Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣε μια ιστοσελίδα όλες οι εξορμήσεις πεζοπορίας στη χώρα Κορυφαίος προορισμός ο...

Σε μια ιστοσελίδα όλες οι εξορμήσεις πεζοπορίας στη χώρα Κορυφαίος προορισμός ο Όλυμπος

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Μια εμπειρία πεζοπορίας στο φαράγγι του Βίκου και τη χαράδρα του Αώου, ένα τριήμερο στην Ευρυτανία με διάσχιση του φαραγγιού «Πάντα Βρέχει» ή μια διαδρομή στο Οροπέδιο του Ομαλού Χανίων, με συνοδό που θα τους οδηγήσει με ασφάλεια στο μονοπάτι που θα ακολουθήσουν, μπορεί να επιλέξουν, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες δυνατότητες, μια παρέα φίλων, μια οικογένεια με παιδιά ή μεμονωμένα άτομα μέσω της ιστοσελίδας smarthikers.gr.

Εκεί βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι εξορμήσεις πεζοπορίας που διοργανώνουν οι περίπου 110 ορειβατικοί σύλλογοι, εταιρείες και άλλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό στην Ελλάδα. Ο επισκέπτης μπορεί ακόμα να μάθει πολλά για τα άγρια μανιτάρια, το γκι και το αρκουδοπούρναρο που θα συναντήσει στη διαδρομή του αλλά και να ενημερωθεί για ζητήματα περιβάλλοντος, τη σχετική νομοθεσία και δημοσιεύματα του Τύπου.

«Η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη δωρεάν από όλο τον κόσμο, ενώ η δημιουργία της προέκυψε από την ανάγκη να υπάρχουν σε ένα σημείο όλες οι εκδρομές που σχεδιάζονται ώστε ο καθένας να διαλέγει εκείνη που τον ενδιαφέρει» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Καρκανιάς, επικεφαλής της ομάδας των smarthikers και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ΕΚΕΤΑ, στον τομέα της κυκλικής οικονομίας. Ο ίδιος θυμάται από μικρό παιδί να περπατάει στη φύση στην περιοχή της Αμυγδαλής Καρδίτσας από όπου κατάγεται, ενώ μεγαλώνοντας άρχισε να πεζοπορεί με άλλους ανθρώπους και ομάδες και πλέον έχει συμπληρώσει 20 χρόνια παρουσίας σε τέτοιες δραστηριότητες στη φύση και στα βουνά.

Στην πανδημία, έντονη η ανάγκη για αποδράσεις στη φύση

«Πολλοί ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα, ψάχνοντας να βρουν, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδρομές και εναλλακτικές που δεν έχουν ακόμη ακολουθήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι ο κλάδος γνώρισε μεγάλη άνθηση κατά την περίοδο των lockdown και της πανδημίας γενικότερα, όταν οι άνθρωποι κλείστηκαν αναγκαστικά στο σπίτι τους και ένιωσαν έντονα την ανάγκη να βγουν και να αποδράσουν στη φύση.
Εκτός, όμως, από τους προορισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα, πολλοί ορειβατικοί σύλλογοι διοργανώνουν εκδρομές πεζοπορίας σε βουνά του εξωτερικού, με διαμονή σε καταφύγια και μετακίνηση με αεροπλάνο. Σε κάθε περίπτωση στην ιστοσελίδα μπορεί κανείς να αναζητήσει τον προορισμό που επιθυμεί να επισκεφθεί και να επιλέξει σημείο συνάντησης, ημερομηνία, τρόπο μετακίνησης (αυτοκίνητο, λεωφορείο ή αεροπλάνο), διάρκεια δραστηριότητας (πεζοπορία ημερήσια, διήμερη ή πολυήμερη εξόρμηση). Στην επιλογή του βαθμού δυσκολίας, οι δυνατότητες που προσφέρονται είναι οικογένειες με παιδιά, μέτρια, καλή ή πολύ καλή φυσική κατάσταση, εμπειρία χειμερινού βουνού και εξορμήσεις μόνο για πολύ έμπειρους πεζοπόρους.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο Όλυμπος στην κορυφή των πιο δημοφιλών προορισμών

Σε ό,τι αφορά τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, ο κ. Καρκανιάς επισημαίνει ότι ο Όλυμπος είναι ο κορυφαίος προορισμός στην Ελλάδα και όλοι οι σύλλογοι οργανώνουν εκεί τουλάχιστον δύο με τρεις εκδρομές το χρόνο. «Ομάδες που έχουν έδρα την Ξάνθη, την Πελοπόννησο και την Κρήτη περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους τον Όλυμπο, ακόμη και αν χρειαστεί οι εκδρομείς να πάρουν το πλοίο ή το αεροπλάνο» σχολιάζει. Τις προτιμήσεις των πεζοπόρων συγκεντρώνουν στη συνέχεια ο Ταϋγετος, ο Πάρνωνας και τα Άγραφα.
Επόμενος στόχος για τους «smarthikers» είναι να προσφέρουν τις πληροφορίες της ιστοσελίδας τους και στην αγγλική γλώσσα ώστε να εξυπηρετούνται οι ξένοι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα και προτιμούν, αντί να μείνουν σε μια πόλη ή ένα νησί, να εξερευνήσουν τα βουνά της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img