα. Οπότε, η όποια σχετική συζήτηση είναι για την ώρα εντελώς θεωρητική».

• Υπόθεση Γεωργούλη: Γιατί πιστεύετε ότι οι κατηγορίες για βιασμό και ξυλοδαρμό σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη καθυστέρησε να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό και έγινε λίγο πριν τις εκλογές;

«Μου ζητάτε να σχολιάσω μια υπόθεση, η οποία βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ξένου κράτους. Προφανώς δεν θα το κάνω. Θα πω μόνο ότι, ανεξάρτητα με την ουσία της υπόθεσης, για την οποία θα αποφανθούν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, μας δόθηκε για ακόμα μια φορά η ευκαιρία να διαπιστώσουμε την υποκριτική, ανεύθυνη και εν πολλοίς ανήθικη διγλωσσία του Σύριζα, ανακαλώντας τη συμπεριφορά και τη ρητορική τους σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν».

• Θα ήθελα να μου σχολιάσετε τις αναφορές του κ. Γιάνη Βαρουφάκη περί δραχμής, κλειστών τραπεζών και το σχέδιο «ΔΗΜΗΤΡΑ».

«Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Όπως έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι θέσεις αυτές θα μπορούσαν να θεωρηθούν κωμικές, αν δεν ήταν επικίνδυνες. Βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα μνημείο ανευθυνότητας, μπροστά σε μια αχαρακτήριστη πολιτική στάση που μοναδικό κίνητρο έχει να εξαπατήσει ένα μέρος του εκλογικού σώματος, το οποίο ενδεχομένως τείνει ευήκοον ους σε ευφάνταστες θεωρίες. Αισθάνομαι ντροπή γι’ αυτούς που μετέρχονται τέτοιων μέσων αποβλέποντας σε ευκαιριακά εκλογικά οφέλη, υπονομεύοντας την πίστη των πολιτών στους θεσμούς αλλά και στην οικονομία γενικότερα».

• Κλείνοντας, θα ήθελα να μου πείτε για την υποψηφιότητά σας στην Εύβοια και τα μελλοντικά, πολιτικά σας σχέδια.

«Στις δύο σχεδόν δεκαετίες που εκπροσωπώ τους πολίτες της Εύβοιας στη Βουλή των Ελλήνων, προσπάθησα σταθερά και επίμονα να αναδείξω τα πλεονεκτήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας, αλλά και να δώσω λύσεις, τόσο στα μεγάλα προβλήματα του νομού μας, όσο και στα ‘’μικρά’’, αλλά σημαντικά για τους Ευβοείς ζητήματα της καθημερινότητας. Η πόρτα μου ήταν και είναι πάντα ανοιχτή, ειδικά στις μεγάλες δοκιμασίες που πέρασε ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των φυσικών καταστροφών αλλά και των συνεπειών της πανδημίας. Στο πλαίσιο της βουλευτικής μου ιδιότητας αλλά και από τη θέση ευθύνης που μου εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός, ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να εργάζομαι για μια Εύβοια που αξιοποιεί τις δυνατότητές της, ξεπερνά τις δυσκολίες και προχωρά με αποφασιστικότητα στο αύριο. Θα συνεχίσω να είμαι παρών στην πρώτη γραμμή. Εν όψει των εκλογών, πορεύομαι για μια ακόμα φορά με όπλα τις ιδέες, το έργο μου, την αγάπη μου για την Εύβοια. Οι πολίτες έχουν πλέον σαφή εικόνα του έργου που έγινε και που συνεχίζει να γίνεται, σε όλα τα επίπεδα. Με την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους, ελπίζω ότι θα έχω τη δυνατότητα να συνεχίσω αυτή τη δουλειά, με πάθος και αφοσίωση, για μια Εύβοια πρωτοπόρο, που θα προοδεύει και θα ευημερεί».

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img